Δοκιμάζουμε το νέο MacBook Pro 15 με τον Core i7

Για αρκετές ημέρες ζείσαμε με το νέο MacBook Pro της Apple. To μοντέλο της δοκιμής ήταν αυτό με την οθόνη των 15.4 ιντσών και τον Intel i7 Quad-Core επεξεργαστή χρονισμένο στα 2 GHz. Το νέο MacBook Pro συνδυάζει νέες τεχνολογίες όπως η θύρα Τhunderbolt και η υποδοχή για κάρτες SDXC με τον κλασικό πλέον μεταλλικό unibody χαρακτήρα της συσκευής που της προσδίδει στιβαρότητα και στυλ.

, Δοκιμάζουμε το νέο MacBook Pro 15 με τον Core i7

Ποιότητα Κατασκευής
Τι μπορεί να πει κανείς για την ποιότητα κατασκευής ενός Mac; Συνήθως όχι πολλά. Το MacBook Pro είναι εντυπωσιακά compact, μοιάζει ιδιαίτερα στιβαρό με το μειονέκτημα του να είναι το βάρος. Η Apple όπως πάντα έχει προσέξει κάθε λεπτομέρεια. Ενδεικτικά θα αναφέρω όσες δεν συναντάς σε κανένα PC, ξεκινώντας με το φανταστικό υποφωτιζόμενο πληκτρολόγιο που σε προκαλεί να το ακουμπάς. Ο τρόπος που κλείνει η συσκευή είναι εντυπωσιακός, καθώς στο πλαίσιο της οθόνης υπάρχει ένα μαλακό περίγραμμα που εφάπτεται κατά το κλείσιμο με το σασί του laptop και απαγορεύει στη σκόνη να εισέλθει στο εσωτερικό. Εντύπωση προκαλεί και ο τρόπος που ψύχεται το νέο MacBook Pro, αφού στο κάτω μέρος δεν υπάρχουν οι συνήθεις οπές των κλασικών laptop. Πάντως όπως και να ψύχεται, το αποτέλεσμα είναι κορυφαίο αφού δεν συνάντησα σε κανένα σημείο υπερθέρμανση.

Επιδόσεις – Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Η Apple έχει ενσωματώσει σχεδόν σε όλα τα μοντέλα της σειράς MacBook Pro τη νέα γενιά επεξεργαστών i7 της Intel. Το μοντέλο της δοκιμής έκανε χρήση του i7 των 2 GHz, με τη μνήμη του να είναι ταχύτητας 1333 MHz και χωρητικότητας 4 GB. Όλες οι εφαρμογές ανοίγουν με τρομερή ταχύτητα και η επεξεργασία δεδομένων θα καλύψει και τους πιο απαιτητικούς. Η προσπάθεια μου να “ζορίσω” τη συσκευή έπεσε στο κενό, αφού με δεκάδες tabs ανοικτά και στους 3 browser (Chrome,Safari,Firefox), με το iTunes να παίζει μουσική, με το Photoshop να προσθέτει εφέ σε φωτογραφία ανάλυσης 9500×5000,το Starcraft II έπαιζε κανονικά σε ανάλυση 1440×900 με τις λεπτομέρειες στο Ultra. Το μόνο που προβλημάτισε το MacBook Pro ήταν η προσπάθεια να μετατρέψει την παραπάνω φωτογραφία σε 3D, κάτι που ίσως έχει να κάνει με την κάρτα γραφικών της AMD, η οποία δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και δεν μπορεί να καλύψει τους πολύ απαιτητικούς gamers.

H οθόνη είναι είναι κορυφαία με τις γωνίες θέασης να είναι εξαιρετικές και τα χρώματα εντυπωσιακά. Η μπαταρία κρατάει θεωρητικά 7 ώρες και στην πράξη δεν βρήκαμε μεγάλη απόκλιση. Δυστυχώς δεν είχαμε κάποια συσκευή που να υποστηρίζει σύνδεση μέσω Thunderbolt ώστε να τεστάρουμε τις ταχύτητες μεταφοράς και παρά την ύπαρξη αυτής, η απουσία θύρας USB 3.0 είναι αισθητή. Τα ηχεία του δεν είναι κορυφαία, αλλά θα καλύψουν άνετα το μέσο user, ενώ αυτό που σου μένει ως χρήστη PC είναι οι χρόνοι εκκίνησης και απενεργοποίησης που είναι πραγματικά μηδενικοί.

