Apple, ανακοίνωσε νέο Mac mini αλλά δεν θέλει την αναβάθμισή του

Μαζί με τα νέα iPad Air 2, iPad mini 3 και iMac 27 ιντσών Retina 5Κ, η Apple ανακοίνωσε και νέο Mac mini με 4ης γενιάς Intel Core επεξεργαστές και τιμή από 499 δολάρια. Από τις νέες ανακοινώσεις που έκανε όμως δεν είναι μόνο το iPad mini 3 που απογοήτευσε καθώς η μόνη αλλαγή που έχει γίνει είναι ο αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος.

Το Mac mini έρχεται να απογοητεύσει πολλούς καθώς όπως φαίνεται η Apple δεν θέλει να επιτρέπει πλέον την αναβάθμισή του, τουλάχιστον δεν θέλει να την κάνει εύκολη. To γνωστό iFixit πήρε τη συσκευή την ξεβίδωσε και μας παρουσίασε τις “εκπλήξεις” που επιφυλάσσει η Apple. Βλέπουμε ότι η RAM είναι κολλημένη και δεν μπορεί να αλλάξει και να αναβαθμιστεί εύκολα ενώ στο προηγούμενο μοντέλο ήταν πολύ εύκολο να αντικατασταθεί. Έχει ένα μεταλλικό καπάκι με Torx TR6 βίδες ασφαλείας ξκαι για να αφαιρεθεί θέλει ειδικό εργαλείο. Επιπλέον, το να βάλετε δεύτερο σκληρό δίσκο είναι επίσης πιο δύσκολο καθώς σε αντίθεση με τα προηγούμενα μοντέλα υπάρχει μόνο μια θύρα SATA (αν και μπορείτε ακόμη να εγκαταστήσετε PCIe SSD).

Αυτό είναι κάτι στο οποίο δεν μας έχει συνηθίσει η Apple καθώς τα προηγούμενα Mac mini είχαν πολύ εύκολη πρόσβαση και δυνατότητα αναβάθμισης. Το iFixit το βαθμολογεί με 6 στα 10 για το πόσο εύκολο είναι να επισκευαστεί διότι δεν χρησιμοποιείται κόλλα και συνεχίζει να είναι εύκολο να ξεβιδωθεί με τα κατάλληλα εργαλεία

Δείτε επίσης: Νέο Mac mini με 4ης γενιάς Intel Core επεξεργαστές από 499 δολ.

mac mini, Apple, ανακοίνωσε νέο Mac mini αλλά δεν θέλει την αναβάθμισή του

mac mini, Apple, ανακοίνωσε νέο Mac mini αλλά δεν θέλει την αναβάθμισή του

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
anima mundi

H apple θέλει να περιορίσει τις δυνατότητα πρόσβασης στις συσκευές τις ώστε αν θέλεις να κάνεις upgrade να αναγκάζεσαι να αγοράσεις καινούριο μηχάνημα.
Μεγάλο φάουλ,αλλά αναμενόμενο λόγω marketing στρατηγικής.

Kostas

Εντάξει κανένας κατασκευαστής δεν θέλει να επεμβαίνει στις συσκευές του τρίτος , η asus κυκλοφορεί ultrabooks με κολλημένη την μνήμη πάνω τους και στα πρωτα Acer netbooks(δεν γνωρίζω αν ισχύει ακόμα έχω κόψει επαφή με την acer) για να προσθέσεις μνήμη έπρεπε να εισαι ο Χουντινι!
Δεν ακούγεται κομψό το ξέρω αλλα ο καθένας προσπαθεί να προστατέψει το προϊόν του …η διαφορά ειναι οτι το ASUS που προανέφερα είχε τιμή χώμα(κάτω απο 300ε) ενώ το MINI έχει τιμή MAC.
500 δολάρια ειναι απαράδεκτο ποσο , με μια μέτρια προς καλή οθόνη και τα ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΑ πληκτρολόγιο-ποντίκι το ποσό φτάνει τα 800+ δολάρια για ενα κακό MAC…ενω μπορείς να αποκτήσεις ένα καλό PC που να μην του λείπει τίποτα στη κυριολεξία!

Αντώνης Μαρίνος

Sorry αλλά θα το γράψω…499$ υποθέτω ότι θα “μεταφραστεί” σε 499€, σωστά ? Άρα γιατί ακριβώς να διαλέξουμε αυτό (που είναι και το βασικό μοντέλο, έτσι ?), όταν με 450€ αγοράζεις το καλύτερο NUC i5 με 2GB, WiFi, 60GB SSD, HDMI, GBit Ethernet και USB3 ? Δηλαδή τα specs του αντίστοιχου επόμενου μοντέλου με τιμή 699$ (ήτοι 699€) ?

Να μου πεις, γούστα είναι αυτά, μπορεί κάποιος να θέλει να πληρώσει 200€ παραπάνω για να έχει ένα φαγωμένο μηλαράκι πάνω στο Mini PC του….

Πάνος

Φυσικά στην τιμή περιλαμβάνεται και η τιμή των 5-6 επόμενων mac os, μην το ξεχνάμε αυτό.
Φτάνει με το μίσος πια.
Αλήθεια, τι τιμή θα σας ευχαριστούσε;
Στα του θέματος τώρα, κρίμα που δεν αναβαθμίζεται η ram. Παρ’ όλα αυτά ακόμα και έτσι θα τα βγάλει τα 3-4-5 χρόνια.

Kostas

Αν κάποιος θέλει να αναβαθμίσει τότε μπορεί να βάλει έναν ssd κάποια στιγμή στο μηχανημα με λιγο οικονομια τα 4GB ram ειναι αρκετα.

Yannis

Ως κατοχος mac mini πιστεύω ότι είναι κρίμα που δεν θα αναβαθμίζεται πλέον η RAM. Για το φίλο που πιστεύει ότι η αγορά ενός mac είναι απλά για να φαίνεται το μηλαράκι θα του πω οτι το mini μετά από τρία χρόνια σκληρής χρήσης (πχ video rendering και καθημερινή multitasking χρήση) είναι αθόρυβο, τρέχει ένα λειτουργικό που προτιμώ για τη σταθερότητα και την απλότητα του (γούστα είναι αυτά!) και συνεργάζεται άψογα με το Αndroid τηλέφωνο μου, πολύ καλύτερα από Windows ή Linux (προσθέτεις google account και contacts και calendars συγχρονίζονται αυτόματα στο τηλέφωνο και στο mac)
Εαν του χρόνου κυκλοφορήσει με Intel Broadwell θα εξακολουθεί να είναι μια value for money αγορά ακόμα και με $699. Μιλάω για το μοντέλο
2.6GHz dual-core Intel Core i5
8GB memory
1TB hard drive
Intel Iris Graphics
OS X Yosemite

Απλά αποφεύγουμε το βασικό μοντέλο που είναι κράχτης και δεν αξίζει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.