Apple Mac Pro, Ξεκίνησε η πώληση του. Από 2999 δολάρια

H Apple αποκάλυψε τον Mac Pro τον περασμένο Οκτώβριο, ωστόσο η πώληση του ξεκίνησε σήμερα. Η εμφάνιση και η αισθητική καθιστούν τον Mac Pro ξεχωριστό στο είδος του, ενώ καταλαμβάνει το 1/8 του όγκου του παλαιότερου Mac Pro, καθιστώντας τον έναν από τους μικρότερους σε μέγεθος επαγγελματικούς υπολογιστές τέτοιας ισχύος στον κόσμο. Το ενεργειακό του αποτύπωμα επίσης, είναι μικρότερο σε σχέση με το παρελθόν.

Η εταιρεία επανασχεδίασε τον Mac Pro, χρησιμοποιώντας μία τεχνική που ονομάζει Unified Thermo Core. Αντί λοιπόν να χρησιμοποιήσει ξεχωριστές ψύκτρες για κάθε υποσύστημα, όπως για τους επεξεργαστές ή τους επεξεργαστές γραφικών ή ακόμα και για τα σύστηματα τροφοδοσίας τους, με την τεχνική Unified Thermo Core, ένας ειδικός αλουμινένιος πυρήνας στο κέντρο της κατασκευής, σαν τεράστια ψύκτρα παρέχει στον Mac Pro όλα όσα χρειάζεται από άποψη ψύξης. Επιπλέον, η σχεδίαση του, παρότι ιδιαίτερα “compact” επιτρέπει την αναβάθμιση ορισμένων υποσυστημάτων του.

Η φθηνότερη έκδοση του Mac Pro διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Xeon E5-1620 v2 στα 3,7GHz με 10MB L3 Cache, 12GB RAM, δύο κάρτες γραφικών AMD FirePro D300 με συνολικά 2560 Radeon cores και 4GB μνήμης GDDR5 καθώς και SSD χωρητικότητας 256GB. Όσο αφορά στις δυνατότητες συνδεσιμότητας και δικτύωσης, περιλαμβάνονται τέσσερις θύρες USB 3.0, έξι Thunderbolt 2.0, δύο θύρες Gigabit Ethernet, μια HDMI 1.4, ασύρματες τεχνολογίες Bluetooth 4.0, WiFi 802.11a/b/g/n/ac Dual Band όπως επίσης και υποδοχές για ακουστικά και μικρόφωνο.

Το κόστος της φθηνότερης έκδοσης είναι 2999 δολάρια. Αν τον “μαξάρετε” όσο αφορά στις προδιαγραφές hardware, τότε το κόστος του μπορεί να πλησιάσει τα 10.000 δολάρια.

Apple Mac Pro, Apple Mac Pro, Ξεκίνησε η πώληση του. Από 2999 δολάριαApple Mac Pro, Apple Mac Pro, Ξεκίνησε η πώληση του. Από 2999 δολάριαApple Mac Pro, Apple Mac Pro, Ξεκίνησε η πώληση του. Από 2999 δολάρια

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
arg

Σκουπιδοτενεκές !!

Enzo

Τέλειο!!!

Nio

Το πιο φοβερο εργαλειο που εχω δει……

Stavros

Τυχαίνει να εχω το macpro του 2009. Απλά απίστευτα μηχανήματα. Το παίρνεις και ήσυχαζεις για μια δεκαετία.

Makis

Ο/Η arg λέει:
Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013 στις 14:51

Τι λες μανούλα μου…..

Θάνος

Σχεδιαστικά είναι πολύ όμορφο, αλλά 3000 ευρώ η βασική έκδοση είναι υπερβολικά πολλά ακόμα και για αυτούς που το θέλουν για επαγγελματική χρήση

Κουκου ρουκου

Μπα, σοβαρά ε, θα δώσουμε 3000 ευρώ για τον τενεκέ; Επειδή αντί να μας δείχνεις τους Κινέζους, δείχνεις πατριώτες Αμερικανούς και βάζεις το assembled in USA (για το μετροσέξουαλ designed in California δεν λέω τίποτα)? Custom hardware σε Linux, άντε στη χειρότερη πειρατικό Windows, στο 1/5 της τιμής και ας αγοράσουν τα fashion victims και οι Αμερικανοί τον τενεκέ της NSA.

arg

Πολύ καλά λεω μανούλα μου. Σκουπιδοντενεκες.

Κατσε πλήρωσε 3 χιλιαρικα και να του πχεις το αιμα για τα επομενα 15 χρόνια γιατι το χρυσοπλήρωσες και άσε με εμενα να δινω 800-900 κάθε 7-8 χρόνια να να έχω καινουριο τουμπανο εργαλείο

Και για να μην παμε μακρια, πόσα iphone εχεις δει με σπσμενες οθονες να κυκλοφορουν και πόσα απο τα άλλα όλα?