Συμπέρασμα
Αν έρχεστε από PC, διαθέτετε 1.939 ευρώ και θέλετε να ανακαλύψετε έναν καινούργιο κόσμο τότε το MacBook Pro είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε. Μπορεί αρκετά laptop πλέον να προσφέρουν διαφορετικό design και κορυφαία χαρακτηριστικά, όμως ακόμα η κορυφή έχει τη σφραγίδα της Apple. Αν ήταν λίγο πιο ελαφρύ και ενσωμάτωνε καλύτερη κάρτα γραφικών τότε δεν θα το επέστρεφα ποτέ πίσω.

Υπερ
– Design και ποιότητα κατασκευής
– Επιδόσεις
– Οθόνη
– Thunderbolt
– Πληκτρολόγιο
– Touchpad
– Χρόνοι εκκίνησης και τερματισμού

Κατά
– Βάρος
– Έλλειψη USB 3.0, HDMI
– Κάρτα γραφικών
– Τιμή

Apple MacBook Pro 15.4
Λειτουργικό σύστημα: Mac OS X
Επεξεργαστής: Intel i7 quad-core 2 GHz
Μνήμη RAM: 4 GB DDR 3 1333 MHz
Κάρτα γραφικών: AMD HD 6490M + Intel HD Graphics 3000
Σκληρός δίσκος: 500GB
Οθόνη: LED, 15.4 ιντσών, 1440×900 pixels
Webcamera: Facetime HD
Wi-Fi b/g/n, Ethernet, Bluetooth 3.0, 2x USB, Thunderbolt, FireWire, SDXC card reader
Βάρος: 2.54 κιλά

, Δοκιμάζουμε το νέο MacBook Pro 15 με τον Core i7

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ευτύχης Νταουντάκης

Στα κατά βάλε και την οθόνη! Δεν βγάζει ζωντανά χρώματα!
Ειναι το μόνο “Κατά” κατά την γνώμη μου!

cghera

Για μένα είναι σημαντικότερο οτι έχει μόνο 2 θύρες usb2.0 παρά οτι δεν έχει θύρα usb3. Ετσι κι αλλιώς η apple επενδύει στο thunderbolt που νομίζω είναι ακόμα πιο γρήγορο από τη usb3.
Επίσης δεν έχει hdmi αλλά νομίζω οτι με κάποιον αντάπτορα βγαίνει hdmi σύνδεση όπως αναφέρει στο site της apple (HDMI audio and video output using a third-party Mini DisplayPort to HDMI Adapter), πάντα βέβαια με το επιπλέον κόστος αλλά αν έχεις δώσει 1939 ευρώ μάλλον θα σου φανεί μικρό.

Γιώργος Τσ.

To TOP “εργαλείο”….Απλά κορυφή…! Αλλά ακούς τιμή και σε πιάνει η καρδιά σου….!

Κώστας

Kαταρχάς ευχαριστούμε για τo τόσο ενδιαφέρον άρθρο! Επιθυμία μου είναι ένα Unboxing όπως και ένα Hands-On για να έχουμε μία καλύτερη εικόνα και να το αισθανθούμε καλύτερα. Αποφάσισα στην αγορά ενός Macbook Pro προκειμένου να μπώ και να μάθω τον κόσμο του Mac Os όμως δεν έχω καταλήξει πίο μοντέλο να αγοράσω, το μοντέλο με τις 13.3 ιντσες ή με τις 15.4?
Κλείνω προς το μικρό μοντέλο λόγω κόστους αλλά φοβάμαι να μην το μετανιώσω,να δώσω 1259 και δεν με ικανοποιήσει.Έχω όμως ακόμα χρόνο για να το σκεφτώ.

λefteris

WTF?
Όλα αυτά ανοικτά και κάνει ό,τι λες? Ουάου…
Ντάξει το κόστος υψηλό, θα θέλαμε όμως μια hdmi και λίγες ακόμα θύρες usb. Αν η μία φεύγει για το ποντίκι μένει μόνο 1 για όποια άλλη ανάγκη.

