“Τα προϊόντα της Apple είναι ένας μεταλλαγμένος ιός”!

“Τα προϊόντα της Apple είναι ένας μεταλλαγμένος ιός”, δήλωσε ο ιδρυτής της Acer, Stan Shil και συμπλήρωσε, “οι κατασκευαστές υπολογιστών θα βρουν κάποια στιγμή τον τρόπο και θα απομονώσουν την Apple”. Σύμφωνα με τον founder της Acer, η δημοφιλία της Apple προέρχεται από προϊόντα όπως το iPad και το iPhone.

, “Τα προϊόντα της Apple είναι ένας μεταλλαγμένος ιός”!

Σφάζοντας με το βαμβάκι ο κ. Shil παραδέχθηκε ότι, “H Apple αξίζει το σεβασμό μιας και έχει μια εντελώς διαφορετική στρατηγική από τις υπόλοιπες κατασκευάστριες εταιρείες. Ο Steve Jobs πάντα αναζητούσε την καινοτομία ενώ οι υπόλοιπες εταιρείες αναπτύσσουν προϊόντα σε πιο σταθερή βάση. Η ιστορία όμως έχει αποδείξει ότι οι αγορές που εξελίσσονται ομαλά πάντοτε είναι πιο ισχυρές”.

Εσάς ποια είναι η άποψή σας; Τα λέει σωστά ο founder της Acer και ο “μεταλλαγμένος ιός” της Apple σύντομα θα βρει το αντίδοτό του;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

30 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos

Ας προσπαθήσει να βγάλει κάτι καινοτόμο και αυτός και ας αφήσει να κρίνουμε εμείς ποιος παρέχει τα καλύτερα προϊόντα. Τουλάχιστον ο jobs παίρνει τα ρίσκα του και κάποια από αυτά σίγουρα θα αποτύχουν. Όμως ρισκάρει. Η acer βγάζει μόνο laptop επί μια δεκαετία την ώρα που ο άλλος ότι βγάζει γίνεται χρυσό. Χωρίς ρίσκο δεν προχωράμε.

Kostas

να ‘ ταν η ζηλεια ψωρα… Οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια… Το καταλαβαν οτι η Apple τους εχει φαει ολους!!

desertman

Αν είναι δυνατόν να συγκρίνει τα προιόντα της Apple με της δικιάς του εταιρείας, τα οποία είναι άθλιες “no name” κατασκευές…

Nikkos K

Χωρίς οπαδικά συναισθήματα προς την Apple, η πρώτη σκέψη που μου έρχεται στο μυαλό, είναι ότι είναι απίστευτο ότι αυτός ο άνθρωπος εκπροσωπεί μια εταιρία σαν την Acer. Η δεύτερη είναι ότι μάλλον το τμήμα marketing της Apple κάνει καλύτερη δουλειά…..

Panagiotis

Μπορεί πολύ να μισούν την απλ. Αλλά όλοι οφείλουμε να παραδεχθούμε Ότι ο jobs φταίει για όλο αυτό που γίνετε σήμερα στον τομέα των φορητών συσκευών. Πραγματικά δεν προλαβαίνουμε τις εξελίξεις. Αυτός ξεκίνησε τον πόλεμο και οφείλουμε να τον ευχαριστήσουμε.

Kostas

Αναμφισβήτητα η πληροφορική και το ίντερνετ έχουν απεριόριστες δυνατότητες που όμως η apple προσπαθεί να βάλει σε καλούπι,παρέχοντας ελκυστικές συσκευές εξαιρετικής τεχνολογίας που όμως κάνουν συγκεκριμένα πράγματα και πάντα υπό την έγκριση της μαμάς apple!
Στο ίδιο μήκος κύματος και η google βέβαια,προσπαθουν να μαντρώσουν τον κόσμο στους servers τους και να του παρέχουν προκαθορισμένο υλικό με στοχευμενες διαφημίσεις!
Το ξέρω ότι θα ακουστώ σαν το Λιακοπουλο, αλλά χωρίς να την ονομάζω “Ιο” η αγορά της τεχνολογίας οδηγείται σε ένα άσχημο και επικίνδυνο μονοπώλιο για τα προσωπικά δεδομένα και τις προσωπικές επιλογές του καθενός μας
Εν μέρει η Acer έχει δίκιο αλλά λέω εν μέρει γιατί αν είχε τη δυνατότητα θα το έκανε και αυτή

giannis

δεν συμπαθω θα ελεγα καθολου την apple αλλα τουλαχιστον βοηθαει και μαλιστα πολυ τον ανταγωνισμο ενω η εταιρεια του παραπανω κυριου δεν θα το ελεγα,οποτε και γω το βλεπω σαν ενα μεγαλο fail την παραπανω δηλωση

