AMD vs Nvidia: Διέρρευσαν Benchmark και για ακυκλοφόρητες GPU

Διέρρευσαν τα Benchmark για τις AMD R9 390X, Nvidia GTX 980 Ti και Titan X. Μέσα σε αυτή τη λίστα καταχωρείται και μια GTX 9XX αγνώστου ταυτότητας και προελεύσεως. Σε αυτές τις διαρροές δίνονται λεπτομέρειες για τις επιδόσεις των παραπάνω καρτών και πιθανόν μιας μυστηριώδους κάρτας που εικάζεται πως είναι η GTX 960 Ti ή η GTX 965.

Όπως βλέπουμε στα 4K οι επιδόσεις της R9 390X είναι πολύ κοντά με εκείνες της Titan X, ενώ παράλληλα είναι εμφανώς μεγαλύτερες από εκείνες της GTX 980 Ti, που παρουσιάζει ένα μικρό χάσμα.
Στην ανάλυση WQXGA και στα Benchmark του Firestrike Extreme η R9 390X παίρνει το χρυσό μετάλλιο ενώ η Titan X το αργυρό και η GTX 980 Ti το χάλκινο με την GTX 9XX να είναι χαμηλότερα, ανάμεσα στην GTX 780 και την GTX 770.

Όσον αφορά την κατανάλωση, με μεγάλη μας έκπληξη η AMD της σειράς 300 έχει μια μικρή διαφορά σε σχέση με τον πρόλογό της της σειράς 200 δοκιμάζοντας τις κάρτες σε ανάλυση WQXGA. Η τεχνολογία βελτιωμένης κατανάλωσης που ενσωματώνει πλέον η AMD στα Chip της είναι η ειδοποιός διαφορά σε αυτή τη μείωση. Η Titan X τα πάει ελαφρώς καλύτερα, η GTX 980 Ti την κερδίζει και η GTX 9XX τις κερδίζει όλες με τα χαμηλότερα ποσοστά κατανάλωσης ισχύος, κερδίζοντας επιτέλους σε ένα σημείο.

Αυτή είναι η τελική σύγκριση της AMD Radeon R9 390X, της Nvidia GeForce GTX Titan X και της Nvidia GeForce GTX 980 Ti.

AMD vs Nvidia: Διέρρευσαν Benchmark και για ακυκλοφόρητες GPU, AMD vs Nvidia: Διέρρευσαν Benchmark και για ακυκλοφόρητες GPU

AMD vs Nvidia: Διέρρευσαν Benchmark και για ακυκλοφόρητες GPU, AMD vs Nvidia: Διέρρευσαν Benchmark και για ακυκλοφόρητες GPU

AMD vs Nvidia: Διέρρευσαν Benchmark και για ακυκλοφόρητες GPU, AMD vs Nvidia: Διέρρευσαν Benchmark και για ακυκλοφόρητες GPU

AMD vs Nvidia: Διέρρευσαν Benchmark και για ακυκλοφόρητες GPU, AMD vs Nvidia: Διέρρευσαν Benchmark και για ακυκλοφόρητες GPU

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
inblx

Δηλαδή μάθαμε σίγουρα πως η Fiji XT κάρτα θα είναι η R9 390X τελικά, και όχι μια κάρτα με ονομασία τύπου Titan?

Νικος

Πω πω οι 2 gtx980 τα καταστρεφουν ολα..!!Καλυτερα που δεν πηρα Titan X!!

mimis13

@inblx, διέρρευσε στο internet εκείνη η φωτογραφία της AMD με τη ναυαρχίδα, την ονόμασαν R9 390X, δεν ξέρω από που κι ως που, όσο κι αν το έγραψα και πλέον τη ναυαρχίδα τη λένε R9 390X. Εγώ δεν τις ταυτίζω αν δε βγει κάτι επίσημο. Δε φτάνει που δημοσιεύουμε φήμες όλη την ώρα, θα καθόμαστε να λέμε και αναλήθειες ή ανακρίβειες; Λίγο έμεινε, υπομονή λοιπόν.

Αν και απ όσο βλέπω στις μεγάλες αναλύσεις πάλι η AMD δίνει λύσεις… ωραίο μότο έγραψα, έτσι;

inblx

Τα πατάει ολα βλέπω. Και με 4GB vRAM, που να μπουν τα 8…..

mimis13

Η Nvidia με quad sli και πάλι ελάχιστη διαφορά.

inblxt

Το Quad SLI που είναι? βλέπω μόνο σε SLI… Αλλα και παλι….
Παντός πιστεύω πως είναι overpowered Fiji XT (390X) για τα 4GB vRAM. Θα δουμε τεράστια διάφορα με τα 8. Θα ”πιάνει κοφτές” στα 150 καρέ λογο μνήμης όπως γίνετε με την 980, που σε 2Κ με ορισμένα παιχνίδια ειτε 2 ειτε 4 καρτες να είχες, στα 51fps κολλούσε…

mimis13

@inblx Αφού γράφει 4*4GB, τι προβλέπεις να είναι;

mimis13

@inblx, έλα μπερδεύτηκα, είναι 4+4, είναι dual… δικό μου λάθος. αλλά και πάλι ρε συ, τα 8 με τα 4HBM, τόση διαφορά;

inblx

Απ’ότι φαίνεται τόσο πολύ. Δεν ξέρουμε όμως αν οι δοκιμές έγιναν με το DX12 η όχι. Αν όχι, λογικά τα νούμερα, γιατί ουσιαστικά η κάθε κάρτα GTX 980 θα έχει 4GB οποτε το ίδιο είναι περιπου.

Γιαυτό λέω πιο πριν πως έχουμε να δουμε ακόμα πολλά, με τα 8γιγα. Πιο δυνατή απο την Titan X είναι, αρκετά πιο δυνατή, απλα τερματίζει στα 150fps λογο μνήμης. Αν βγει εκδοση με 8γιγα, περιμένω να δω τα fps των 980 SLI, single GPU…

mimis13

@inblx, έχω σπαστεί με το φαινόμενο rebrands. δε θα αγοράσει κανείς μας καινούργια κάρτα. το πολύ πολύ να πάρω μια r9 290x να αυξήσω το memory μου για τα 4K.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Samsung

Samsung Odyssey OLED G9 (G95SC): Νέο gaming monitor με προηγμένη τεχνολογία AI upscaling

Η Samsung Odyssey OLED G9 διαθέτει λεπτεπίλεπτο σχεδιασμό που περιλαμβάνει ένα κομψό, μεταλλικό πλαίσιο. Στο πίσω μέρος της οθόνης κρύβεται το δημοφιλές CoreSync και Core Lighting+.

Computers featured

Προτάσεις για να χτίσετε ένα οικονομικό gaming PC

Για να χτίσεις ένα οικονομικό gaming PC, θα πρέπει να επιλέξεις τα σωστά εξαρτήματα (hardware) σε συνδυασμό με τον προϋπολογισμό σου (budget).

Computers Qualcomm Qualcomm Snapdragon

H Qualcomm έτοιμη να ανακοινώσει τον νέο Snapdragon

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία του νέου chipset Snapdragon με μια ανάρτησή της στη δημοφιλή κινεζική social media πλατφόρμα Weibo.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.