Γιατί? Γιατί το χρυσοπλήρωσε και απλά λυπατε τα λευτά του. Ετσι και αυτο για μενα ειναι πεταμενα λευτα ενω μπορεις να εχεις ρο καλυτερο και με πολυ λιγοτερα

macfan

Καλύτερο PC?Ποιο ρε παιδιά.Δεν ειναι για παιχνιδάκια το μηχανάκι είναι για high-end καταστάσεις.Xeon επεξεργαστές και ότι πιο τελευταιο σε τεχνολογία έχει επάνω του και όλα αυτά σε ένα τόσο μικρό μέγεθος…

Denis

παίδες μην το κουράζουμε .. το εργαλείο είναι κυριολεκτικά ό,τι τελειότερο έχει παραχθεί στον κόσμο των υπολογιστών μέχρι στιγμής.
Ακόμα και η βασική έκδοση στα 3 χιλιάρικα δολάρια ξεφεύγει σε επιδόσεις και design.
Και όσοι χρειάστηκαν επιδόσεις και κατέφυγαν παλιότερα σε κάποιο Mac Pro καταλαβαίνουν τι εννοώ.
Από εβδομάδα φεύγω για επαγγελματικό ταξίδι Νέα Υόρκη και σκέφτομαι σοβαρά να αγοράσω ένα, αλλά με απασχολούν 2 θέματα.. αν θα μπορέσω να τον πάρω με το κουτί του στις αποσκευές όταν με το καλό επιστρέψω κ το πιο σημαντικό αν υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα BTO μηχανήματα κ αν όχι πόσες μέρες θα πρέπει να περιμένω.
Όποιος γνωρίζει ας ενημερώσει

tasoulik

Με ενοχλει αφανταστα οταν ο καθενας σχολιαζει οταν δεν εχει ιδεα για τεχνολογια…. Θελω πολυ να δω εναν αρχιτεκτονα,πολιτικο μηχανικο ή εναν γραφιστα να δουλευει με υπολογιστες των 800 ευρων και με σπασμενα windows… Απο εκει και περα οποιος καταλαβε καταλαβε… Ο παραπανω υπολογιστης δεν ειναι για να παιζει call of duty ουτε για να τρεχεις το Softone ERP CRM ή το Mymanager…. Καταφεραν να φτιαξουν ενα ομορφο και αψογο υπολογιστη… Τωρα αν το κοστος παρασκευης ειναι 500 $ και το πουλανε 3000 μαγκια τους, ας υπηρχε μεγαλυτερος ανταγωνισμος σε αυτον τον τομεα, ας εβγαζε η dell και η καθε dell υπολογιστες που να πουλουσαν ωστε να επεφταν οι τιμες της apple… Και η συγκριση του με αλλα προιοντα της εταιριας ειναι ατοπη και η BMW βγαζει την σειρα 1 και την σειρα Μ, αγοραζεις την 1 για να λες οτι εχεις BMW και την Μ γιατι ειναι αμαξαρα….

George

Για να λεμε την αληθεια δεν ειναι τοσο ακριβο για την Apple ουτε για την δουλεια του υπολογιστη μικρης εταιριας που θα προσφερει, αν ψαξετε προς dell + alienware μερια θα δειτε οτι υπαρχουν και ακριβοτερα.

GREG

ΑΝΤΙΓΡΑΦΑΡΑ ΤΟΥ “FOCAL DOME SAB” ΜΠΡΑΒΟ APPLE ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

demetrius

Που κολάει το «FOCAL DOME SAB»;; άσχετο εντελώς όμως αυτό που λες.επειδή έχει και αυτό κυλινδρικό σχήμα;;και το προφυλακτικό κυλινδρικό σχήμα έχει!μήπως αντέγραψε το σχέδιο από ένα προφυλακτικό;;;;;;;

Κυριάκος

Δεν ξέρω για το 19xx που καθιερώθηκε η apple ως πιο γρήγορη και αποτελεσματική για τους επαγγελματίες, αλλά είμαι 100% βέβαιος ότι μπορώ να έχω με τα μισά λεφτά ένα μηχάνημα που θα τρέχει καλύτερα όλη τη σουήτα της adobe και το autocad και όποιο άλλο εργαλείο! Επίσης θα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες και στην αισθητική μου, πολύ όμορφο το νεο mac pro αλλά πέρα από τη μόστρα που θα πουλάς στους συνεργάτες που θα το βλέπουν, είναι μονοδιάστατο, για όλους το ίδιο.
Προσωπικά αυτό είναι που δεν αντέχω, θέλω να μπορώ να έχω στο custom τα πάντα, ούτε στα windows 8 μου αρέσει το μονοδιαστατο metro style, ούτε στο iphone το στυλ της apple (που ήταν καλό αλλά πάλιωσε και ας είναι ακόμα πολύ λειτουργικό)!

