Apple, Έχει τα φόντα να γίνει το πέμπτο PC brand το 2013

Σύμφωνα με την Digitimes Research και μετά την παρουσίαση αυτής της πληθώρας νέων μοντέλων από την Apple, εκτιμάται ότι η γραμμή παραγωγής της Apple θα είναι ικανή να βγάλει 24 εκατομμύρια μονάδες Mac στον κόσμο εντός του 2013, μία αύξηση της τάξης του 15% σε σχέση με τα δεδομένα του 2012. Αυτό σημαίνει ότι η Apple μπορεί να γίνει η 5η κατασκευάστρια εταιρεία υπολογιστών εντός του 2013.

Οι προβλέψεις της Digitimes Research για το iPad λένε ότι οι ταμπλέτες της εταιρείας θα φτάσουν τα 65 εκατομμύρια μονάδες το 2012 και θα φτάσουν μέχρι και 75 ή ακόμα και τα 80-85 εκατομμύρια το 2013. Και πάλι οι εκτιμήσεις του Digitimes Research για τους επεξεργαστές είναι ότι ο νέος A6X έχει απόδοση 4 με 6 φορές μεγαλύτερη από εκείνη ενός Tegra 3 όπως ακριβώς υλοποιείται στο Surface ή τον Samsung Exynos 5250.

Καλές οι εκτιμήσεις, δε λέμε, αλλά καλό είναι να δούμε και τι θα συμβεί στην πραγματικότητα.

, Apple, Έχει τα φόντα να γίνει το πέμπτο PC brand το 2013

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
space

Α ρε apple κυριευσες τα πάντα!! Αυτά ειναι πάντα τέτοια!!

Xaris

Δεν παιζει o a6x να είναι 4 φορές καλύτερος απο τον exynos 5250 😉

MixalakisS

Αναμένουμε να φτιάξει και επεξεργαστες για υπολογιστές όπως έκανε τον παλιο καλο καιρό, λεφτά έχει άλλωστε να το κάνει.

Ο Α6Χ είναι τουμπανο (!) άντε να βγουν οι μετρήσεις :))

azriel84

Ότι λέει ο @Xaris. 4 φορές καλύτερο από τον Tegra 3 ναι και λογικό λαμβάνοντας υπόψιν την ηλικία του Tegra 3. Αλλά με τον Exynos μάλλον θα έχουμε μάχη σώμα με σώμα ή ίσως και όχι. Ας τον βγάλει πρώτα η Samy και μετά μετράμε!

Mike

Απλά σε άλλο κόσμο και σε όλα τα επίπεδα αυτή η εταιρεία! Αν δεν είχε και την πίεση της απόδοσης υψηλών κερδών στους επενδυτές της, θα είχε αφανίσει πλήρως τον ανταγωνισμό της. Φυσικά με λίγο χαμηλότερες τιμές στα προϊόντα της, τις οποίες αντέχει άνετα, αλλά και με μικρότερα κέρδη. Αλλά είπαμε είναι και οι επενδυτές…

Spyrosss

σε υπολογιστες την παραδεχομαι αν και το λογισμικο της το αντιπαθω.Σε κινητη τηλεφωνια το εχει χασει απο αποψη “βγαζω κινητο και αφηνω τους παντες με το στομα ανοιχτο επειδη ειναι ΤΟ κινητο” και στα ipad αρχιζει να το χανει τωρα που φουντωνει ο συναγωνισμος.Αν δεν ριξει τιμες δεν την βλεπω καλα.Οχι στο αμεσο μελλον,γιατι ειναι ακομα brand η apple.

ploumouris

Ας μην έτρεχαν τα πρόβατα να αγοράσουν το ξεπερασμένο i5 και να δείτε πως θα έκαναν κωλοτούμπα στις τιμολογήσεις οι επενδυτές.
Απευθύνονται όμως σε αιρετικούς οπαδούς και τους αρμέγουν κανονικά.
979 €!!!!!!!!!!!!
Καλά σας κάνουν. Εγώ θα το έβαζα 1.979 € αφού σας έχω σίγουρους.

MixalakisS

παιδιά, εσείς που κατακρίνετε τα μακ, τα έχετε δουλέψει καθόλου ?

kostas

Εγώ έχω mac και δεν το αλλάζω με τπτ… δεν ξέρω τι λέτε μερικοί αλλά άμα δεν έχετε χρησιμοποιήσει (για την δουλειά σας πάντα) ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ… Όσο για το iphone και to ipad ναι θα έλεγα πως έχουν ξεφύγει στις τιμές για τα καλά… αλλά θα έλεγα περισσότερα πρόβατα όσους λέτε πρόβατα τους υπόλοιπους… αν κάποιος τα δίνει το κάνει γιατί πρώτον τα έχει και δευτερον το θέλει για τις δυνατότητες του για το λειτουργικό το οποίο είναι επίσης πολύ μπροστά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5: Οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν εφαρμογές κατευθείαν από τον ιστότοπο

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 beta 2 σε προγραμματιστές, το οποίο σηματοδοτεί το ντεμπούτο μιας ακόμη δυνατότητας.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.