Apple, λανσάρει νέο πιο προσιτό iMac 21.5″, ξεκινά από $1,099

Ενώ οι φήμες έδειχναν ότι η Apple θα έκανε κάποια minor updates στη σειρά iMac, τελικά αφορούσαν την κυκλοφορία ενός πιο προσιτού iMac 21.5 ιντσών, το οποίο θα ξεκινάει από 1099$. Η έκπτωση στην τιμή όμως συνεπάγεται και έκπτωση στα specs καθώς το iMac θα έχει 1.4Ghz dual-core i5 επεξεργαστή, 500Gb HDD, Intel HD 5000 GPU και 8GB RAM.

Φυσικά θα υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής άλλου σκληρού μεταξύ των 1TB HDD, 1TB Fusion Drive ή 256GB SSD στις build to order επιλογές.

Τα υπόλοιπα μοντέλα των iMac παραμένουν διαθέσιμα και δεν υπάρχει κάποια αλλαγή.
Η Apple φημολογείται επίσης ότι δουλεύει πάνω σε Retina Display iMac, όπως έδειξαν στοιχεία από το OS X Yosemite. Παρόλο που δεν υπάρχει καμία πιθανή ημερομηνία για την κυκλοφορία των Retina iMac, αυτό αναμένεται να γίνει αργότερα αυτό τον χρόνο.

Η τιμή ίσως είναι ελκυστική για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια και όποιον άλλον χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο Αpple Desktop στην χαμηλότερη δυνατή τιμή.

Μπορείτε να μπείτε εδώ: iMac 21.5″

, Apple, λανσάρει νέο πιο προσιτό iMac 21.5″, ξεκινά από $1,099

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

59 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alexis

Τσάμπα πράγμα. Λέω να πάρω 2-3 τώρα και μετά σε λίγους μήνες που θα πέσει η τιμή στα 1000 νταν να πάρω άλλα δυο να έχω!

omg

Καλό μηχάνημα ο επεξεργαστης έχει turbo boost έως 2,7 ghz, ενώ τα 500gb σκληρός είναι υπεραρκετά τα intel hd 5000 καλά για mac καθώς τα apple products θέλοθν λιγότερα χαρακτηριστικά λόγω του custom build os που είναι εδικά σχεδιασμένο για τα products της.Σίγουρα είναι καλό.

Iakovos80

Εννοείται πως είναι φτηνοί για Mac, αλλά με χαρακτηριστικά Macbook σε μεγάλη οθόνη. Πολύ καλή κίνηση της Apple.

Iakovos80

Η τιμή στα Mac δεν πέφτει εύκολα, δεν είναι Windows, και πληρώνεις αξιοπιστία, σταθερότητα, ποιότητα κατασκευής, μακρυά από viruses. Σε συνδιασμό με ένα απίστευτα ποιοτικό λειτουργικό σύστημα.

Spiros

Ναι, εγώ έφτιαξα pc με i7 4770 στα 3,5 Ghz default, 8 GB RAM, SSD, HDD, Nvidia GTX και δεν έδωσα ούτε 900 ευρώ…συμφέρει συμφέρει!

Χρήστος

@spiros
Μπράβο σου, αφού έχτισες αυτό που ήθελες και σε καλή τιμή. Αυτό γιατί να μας αφορά? Νομίζεις πως αποδεικνύει την αγοραστική σου εξυπνάδα έναντι των υπολοίπων που θα αγοράσουν τα iMac αλλά στην πραγματικότητα δείχνει complex. Ο καθένας παίρνει αυτό που θέλει για να καλύψει τις ανάγκες του στα χρήματα που θέλει να διαθέσει. Από εκεί και πέρα στο να προσπαθείς μα πείσεις με χαρακτηριστικά αποτυγχάνεις διότι τα Mac αποτελούν εντελώς άλλη κατηγορία προϊόντος που βασίζεται στο εντελώς διαφορετικό λειτουργικό, στο ντιζάιν αλλά και στην τρομερή ποιότητα κατασκευής. Μάλλον δεν έχεις δει ποτέ Mac από κοντά.

