Apple, καθυστερεί την κυκλοφορία του 12ιντσου Retina Macbook

Οι συνεχείς καθυστερήσεις του Broadwell της Intel, αναμένονται να αναγκάσουν την Apple να καθυστερήσει την κυκλοφορία του επερχόμενου/ φημολογούμενου 12 ιντσών Retina Macbook.Σύμφωνα με αναφορές, το Retina Macbook δεν θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του 2014 ή τις αρχές του 2015.

Αυτό οφείλεται στο ότι η Apple σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα 14nm Broadwell chips της Intel, τα οποία έχουν καθυστερήσει επανειλημμένα. Τα πράγματα μπορεί να είναι ακόμη χειρότερα για την Apple καθώς έχει ακουστεί ότι τα U Series Broadwell chips μπορεί να μην είναι έτοιμα μέχρι το Φεβρουάριο του 2015.

Το 12 ιντσών Retina Macbook αναμένεται να έχει Retina display και αναμένεται ως τον διάδοχος του Macbook Air. Αρχικά η Apple είχε σχεδιάσει την κυκλοφορία του τον χειμώνα του 2014 με την παραγωγή να άρχιζει το τρίτο τρίμηνο του ίδιου έτους.

Το νέο 12 ιντσών Retina Macbook αναμένεται να έχει την φορητότητα του 11 ιντσών Macbook Air, και να είναι το ίδιο ικανό, όσο αφορά την παραγωγικότητα του χρήστη, με το 13 ιντσών Macbook Air. Επιπλέον αναμένεται να έχει καινούργιο ultrathin design, ανασχεδιασμένο trackpad χωρίς μηχανικά μέρη και τέλος δεν θα έχει ανεμιστήρες για την ψύξη το οποίο θα το κάνει πρακτικά τελείως αθόρυβο.

Η καθυστερήσεις της Intel αναμένεται να έχουν αντίκτυπο και στην υπόλοιπη σειρά όπως τα ανασχεδιασμένα Macbook Pro και iMac.

retina macbook καθυστερεί, Apple, καθυστερεί την κυκλοφορία του 12ιντσου Retina Macbook

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Τελικά τα 14 νανόμετρα αποδεικνύονται δύσκολος στόχος ακόμα και για την Intel.

Manos

Και να το περιμένεις, θα είναι πανάκριβο (με καινούριο επεξεργαστή κιόλας), οπότε.. το τωρινό MB air δεν είναι και πολύ κακή ιδέα..

Κώστας

Μιλαμε ομως για τερας αυτονομίας πάνω απο 14 ωρες χρήσης και πανάλαφρο 1,25 κιλά. Το καλο πράγμα αργει να γινει, περιμενουμε πρωτα το iphone 6.

Κωστας

17 ωρες αυτονομιας 40% παραπανω λογο cpu, ενα μικρο τερας…

Tom

Το τωρινο base model του air του 13αριου κανει 900 ευρω και ειναι ενας αρκετα δυνατος υπολογιστης που μπορει να τα κανει τα παντα και να τον εχεις παντα μαζι σου χωρις να εχεις αναγκη πριζας. Σε φαση μπορεις να βγαλεις δουλεια δυο ημερων και να εισαι στο ποδι. Αυτα στους υπολογιστες μονο η apple τα προσφερει. Εγω το σκεφτομαι παρα πολυ τελευταια αφου τα υπερφορητα windows μηχανηματα με καλη μπαταρια κοστιζουν παρα πολυ. Και ουτε ιδιαιτερα δυνατα ειναι ουτε το ιδιο καλη μπαταρια με το air εχουν. Βεβαια ειναι windows που παει να πει οτι εχεις σχεδον ολα τα προγραμματα του κοσμου στην διαθεση σου.

i love rihanna

Παιδια μπορειτε να μου πειτε τι ειναι καλυτερο ipad mini retina η samsung galaxy tab pro 8.4? Δεν με νοιαζει ποιοτητα κατασκευεις με ενδιαφερει ποιο ειναι πιο γρηγορο ποιο εχει καλυτερη καμερα και γενικα καλυτερη εμπειρια χρησης! Προτειμω tab pro αλλα δεν υστερει στο θεμα της μπαταρια σε σχεσει με ipad mini και μου αρεσει πολυ το ui του ios παρολο που συχενομε iphone αγαπω ipad!

Spyros

@i love rihanna φίλε πιο γρήγορο και καλύτερη εμπειρία χρήσης θα δεις στο iPad όπως και πολυ καλύτερες εφαρμογές στο tab s τώρα ειναι άλλη φάση έχεις περισσότερη ελευθερία multitasking και τέτοια αλλά κατα τη γνώμη μου και την εμπειρία μου το android σε tablet δεν λέει και πολλά..φιλικά πάντα

i love rihanna

@Spyros. Thanks φιλε εγω σκέφτομαι οτι στο ipad η μπαταρια ειναι σουπερ και το tab pro δεν βγαζει ουτε 1.5 μερα! Επισης το ios οντως εχει πολυ καλη εμπειρια χρησης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.