Ισίδωρος

[Μιας και μου βγήκε το όνομα εδώ μέσα ας γράψω και για αυτό. :)]

Εγώ συμφωνώ απολύτως με τον Stan Shil. Η Apple ‘έχει μια εντελώς διαφορετική στρατηγική από τις υπόλοιπες κατασκευάστριες εταιρείες’ και αυτό την κάνει μια από τις καλύτερες και… τις πιο αντιγραμμένες! 😛 Σίγουρα θα βρουν το “αντίδοτο” οι άλλες εταιρίες, αλλά όσο είναι ο Jobs στον “θρόνο” δεν θα καταρρεύσει και θα βρει και αυτή το δικό της “αντίδοτο”. Πιστεύω όταν φύγει ο Steve θα αρχίζει να καταρρέει. 🙁

*>:>>

Agreed με τον κυριο κινεζο στην φωτο απο πανω…. 😀

Fadasma

Ποια καινοτομία, τους υπολογιστές με τους intel i3 επεξεργαστές ή κινητά με 3G και copy/past που άλλοι πουλάνε εδώ και χρόνια. Την ιδέα πουλάνε οτι με τα προϊόντα τους θα γίνουμε πιο ευτυχισμένοι, κάτι που ποτέ και σε κανένα δε συμβαίνει.

Panos

Άμα θες να γίνεις ευτυχισμένος μην πάρεις iphone. Έναν καλό ψυχολόγο να σου προτείνω

Kostas

@Ισίδωρος ένα επίθετο “εμπορικοτερες” θα ήταν πιο πετυχημένο από το “καλύτερες” με στρατηγική πλύσης εγκεφάλου αφού και στα πορνό η πρωταγωνίστρια τυχαίνει να έχει MAC book .
Σε πρόσφατη ταινία μάλιστα “The Book of Eli” , ενώ εχει γ@@@ το σύμπαν το ipod του πρωταγωνιστή εξακολουθεί να δουλεύει
Mια καθεστωτική λογική που ακόμα και η “κακιά” microsoft δεν ακολούθησε και ας παίζει για δεκαετίες χωρίς σοβαρή αντίπαλη πρόταση

mafias

apple den einai mia epitiximenei eteria apo sxedon kanena plevro alla einai mia eteria me kalo marketing (me kalo tropo na plasarei-poulaei-proothei) . ontos pernei riska pou omos telika einai sxedon sigoura kai kathodigoumena i acer apo tin ali einai mia eteria pou kai afti kenotomise(to proto laptop me sistima pou prostatevei ton skliro apo ptosei)alla sta ergastiria oste to teliko apotelesma na einai sigouro kai oxi na to dokimasei o agorasteis…kai basei aftou tha miliso gia to gnosto zitima tou iphone me to sima kai tha toniso pos nai ekanan ena lathos ginonte afta kai opos xeroume kamia eteria den exei kati telio alla kamia eteria den katigorise alles eteries oti kita kai afti exoun problima (skeftiteto san kapion pou paei sto dikastirio giati perase me kokino…katalabenete)i apple epexe ena pexnidi me fenomenika megala riska eno stin pragmatikotita mikra kai ekane kapies kineisis mat os pros tis alles eteries. …. kai theto tin erotisei pios tha ixere to iphone an den eixe bgei i fimei gia ena klidomeno kinito pou xeklidothike gia ti an thimitho oute video den trabage… me sinxorite gia to megalo kimeno alla to thema i thele anaptixei poli megaliteri kai apo afto to kimeno …… Συνέχεια »

Steve Jobs

ότι να ναι. Όλοι έχουν άποψη επί του θέματος χωρίς να έχουν χρησιμοποιήσει τίποτα πέρα από τα windows. Δηλαδή άλλαξε τον κόσμο η acer με το σύστημα προστασίας του δίσκου και η apple που μέσα σε μια δεκαετία έχει αλλάξει τον τρόπο που ακούμε μουσική, τα κινητά και τώρα τελευταία με το ιπαντ το τρόπο ανάγνωσης εφημερίδων και βιβλίων. Εγώ νομίζω οτι παρόλα τα αρνητικά της και το μονοπώλιο της σε κάποιους τομείς πρέπει να της αναγνωρίσουμε ότι είναι μια εταιρία που κάνει κάτι το διαφορετικό.