Hey_Guys

Καλησπέρα σε όλους σας. Θα ήθελα να σας εκφέρω μια άποψη για τα Mac γενικότερα. Εργάζομαι στο εξωτερικό σε ανταγωνιστικό περιβάλλον και όταν ήρθα είχα εντυπωσιαστεί/απορήσει με τον μεγάλο αριθμό χρηστών Mac, μέχρι που τα χρησιμοποίησα και εγώ. Όπως αναφέρει ο @Iakovos80 για την αξιοπιστία και θα προσθέσω εγω την αποδοτικότητα που έχεις όταν χρησιμοποιείς Mac στα Windows δεν την βρίσκεις. (Δεν θέλω να αναφερθώ σε υλικά ποιότητα κλπ γιατι αυτά έχουν καταντήσει lifestyle και δεν με ενδιαφέρουν). Ειλικρινά ένιωσα ότι έκανα πράγματα εως και 10-20% πιο γρήγορα και πιο εύκολα. Και επιπλέον εχω την ικανότητα να τρέχω ταυτόχρονα Virtual Machine, Windows ή Linux (γιατι είναι ψέμα αν βγάλουμε άχρηστα τα άλλα λειτουργικά) για specific προγράμματα που τρέχουν υπέροχα σε άλλα λειτουργικά. Να καταλήξω ότι αυτό τον συνδιασμό απόδοσης σταθερότητας και ποικιλίας σε ένα σύστημα (γιατι τα PC δεν παίρνουν Mac OS) δεν τον βρίκεις αλλού και προφανώς αξίζει να πληρώσεις το κάτι παραπάνω. Τώρα όπως αναφέρει ο @Spiros με τα ίδια λεφτά παίρνεις κάτι πιο καλό στα specs σε PC. Ισχύει αλλά εξαρτάται την χρήση που θέλει να κάνει ο καθενας πχ για gaming μακρυα από Mac όσο αφορά απόδοση/τιμή, αλλά όσο αφορά επαγγελματικούς λόγους δεν σηκώνω μύγα στο… Συνέχεια »

Alex

Γνωριζουμαι ποτε θα κυκλοφορήσει Ελλάδα?

Grigsgr

Χρήστο φίλε μου μην πετάς και τη σκούφια σου με τα MAC και με την ποιότητα κατασκευής και ό,τι αλλη χαζομάρα λέτε κατά καιρούς. Έχω mac mini τον τελευταίο χρόνο και μετάνιωσα την ώρα και τη στιγμή που το απέκτησα. Μου έχει βγάλει περισσότερα προβλήματα και κολλήματα σε σχέση με ένα laptop Acer 4 ετών παλιό.
φυσικά και το μηχάνημα του φίλου spiros είναι καλύτερο απο το τέλεια σχεδιαστικά και όλα τα αλλα που εσύ θαυμάζεις στα Macintosh προϊόντα. Έχω βαρεθεί να σας ακούω όλοι να τα θαυμάζετε και στην πράξη να ισχύει ότι για όλους τους υπολογιστές.

temasek

1.4ghz dual core ;σοβαρά; ουτε τετρις δεν τρέχει αυτο

Νίκος

Χρήστος, καλά ότι λες αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορεί να στα προσφέρει ούτε η σταθερότητα ούτε η ποιότητα ούτε ότι άλλο αναφέρεις εσύ και μερικά ακόμα άτομα.
Για παράδειγμα ο σκληρός δίσκος.. Pc στην ίδια τιμή έχει 1 και 2TB και αυτό δεν αλλάζει με άλλο τρόπο πάρα καλύτερα specs.
Το ίδιο ισχύει και σε πολλές άλλες περιπτώσεις.
Αυτό που χρεώνει τρελά η Apple είναι το λειτουργικό
Τα specs είναι ελλιπέστατα και αυτό δεν μπορεί πάντα να βελτιωθεί με ένα καλό software

Χρήστος

Ο καθένας παίρνει αυτό που θέλει για να καλύψει τις ανάγκες του στα χρήματα που θέλει να διαθέσει.-

Προσωπικά δεν αλλάζω την φιλοσοφία και λειτουργικότητα που μου παρέχει το MacOsX με τίποτα. Επίσης η αισθητική μετρά αρκετά στην επιλογή μου.
Ας μην πάρετε ποτέ Mac αν δεν σας καλύπτουν, δεν σας πίεσε κανείς.

