H επίσημη απάντηση της Αpple στο Consumer Reports για το MacBook Pro

Τον περασμένο μήνα το αμερικανικό μηνιαίο περιοδικό, Consumer Reports, που εκδίδεται από την Ένωση Καταναλωτών, δημοσιοποίησε το review του για το MacBook Pro 2016 και τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά.

Το Περιοδικό δεν πρότεινε την αγορά του νέου MacBook Pro λόγω της μπαταρίας του, η διάρκεια της οποίας ήταν ασταθής, δίνοντας από 3.75 ώρες έως 19.5 ώρες.

H Apple από τότε ξεκίνησε να δουλεύει με το Consumer Reports για να δει τι μπορεί να φταίει για την ασυνέπεια στην διάρκεια της μπαταρίας. Σύμφωνα με την επίσημη δήλωση της Apple, υπάρχουν δυο λόγοι. Ο ένας είναι ο τρόπος με τον οποίο δοκιμάστηκαν τα notebooks και ο άλλος, ένα bug στο Safari.

Για να δοκιμάσει την διάρκεια της μπαταρίας, το Consumer Reports ανοίγει μια σειρά από σελίδες στον προεπιλεγμένο browser, ρυθμίζει την οθόνη στα 100 nits φωτεινότητας και βλέπει πόσες ώρες θα αντέξει η μπαταρία καθώς ο υπολογιστής περιηγείται σε διάφορες σελίδες. Ο στόχος είναι να γίνει μια μίμηση της πραγματικής χρήσης. Ωστόσο, το Consumer Reports για να σιγουρευτεί ότι οι συσκευές είναι συγκρίσιμες, απενεργοποιεί κάποια χαρακτηριστικά, όπως η προσωρινή αποθήκευση των δεδομένων της ιστοσελίδας.

Η Apple θεωρεί πως αυτό είναι ένα από τα προβλήματα, καθώς το Consumer Reports άλλαξε την default συμπεριφορά του Safari, που είναι να αποθηκεύει προσωρινά τις ιστοσελίδες.

Το δεύτερο πρόβλημα προκύπτει λόγω του πρώτου, καθώς το γεγονός ότι το Consumer Reports απενεργοποιεί την cache στο Safari, προκάλεσε ένα bug στην επαναφόρτωση εικονιδίων. Η Apple από τότε διόρθωσε το bug και σύντομα θα διατεθεί η σχετική αναβάθμιση.

Μετά την ενεργοποίηση της μνήμης cache για τον browser και χρησιμοποιώντας το patched software, τα αποτελέσματα του Consumer Report για την μπαταρία των MacBook Pro, ήταν στην ίδια γραμμή με αυτά της Apple. Σύντομα το Περιοδικό θα δημοσιοποιήσει τα νέα αποτελέσματα.

Η επίσημη δήλωση της Apple:

“We appreciate the opportunity to work with Consumer Reports over the holidays to understand their battery test results. We learned that when testing battery life on Mac notebooks, Consumer Reports uses a hidden Safari setting for developing web sites which turns off the browser cache. This is not a setting used by customers and does not reflect real-world usage. Their use of this developer setting also triggered an obscure and intermittent bug reloading icons which created inconsistent results in their lab. After we asked Consumer Reports to run the same test using normal user settings, they told us their MacBook Pro systems consistently delivered the expected battery life. We have also fixed the bug uncovered in this test. This is the best pro notebook we’ve ever made, we respect Consumer Reports and we’re glad they decided to revisit their findings on the MacBook Pro”.

macbook pro battery, H επίσημη απάντηση της Αpple στο Consumer Reports για το MacBook Pro

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas

Όταν υπάρχει χρήμα όλα γίνονται, μόνο του σπανού τα γενια δε γίνονται.. 😁

Chris_BMW_exeis_BMW?

Αν και διαφωνώ πολύ με τις τιμές της Apple, μην λέμε κι ότι θέλουμε, η μπαταρία δεν απέδωσε καθόλου καλά στα test του Consumer Reports λόγο του bug, ειδάλλως θα έβλεπες και κόσμο να παραπονιέται για την απόδοση της μπαταρίας, όχι απλά μερικούς χρήστες. Άλλωστε μην ξεχνάμε πώς τώρα βγήκε το νέο Macbook, ότι πρόβλημα υπάρξει θα διορθωθεί με μελλοντικό update. Κι αυτό το λέω γιατί και στο λανσάρισμα των Windows 10 υπήρξαν αρκετά προβλήματα με την χρήση του δίσκου/επεξεργαστή/ram/απόδοση μπαταρίας αλλά τα περισσότερα λύθηκαν άμεσα και αθόρυβα. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, η απόδοση και/ή η κατανάλωση διορθώνονται αρκετά καλύτερα με κώδικα παρά με τεχνολογία υλικού κι όταν λέω αρκετά εννοώ θεαματική διαφορά (δεν αναφέρω καθόλου την μικρότερη μπαταρία μιας και θεωρώ πώς εξισορροπήθηκε με την συνολική μειωμένη κατανάλωση του νέου hardware).

Paul

Ας βρούνε και για τη μπαταρία των iPhone που τα ποσοστά παίζουν τραμπολίνο

giannogeorge

Ναι αλλά είχαν πει ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν την βαθμολογία που έβαλαν! Τώρα θα την αλλάξουν;; έτσι “ξαφνικά”;;

ChristosT

Μετα εποχης Jobs η Apple γινεται χειροτερη. Εχει μια πολυ καλη γλωσσα προγραμματισμου, ενα στρωτο Hardware Mid αλλα το λειτουργικο την ανεβαζει και στα υπολοιπα τα ρημαζει ανευ λογω και αιτιας. Ο λογος; Δεν μαθανε να ακουνε τους καταναλωτες αλλα προσπαθουνε να οδηγησουν αυτους, εκει που θελει η Apple δια της “βιας”…
Οταν θελεις να δημιουργησεις ενα σωστο προιον πρεπει ΠΡΩΤΑ να βγεις στον δρομο, να ρωτησεις, να μαθεις, να αφουγκραστεις, να ακουσεις, να αξιολογησεις και να υλοποιησεις.
Αυτη η μεθοδος με ολες τις εταιρειες εχει ψοφησει.
Εχει ο καιρος γυρισματα…

inblx

Μα δεν καταλαβαίνουν μερικοί πως η Apple απαγορεύει τα κακά σχόλια και τις χαμηλές κριτικές;;; Πως γίνεται μία συσκευή όπως το νεο Macbook να μην το προτείνει το Consumer Reports;;;
Πάμε καλά ρε!!!

Όσο για το Macbook, πραγματικά, πολύ καλές συσκευές, στιβαρές και καλα specs. Η καραμέλα που πιπιλανε όλοι, το overpriced, ειναι ανοησία των haters. “Με τα ίδια λεφτά παίρνω το MSI με GTX 1080 και overclockable i7”. Ναι, ξεχνάν όμως πως σε ένα λάπτοπ δεν αγοράζεις μόνο τα χαρακτηριστικά αλλά και τις οθόνες, τα πληκτρολόγια, την μπαταρία, ποιότητα κατασκευής κτλ. Και για μενα ειναι τα καλύτερα λάπτοπ, με όλη την σημασία της λέξης.
Αν και χάνει το παιχνίδι με το τελευταίο μοντέλο, λίγο με τις θύρες, λίγο η μπαταρία, ε, λογικό είναι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.