Αφήνω και 2 συνδέσμους για τροφή για σκέψη:
https://www.youtube.com/watch?v=wFeC25BM9E0 (has apple invented anything?)
https://www.youtube.com/watch?v=meX6UxWtcW8 (φθηνότερο-γρηγορότερο)
https://www.youtube.com/channel/UCzdH3A0jt32nTGZB5QO7dag (custom custom custom, γιατί έτσι μου αρέσει!!!!)

Παντα φιλικά!
Ο καθένας έχει τα γούστα, τις απόψεις και τις εμπειρίες του, περι ορέξεως κολοκυθόπιτα που λέει και ο σοφός λαός!

Βασιλειος

@Denis

Δε πρέπει να πληρώσεις μετά και τελωνείο? έχεις ρωτήσει πόσο πάει?

macfan

@Κυριάκος

Δεν νομίζω πως θα βρεις καλύτερο μηχάνημα μιας και αυτό χρησιμοποιεί ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η Intel.;Όσο για τα βιντεάκια δεν μπορώ να πω πως είναι αντικειμενικά εντελώς,πήραν μια εφαρμογή και αυτό είναι όλο….Διάβασα πάντως πως από Φεβρουάριο-Μάρτιο θα είναι διαθέσιμο το μηχάνημα λόγω μεγάλης ζήτησης

ερασιτέχνης

Μεικτά τα συναισθηματα. Πάντως δεν πρόκειται για επαγγελματικό μηχάνημα αλλά για ημιεπαγγελματικό κατάλληλο για να ικανοποιήσει σχετικά εύπορους ερασιτέχνες. Νομίζω αυτό είναι και το αγοραστικό κοινό στο οποίο στοχεύει. Επαγγελματικά μηχανήματα είναι αυτά: https://www.boxxtech.com/ και οι τιμές είναι άλλες.

Βασιλειος

@ερασιτέχνης

Πιστεύω πως κακώς είσαι απόλυτος.

Επαγγελματίας δεν είναι αυτός που θέλει το τέλειο μηχάνημα, αλλα αυτός που το χρησιμοποιεί στη δουλειά του.

Πχ. και οι μαρκετίστες, και οι φωτογράφοι και πολλοί άλλοι είναι επαγγελματίες στη δουλειά τους και ικανοποιούνται και απο χειρότερα μηχανήματα.

Δεν είμαι της γνώμης πως για να λέγεσαι επαγγελματίας πρέπει να δουλεύεις ντε και καλά για την Pixar.

ερασιτέχνης

@ Βασιλειος

Δεν είμαι απόλυτος, η αγορά εργασίας στις μέρες μας είναι χαώδης και αυτή μας μπέρδεψε!

Αναδιατυπώνω λοιπόν: το αγοραστικό κοινό του mac pro ήταν και είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σχετικά εύποροι ερασιτέχνες. Top-of-the-range μηχανήματα είναι άλλα.

ευχαριστώ για το σχόλιό σου.

macfan

@ερασιτέχνης

Η αγορά των Mac Pro είναι καθαρά high-end(κάνε μια βόλτα στην Αμερική και ρώτα τους επαγγελματίες)με προγράμματα όπως το Logic Pro και το Final Cut Pro να δεσπώζουν και να κυριαρχούν.Video editing και music production είναι δυο τομείς που κυριαρχεί η Apple θέλωντας και μη.Και το μηχάνημα είναι από τα ισχυρότερα του πλανήτη αυτή τη στιγμή.Για του λόγου το αληθές.

https://www.macrumors.com/2013/12/20/new-mac-pro-simultaneous-real-time-4k-effect-rendering-900mbs-readwrite/

ερασιτέχνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Mac Mac Pro

Μac Studio & Mac Pro: Η Apple ετοιμάζει τα μοντέλα επόμενης γενιάς

Η Apple εργάζεται σε ένα νέο Mac Studio, το οποίο είναι πιθανό να κυκλοφορήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Gear Apple featured Mac Pro

Ο νέος Mac Pro έχει πρόβλημα με τον σκληρό δίσκο

Σε ένα έγγραφο υποστήριξης, η Apple είπε ότι ορισμένοι σκληροί δίσκοι SATA ενδέχεται να αποσυνδεθούν απροσδόκητα από τον Mac Pro 2023.

Gear Apple Mac Mac Pro

Τα νέα Mac Studio και Mac Pro υποστηρίζουν έως και οκτώ οθόνες 4K

H Apple παραθέτει διάφορους συνδυασμούς εξωτερικών οθονών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τα νέα Mac Studio και Mac Pro.

Gear Apple Apple MacBook Mac Pro

Mac Pro: Δεν αναμένεται τόσο ισχυρό όσο θα περιμέναμε

To 2020 η Apple παρουσίασε τα πρώτα της MacBook με το εσωτερικό της τσιπ M1 και ο Tim Cook είπε ότι όλα τα Mac θα λειτουργούν με πυρίτιο της Apple μέσα σε δύο χρόνια, κάτι που όμως δεν συνέβη.