Χρήστος

Το τι είναι συμφέρον για τον καθένα εκπορεύεται από τις ανάγκες του. Τα υπόλοιπα είναι σχετικά και μη συγκρίσιμα. Δεν είπε κανείς πως τα PC είναι κακά, ειναί απλώς διαφορετικά και δεν κουμπώνουν στις ανάγκες όλων.

χρηστος

Χρηστός δηλαδή εσύ θα έδινες 1100 για αυτό εδώ το πράγμα αξίας 250 ευρώ;

temasek

Τι αναγκες σου καλύπτει ρε Χριστό αυτό εδώ το πράγμα;;;;

Νίκος

Επειδή δεν το αγοράζουμε δεν μπορούμε να το σχολιάσουμε και να το αναλύσουμε;
Φυσικά και έχω δει Mac και ξέρω πως είναι. Απλά θεωρώ υπερβολικό να χρεώνονται τόσο πολύ πράγματα.. Όχι τόσο σημαντικά
Και φυσικά δεν σου λέω πως δεν μπορεί να σε καλύψει σε ορισμένες ανάγκες.. Αλλά δίνεις ένα χιλιάρικο
Δεν θα κοιτάξεις να καλύψεις κάποιες συγκεκριμένες ανάγκες
Με 1000 ευρω φτιάχνεις ένα pc που παραμένει high end χωρίς να έχεις το παραμικρό πρόβλημα για τα επόμενα 5 χρόνια
Και ναι.. Με τόσα λεφτά κοιτάς να το κάνεις και σχεδιαστικά όμορφο και μάλιστα με τις δικές σου προτιμήσεις και όχι έναν “κλώνο” που έχουν μερικά εκατομμύρια άτομα ακόμα

giorg

αλήθεια πως γίνεται κάποιος επαγγελματίας που χρησιμοποιεί προγράμματα που εξελίσσονται συνεχώς να πάρει mac πως θα το αναβαθμίσει? με άλλα mac….επίσης ιούς κολλάς μόνος στο pc σου αν δεν προσέχεις τι βάζεις προσωπικά δεν είχα πρόβλημα ποτέ πάντα διάβαζα τα μικρά γράμματα επιπλέον….αυτό το σκουπίδι θα κάνει 1200 Ε που είναι χειρότερος από το 2 χρόνων πψ μου που πήρα στα ίδια λεφτά….που με 200 του κουμπώνω καινούργια κάρτα γραφικών και ρεντάρει άψογα χωρίς πρόβλημα ……

omg

Spiros στο pc σου βάλε 300€ για την αντίστοιχη ποιότητα οθόνης και 150€ για καλά ποντίκια και πληκτρολόγια όπως της apple που είναι multi-touch. 1450€ σύνολο συν το antivirus 50€ και ηχεία 50€, άρα 1550€ με τα ίδια λεφτά παίρνεις mac με ίδια χαρακτηριστικά από το internet(καινούριο) το οποίο όμως θα έχεις 5~6 χρόνια λόγω των λίγων χαρακτηριστικών που θέλει το λογισμικό το οποίο θα το αναβαθμίζεις για πάντα δωρεάν και νόμιμα όχι σπασμένα.
Φιλικά πάντα.

giorg

omg 150 E ποντίκι πληκτρολόγιο πλάκα κάνεις έτσι???, antivirus υπάρχουν πολλά καλά που είναι δωρεάν…μέσα σε αυτά τα 5-6 χρόνια πως θα το αναβαθμίσεις στο hardware ??? τα maC φθείρονται πιο γρήγορα γιατί είναι καταδικασμένα να δουλεύουν σε υψηλές θερμοκρασίες ….

υ.γ. 30 Ε κάνουν ασύρματο πληκτρολόγιο-ποντίκι της microsoft με τα υπόλοιπα που πληρώνεις για μηλοποντίκι βάζει κανείς υδρόψυξη και δεν καταλαβαίνει το πσ από ζέστη καθόλου….

omg

To multi-touch κάνει 75€ επίσης τα mac δουλεύουν σε χαμηλές θερμοκρασίες έχω mac και ξέρω

temasek

Omg 1450 σοβαρά;;;με 1100 βαζεις 24αρι Fhd monitor,εναν FX 8350 8core 4ghz,750W PSU , 16GB ram,1TB HDD , GTX 760, εναν πύργο corsair,υδροψυξη και περιφερειακά.Τώρα αν εσείς νομιζεται οτι αυτος ο Mac με dual core 1,4ghz αξίζει….