SonicYouth

Ενταξει πιστευω δυο θυρες usb ειναι καλες. Στο σπιτι εγω εχω ενα usb hub και κανω την δουλεια μου. Οταν ειμαι εκτος δυο usb ειναι αρκετα. Τι στο καλο να συνδεσεις? Η οθονη ειναι πολυ καλη. Μην ακουω χαζομαρες

georgecm

Η οθόνη μου φανηκε πολυ καλη, αλλα γουστα ειναι αυτα. Ισως ειναι και θεμα συνηθειας και αν η δικη σου οθονη εχει πιο θερμα χρωματα ισως αυτη του Macbook να φαινεται ψυχρη 😉

Οσο καλη και να ναι η Thunderbolt οι περισσοτερες συσκευες θα βγαινουν σε USB 3.0, οποτε σιγουρα θα ηταν χρησιμη.

nektarios

file lefteri……….. τι να το κανεις το ποντικι με usb απο τιν στιγμη που μπορεις να εχεις το magic mouse τις apple που λειτουργη με bluetooth η οποιο αλλο ποντικι θες εσυ με bluetooth……. εχω το Macbook AIR και ξερω τι σου λεω….. και γνωμη μου παιδια δν ξαναγυριζω σε windows ποτε ξανα

Giorgos

Κώστα, θα κυκλοφορίσει με Mac Os X Snow Leopard, ή με Mac Os X Lion τα καινούρια;;;

Κώστας Βλαχάκης

Σας έχω συνηθίσει στα ακυκλοφόρητα ε; 🙂
Αυτό εδώ έχει κυκλοφορήσει με Snow Leopard.

nimAR

Κώστα (σχόλιο Νο 4) σου προτείνω το macbook pro 13.3 με i7είναι η ενδιάμεση λύση. Αν μπορούσα αυτό θα έπαιρνα κι εγώ (αν και η τιμή δεν σημαίνει ότι δικαιολογεί τα προσόντα, άσχετα με το ότι τα macbooks είναι κορυφή)

nimAR

με i5 συγγνώμη 🙂

SonicYouth

Με snow leopard κυκλοφορει. Το Lion δεν εχει κυκλοφορησει ακομα αλλα οποιος το παρει τωρα θα τους δωσουν δωρεαν την αναβαθμιση σε λιον ή σε πολυ χαμηλη τιμη. Εγω το πηρα 3 μηνες πριν κυκλοφορησει το snow leopard και μου εστειλαν το cd μολις κυκλοφορησε με 10ευρω.

Κώστας

Δηλαδή nimAR προτείνεις την πιο φτηνή σχετικά λύση το 13.3 με ι5 που έχει 1259 με ι7 1609
Μάλλον και εγώ κλείνω προς το πρώτο και αυτό θα γίνει .Θα πάω να τα δώ όλα από κοντά και θα καταλίξω σίγουρα.
Α! Και κάτι άλλο όποιος αγοράσει τώρα λάπτοπ του δίνουν και την αναβάθμιση είναι δεδομένο αυτό ?υπάρχει καποια επίσημη ενημέρωση?Το ρώταω γιατί όταν το αγοράσω θα το ζητήσω θα ξέρουν να μου απαντήσουν?Ευχαριστώ.

Δήμος

Δεν ξέρω σε ποιο σημείο να θέσω την ερώτηση απλά επειδή σε 2 μήνες θα κάνω ένα ταξίδι στην Αμερική ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος από εσάς με σιγουριά είτε από προσωπική του εμπειρία είτε από κάποιον γνωστό εάν αγοράσω mac air ή mac book pro ή ipad από εκεί θα έχω κάποιο πρόβλημα με το ρεύμα εδώ; εννοώ δεν έχουμε ίδια τάση με αυτούς εκεί ε; Γενικά σκέφτομαι να πάρω κάτι σε apple ή κάποιο ultrabook από εκεί λόγω καλύτερης τιμής…θα έχω κάποιο πρόβλημα να δουλέψει εδώ μετά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.