zach

Φίλε @giorg πραγματικά καταλαβαίνω τις διαφωνίες σου, ο καθένας αποφασίζει βάσει +- και αγοράζει ότι τον βολεύει. Μένω εξωτερικό και πραγματικά το 90% χωρίς υπερβολή των υπολογιστών που χρησιμοποιούνται σε εταιρίες είναι μακ. Όσα είπες βγάζουν νόημα αλλα το “αλήθεια πως γίνεται κάποιος επαγγελματίας που χρησιμοποιεί προγράμματα που εξελίσσονται συνεχώς να πάρει mac πως θα το αναβαθμίσει” δεν στέκει και βγάζει εμπάθεια. Anyway δουλεύω μακ εδώ και τρία χρόνια του έχω βγάλει τον αδόξαστο και είναι ακόμη εξιοπρεπές. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

giorg

τότε γιατί λες 150?αλήθεια τι παραπάνω προσφέρει αυτό το ποντίκι???

omg

Τέλος πάντων αν είσαι gamer ή web browsing αγοράζεις pc αν αδικήσει με video ή music editing ή engineering παίρνεις mac.Το καθένα έχει άλλη χρήση. Τέλος

AtiX

Παιδιά είναι πάρα πολύ απλό… Έχω Mac και IBM από το 2009 με διαφορά αγοράς γύρο στους πέντε μήνες υπέρ του πρώτου, καμία σχέση με το πως λειτουργούν τα δύο μηχανήματα! Το πρώτο έχει ξεκινήσει από το 10.6 και έφτασε στο 10.9 χωρίς ούτε ένα φόρμα και το άλλο από XP PRO σε 8. 1 με αρκετά φόρμα… Το ένα λειτουργεί σαν να το πήρα σήμερα το άλλο τώρα με τα 8.1 μπορώ να πω ότι κάτι κάνει… Είμαι ο ίδιος χρήστης κάνω τα ίδια πράγματα!! Το ένα δεν μου ζήτησε τίποτα παραπάνω απο, κόπο, χρήμα, χρόνο… Το άλλο με ζαλίζει ακόμα και στον flash player! Εντέλει τι είναι καλύτερο να τα δίνεις όλα στην αρχή ή λίγα λίγα και συνεχόμενα?

dimitris

Πολυ φθηνό,λεω να αγοράσω ένα για κάθε μέλος της οικογένειας μου και ενα για καθε φιλο μου, apple θα πει προσιτη τιμη!!!! For fan !!!!!!!!!

giorg

omg για engineering το χρησιμοποιώ το πσ μου και τώρα θα του κάνω μια αναβάθμιση στην κάρτα γραφικών με τέτοιο επεξεργαστή δεν πας πουθενά σε θέμα προσομοίωσης…

MeymiGrou Mey

Μετά από χρόνια ολόκληρα που ήμουν χρήστης των Windows και Linux, αποφάσισα να αγοράσω ένα MacBook Pro με retina display. Δεν πρόκειται να δώσω ποτέ ξανά ούτε 1 ευρώ για Windows ή Linux. Κάνω τη δουλειά μου πολύ πιο γρήγορα, με ένα αξιόλογο λειτουργικό σύστημα και μέχρι στιγμής δεν έτυχε να χρειαστώ άλλο λειτουργικό σύστημα για οποιαδήποτε χρήση.

Τα πράγματα είναι απλά, γουστάρεις gaming; Αγοράζεις ένα Windows PC. Το θέλεις για επαγγελματική χρήση; Σου προτείνουμε να αγοράσεις MAC, αλλά αυτό είναι επιλογή σου. Θέλεις να ασχολείσαι κυρίως με προγραμματισμό χωρίς να δώσεις πολλά λεφτά; Αγόρασε ένα φθηνό PC με Linux.

Iakovos80

Συγνώμη αλλά όποιος λέει ότι δεν αντέχουν οι Mac στα χρόνια και ότι έχουν πρόβλημα με τις θερμοκρασίες, με τόσο αλουμίνιο, πραγματικά δεν έχει δει από φωτογραφία καν πως είναι ένας Mac. Οι Mac φημίζονται για την τρομακτική αντοχή στο χρόνο και για τις θερμοκρασίες. Χειρίζομαι Mac 7 χρόνια και νιώθω ευλογημένος για την επιλογή μου. Επειδή λέτε τι χρήση κάνετε με τους Mac, όλοι εσείς που “ξέρετε” πως είναι οι υπολογιστές της Apple και κατακεραυνώνετε ό,τι φοράει μήλο, τους χρησιμοποιώ για web dev, flash, video editing, ήχο. Φυσικά και οι Mac δεν είναι για games και προφανώς για αυτό τους κράζετε αβέρτα. Φυσικά στα λεφτά αυτά φτιάχνεις τερας στα pc, και εγώ είχα 8πυρηνο AMD 3.5ghz, 16ram, τη R9 επάνω, ssd και υδρόψυξη, αγορασμένο τον Ιανουάριο, και τον πούλησα με σκοπό τα λεφτά αυτά να συμπληρώσω να πάρω iMac ή Mac Pro. Δε με βολεύουν τα windows, δεν τα μπορώ, και προτιμώ την αξιοπιστία όλων των προϊόντων της Apple. Εξάλλου, όλα έχουν να κάνουν με το τι θέλει ο καθένας και τι τον εξυπηρετεί. Όλη η δουλειά μου γίνεται με το οικοσύστημα της Apple γιατί όλα συνεργάζονται άψογα χωρίς να φοβάμαι για φθορές και σφάλματα στον τρόπο λειτουργίας. Και… Συνέχεια »

Hey_Guys

Παιδια μην κρίνετε τα Computers βαση μόνο με τα Specs. Μετραει η όλη εμπειρία χρήσης. Και το ότι όλες οι μεγάλες εταιρείες χρησιμοποιούν Mac κάτι λέει αυτό και δεν ειναι χαζες να πληρωνουν παραπάνω λεφτα. Αυτά τα λεφτά πάνε στην σταθερότητα και στην απόδοση που προσφέρουν τα Mac για πολλά χρόνια δίχως να θέλουν συντήρηση, οπως αναφερει ο @Ατιχ, και όχι τοσο στα specs. Οκ αν ηθελα ενα PC για σερφάρισμα και απλές λειτουργίες θα ημουν χαζος να εδινα 1000+ για mac. Δεν αδικώ αυτούς που λένε ότι με λιγότερα παιρνω καλύτερο PC γιατι ωμά και μόνο απο specs ισχύει. Αλλα στο τέλος μετράνε όχι μόνο τα specs αλλά το συνολο. Και δεν ειμαι fanboy της apple, όλα οσα λέω ισχύουν για τα mac και όχι για τα άλλα προιόντα.

Vasilis

είχα συνέχεια PC των 500-600€…μετά απο χρήσεις μηνών όλα αρχίζαμε τα προβλήματα, οι καθυστερήσεις κλπ κλπ….πήρα πρόσφατα macair με 990 € και σώθηκα…ΚΑΜΙΑ σχέση το λειτουργικό και η ποιότητα….ξέρεις ότι θα το έχεις για 6-7 χρονια

stamatis

Το ότι μπορώ να τρέξω call of duty σε macbook pro του 2010 με 256 κάρτα γραφικών και 2.4 dual core επεξεργαστή σε φουλ ανάλυση νομίζω ότι τα λέει όλα σε αντίστοιχο Windows μηχάνημα νομίζω ότι ούτε παιχνίδια στο Facebook δεν παίζουν. Από εκεί και πέρα το μόνο που με απασχολεί είναι η μετάφραση τον 1099 δολαρίων σε ελληνικά ευρώ.

KAFROS

27 χρόνια με IBM συμβατούς και PC…λίγα χρόνια πριν αγόρασα το πρώτο μου Mac λόγω δουλειάς (έπρεπε να χρησιμοποιώ πλέον ένα osx-only software)…ένα έχω να σας πω : αν δεν είσαι φανατικός gamer (που δεν είμαι εδώ και πολλά πολλά χρόνια) άπαξ και ακουμπησεις Mac αισθάνεσαι ότι βγηκες απο κώμα…έχω να ξενυχτησω πάνω απο υπολογιστή με πρόβλημα απο την τελευταία φορά που κουβαλουσα laptop με windows στην τσάντα μου…ποτέ ξανά ούτε ενα ευρώ για PC για εμένα.

giorg

stamatis όταν λες φουλ ανάλυση εννοείς 1080p έτσι με όλα στο ultra αλήθεια πιο call από λα εννοείς

Μαρίνος

Το καλύτερο ειναι να φτιάξεις έναν υπολογιστής με dual boot , έναν σκληρό με windows 7 για παιχνίδια κλπ ( τα 8 και τα 8.1 ειναι ΓΙΑ ΤΟΝ ******* ) και έναν SSD με mackintosh με
Specs τύπου intel i7 4790K 16GB RAM ΚΛΠ ΚΛΠ
Αυτο φτιάχνω τωρα … ( τα Mac θα τα χρησιμοποιώ για τα πάντα εκτός απο παιχνίδια

akis

έχω το imac 21,5 late 2013 με intel iris pro, προσωπικά για την δουλειά που κάνω ήθελα κάτι γρήγορο και σταθερό.. έτσι κατέληξα να πάρω ένα imac..! από την πρώτη στιγμή απλά κολλάει….. καθόλου σταθερότητα… και ένα περίεργο πρόβλημα που έχει είναι με τον ήχο.. όταν βάζω τέρμα την μουσική το imac αρχίζει και δεν ανταποκρίνεται.. κολλάει και αργή να ανοίξει τις εφαρμογές..! έχω δοκιμάσει τα πάντα… έκανα και clean install αλλα το πρόβλημα απλά συνεχίζει…! όσο για την εγγύηση?? άκρη δεν έβγαλα ακόμα……

Παναής

Επειδή παραπάνω κάποιος αναφέρει για “επαγγελματίες” που χρησιμοποιούν mac για video editing…
Δεν ξέρετε τι λέτε. Τα προγράμματα για mac είναι ξεβρακωμένα από λειτουργίες, για να μπορουν να τρέχουν στο αδύναμο hardware γιατί απλούστατα οι εταιρείες δεν θέλουν να χάσουν τη δεξαμενή χρηστών της apple. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το Camtasia Studio 8 που χρησιμοποιούμε όλοι μας για το Youtube, και που στα mac σέρνεταιιιι παρότι του λείπουν σημαντικές λειτουργίες. Και μην πει κανείς για Final Cut κ.τ.λ.

temasek

Hey_Guys@ τα σπεκς ΜΕΤΡΑΝΕ ειδικά στο gaming θες πολύ καλη CPU μην κανει bottleneck την GPU κάθε MHz μετράει,τώρα εντεξει ο μακ είναι για κάνα σερφαρισμα, καμια ταινιουλα κάνα tetris Α και για να πουλάς μουρι εκεί κανει κάτι με την dual core CPU του των 1.4ghz

temasek

Και όσο για το video editing….. Τι video editing να κανεις με dual core 1.4ghz; FX 8350 8core 4ghz και άντε γεια

Hey_Guys

@temasek διαβασε τα σχολια μου στο αρθρο αυτό και θα δεις οτι συμφωνούμε. Και δεν μπορώ να καταλάβω απο που πηγάζει τόσο μίσος προς το προσωπο μου το METΡΑΝΕ με τα κεφαλαία και την ειρωνεια με το tetris.

PS- σου παραθέτω μια πρόταση απο προηγουμενο σχόλιο σε αυτο το αρθρο “πχ για gaming μακρυα από Mac όσο αφορά απόδοση/τιμή,”

temasek

Ενω για video editing ο Mac είναι η λύση …θα κάνω VIDEO editing ενω δεν έχει VIDEO card…

Iakovos80

Γίνεται και παραγίνεται video editing, απλά θα κάνει περισσότερο χρόνο το rendering. Και δεν είναι ιδανικό με τέτοια specs για βαριά δουλειά. Είναι για πιο βασικά πράγματα, γιαυτό και τα διαθέτει η Apple. Για να πιάσει όσους θέλουν να πάρουν μια μορφή του MacBook Air σε desktop έκδοση. Αλλά προφανώς εσείς ουδέποτε χειριστήκατε κάποιο Mac οπότε, ό,τ είναι Mac, μακρυά τζιζ κακό. Αφού δεν ξέρετε, τι ασχολείστε.

temasek

Ρε άνθρωπε γιατί να πληρωσω αυτό 1100 που ενω δεν έχει σπεκς αλλα στα χρεώνει ενω μπορώ να κάνω καλυτερα τυν δουλειά μου σε ενα pc

Dimitrinho

@temasek επειδη οταν αγοραζεις mac για 7 χρονια τουλαχιστον θα εχεις την ησυχια σου και δεν θα σε απασχολησει καποιο προβλημα που εχουν τα pc συν οτι δεν κολλανε δεν εχουν ιους και πραγματικα με το περιβαλλον mac νιωθεις σαν να ζεις σε αλλο πλανητη ειναι αιωνες μπροστα απο τα pc.

Γιώργος

Συγγνωμη να ρωτησω κατι;; Μονο εγω ξερω τι παιζει στην αγορα σε τιμεσ και performance;;; αυτο το pc με αυτα τα τεχνικα χαρακτηριστηκα μπορεις να το φτιαξεις με λιγοτερα απο 500 ευρω και λετε οτι ειναι φτηνος για mac;;; με τα ιδια λεφτα φτιαχνεις pc που θα ειναι 5 φορες πιο δυνατο και πιο ευκολο να το αναβαθμισεις αργοτερα ειναι εντελως πεταγμα λεφτων! Ελεος δηλαδη δεν εχετε καταλαβει οτι πληρωνετε το μηλο;;;

Dimitrinho

@Γιώργος δουλεψε πρωτα σε περιβαλλον mac και μετα μιλα.τι κομπλεξ που εχουν μερικοι που το παιζουν εξυπνακηδες και δεν εχουν ιδεα απο υπολογιστες

temasek

Dimitrinho@ πας καλά;;; δεν κολαει ναι αλλά μέχρι εκεί, Μονο αυτό κανει games δεν παίζει, video editing με τα χίλια ζωρια, χώρο δεν έχει όσο για τους ιούς γελαω….λες και οι Mac δεν έχουν.στο κάτω κάτω αν θέλω σταθερότητα βαζω και linux

Manos Vs

Παιδια, ειτε σας αρεσει ειτε οχι αν δεν παιζεις games, τα mac ειναι μακραν η καλυτερη επιλογη.

Manos Vs

Και το λεω αυτο οντας κατοχος Acer Aspire 7750G με Windows 7.

KAFROS

Για να καταλάβω δηλαδή όλους εσάς με τα σχόλια περί video editing-πλάσαρε στην αγορά το βασικό iMac μοντέλο η apple ως εργαλείο για επαγγελματικό video editing και δεν το ξέρω ;
Το συγκεκριμένο μοντέλο ειναι για οικιακή χρήση και κάνει τα πάντα καλά και αξιόπιστα αλλά δεν ειναι εργαλείο δουλειάς για να βγάζεις το ψωμί σου. Οποιος βασίζεται στον υπολογιστή του για τα προς το ζειν, υπάρχει και ο Mac Pro (ή μήπως και εκείνος σας πέφτει πολύ αδύναμος σε προδιαγραφές ;). Άλλωστε ακόμα και αν ειναι ακριβος ο Mac Pro για ερασιτεχνική χρήση, ως εργαλείο δουλειάς για εσάς τους επαγγελματίες που ο χρόνος ειναι χρήμα και η κορυφαία σταθερότητα ειναι απολύτως απαραίτητη θα κάνει απόσβεση ταχύτατα, ε;

temasek

Και o Mac pro αδύναμος είναι σε gaming, αλλά και Πάλι με Τοσα λεφτά που κανει φτιάχνεις πολυυυ καλυτερο PC για οποία δουλεια θες

KAFROS

Να επαναλάβουμε για νιοστη φορά ότι τα Mac ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ GAMING ?
Αυτό που εσείς λέτε “καλύτερο PC”, εγώ πλέον το αγνοώ επιδεικτικά. Βαρέθηκα τα format τις ανασυγκροτησεις και τα registry cleaning κάθε λίγους μήνες.

temasek

Οποτε πάρε Mac και απλα σερφαρε, αν δεν μπορείς να χειριστής ενα υπολογιστη σωστα και κολας ιούς και θέλεις φορμάτ τοτε δικο σου πρόβλημα. Πλήρωνε 900 ευρώ παραπανω για τα ίδια σπεκς για να μην κολας ιούς

KAFROS

Ε, τι να κάνουμε, δεν τους καταλάβαινα ποτέ τους υπολογιστές. 30 και κάτι χρόνια προσπαθώ αλλά δεν είμαι τόσο έξυπνος σαν και εσάς φαίνεται. Βέβαια απ’οτι έχω ακούσει ούτως ή άλλως η registry μαζεύει σαβούρα κάθε τόσο και ο σκληρός θέλει ανασυγκροτηση στα pc για να μην σέρνεται σαν ψόφια χελώνα το μηχάνημα συχνά – πυκνά. Ιους δεν κολλησα ποτε ευτυχως.Αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα και εμένα με πιάνει κορόιδο η Apple. Unix-based λειτουργικο ειναι, ειναι δυνατον να ειναι καλο; Με γεια και τα καινούργια ledακια στην υδροψυξη.

Βασίλης

Kafros + 10000

Constantine

@KAFROS αν οπως λες το συγκεκριμενο μοντελο προοριζετε μονο για οικιακη χρηση (browser,μουσικη καμια ταινια κανα lol)) και οχι επαγγελματικη, δν νομιζεις οτι 1100 ευρο για οικιακη χρηση ειναι καπως πολλα?
ΔΛδ πραγματα που κανεις και με ενα pc 350 eyro, επιπλεον τωρα τελευταια βγαινουν κατι προσφορες λαπτοπ στα 400 αρα ειχεις και φορητο 🙂
Δν νομιζω να δικαιολογει τοσα πολλα λεφτα για οικιακη χρηση σε καμια περιπτωση, αν ειναι για επαγγελματικη παω πασο με οποιοδιποτε μηχανημα, η δουλεια ειναι δουλεια 🙂
Οσο για την σταθεροτηταα δν αντιλεγω (ειναι unix το λογησμικο ειναι χτισμενο πανω στο hardware λογικο), αλλα για τους ιους οσο αυξανετε η δημοτικοτητα των MAC αλλο τοσο θ αυξανονται και οι ιοι τους (κανενα συστημα δν ειναι ασφαλες)
Εγω προσωπικα για οικιακη χρηση προτεινω και χρησιμοποιω το τελευταιο 1,5 χρονο μονο λινουξ και εχω ηρεμησει, το θεμα ειναι να χρησιμοποιει ο καθενας αυτο που χρειαζεται και οχι αυτο που νομιζει οτι χρειαζεται (γτ καμια φορα νομιζουε λαθος) τροφη για σκεψη 🙂

Πάνος

Συγγνωμη, για να καταλάβω κιόλας. ΣΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΤΕ; Ας κάνει και 2000 ευρώ. Γιατι να πειράζει κάποιους;

Aroulis235

@marinos τι λες αγόρι μου? Τα 8.1 είναι 7 με καλύτερο start screen.

Aris

Παιδιά εγώ έχω έναν Imac απο το 2004 !! Δουλεύει τέλεια ακόμα και σημερα με το πιο νέο λογισμικό που του πέρασα ! Όλη μερα είναι ανοιχτός και όλον τον χρόνο και λέω αλήθεια . Έχω ανοιχτά πολλά προγράμματα και πάντα δουλεύει τέλεια . Αν σήμερα τον πουλήσω θα πάρω 400 -600 ευρώ . Θέλω να μου πείτε ποιος σταθερος υπολογιστής windows μετά από 12 χρόνια θα δούλευε με τα νέα windows 10 και τι αξία θα είχε σήμερα . Πότε δεν είχα κανέναν πρόβλημα ή θέμα με ιούς . Στην περίπτωση που είχα επιλέξει windows θα έκανα 1-2 φορές τον χρόνο format και θα είχα αγοράσει τουλάχιστων άλλον 1-2 υπολογιστές για να μήν πώ παραπάνω . Επίσης τον χρόνο που θα έχανα για να κάνω format ή να φτιάξω το πρόβλημα με τους ιούς που έχουν . Άρα : χρόνος , χρήμα και νεύρα με τα windows θα έχανα . Δεν λέω πως είναι σκουπίδια , απλά αν εχεις χρόνο να διαθέσεις να τον φτιάχνεις ή να τον πάς για να τον φτιάχνουν,χρήματα και νεύρα είναι οκ τα windows . Τώρα άν θές παιχνίδια υπάρχουν επιλογές πολλές στον mac , αλλά δεν είναι παιχνιδομηχανή . Είναι ένα αξιόπιστο μηχάνημα… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.