Φυσικά και δεν είμαστε τυφλοί ακόλουθοι των εταιριών αλλά προσπαθούμε να κάνουμε την καλύτερη επένδυση για εμάς. Την τελευταία πενταετία η apple προσφέρει ένα πολύ καλής ποιότητας υπολογιστές με το καλύτερο λειτουργικό. Την δεκαετία του 90 ήταν η microsoft, Σε 10 χρόνια θα είναι κάποιος άλλος.

Kostas

@Steve Jobs γιατί δεν τους κάνεις να χρησιμοποιήσουν κάτι άλλο εκτός από windows?
Με 300 ευρώ παίρνεις ένα PC με windows(με τα υπέρ και τα κατά του) ή ενα ipod !
Και λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω αλλά και αυτή τη δεκαετία είναι η MS και ψάξε όποια στατιστικά θες, το ότι το πλυντήριο μου είναι ευκολότερο στη χρήση από το PC μου δεν σημαίνει ότι έχει καλύτερο λειτουργικό.
Προσωπικά δεν είμαι τυφλός, θα αγόραζα με την ίδια ευκολία προιoν από την apple και απο οποιονδήποτε καλύπτει τις ανάγκες μου, και σαν επαγγελματίας προτείνω τα προϊόντα με το ίδιο ακριβώς κριτήριο και όχι διότι είναι μοδατα
Τωρα το ότι σε έκανε το ipod να ακούς mp3 δεν το σχολιάζω τα πρώτα μου mp3 τα rippara σε windows 95

Steve Jobs

εγώ τα ρίπαρα σε MS DOS άρα είμαι πιο μάγκας. Το τι υπολογιστή παίρνεις με 300 ευρώ θα το αφήσω ασχολίαστο.

Περι λειτουργικού δεν είναι θέμα ευκολίας αλλά το θέμα ότι το ένα λειτουργεί σωστότερα και χωρίς χίλια μύρια προβλήματα. Το βλέπω καθημερινώς καθώς χρησιμοποιώ και τα δύο λειτουργικά σε καθημερινή βάση. Στον υπολογιστή με τα windows κάνω 3 επανεκκινήσεις την ημέρα ενώ στο mac έχει κολλήσει μία φορά στους 11 μήνες (Ορκίζομαι).

Kostas

@Steve Jobs για πες μου πως ριπαρες σε MS DOS, δώσε μου το utility με ενδιαφέρει!
Δεν είπα ότι παίρνεις τέρας τεχνολογίας έβαλα και παρένθεση επίτηδες σου είπα ότι από τη μια παίρνεις PC και από την άλλη mp3 player!
Τι σημαίνει λειτουργεί σωστότερα ?? Δώσε μου ένα καλό παράδειγμα
Μην μου πεις για τις επανεκκινήσεις σου…μπορώ να σου αποδείξω ότι φταις εσύ στέλνοντας μου απλά ένα αντίγραφο της registry σου

x-Special S-x

O Ισίδωρος μιλάει για την apple και τον steve λες και είναι η θρησκεία και ο θεός του. Και βάλε, αφού ούτε η Λουκά δεν κάνει έτσι. Calm down boys and grow up. Είναι απλά εταιρίες. Και είναι πολύ θλιβερό να τις κάνετε να μοιάζουν κάτι περισσότερο.

spirontas

Ωθώντας τη συζήτηση στο “ποιος την έχει μεγαλύτερη” απλά χάνουμε την ουσία.

Η βιομηχανία των H/Y έχει συντονιστεί με το κυρίαρχο ρεύμα, που σήμερα είναι η MS.
Ανήκοντας στο πλειοψηφικό μερίδιο της βιομηχανίας αυτής, ο κύριος Shin ουσιαστικά χαρίζει μια μπηχτή σε μια εταιρεία που τον ανταγωνίζεται στην πίτα των laptop και με την οποία δεν έχει προοπτικές συνεργασίας.

Ηθικά θα δεχόμουν πιο εύκολα την ίδια άποψη από έναν software-ά που “αναγκάζεται” να φτιάχνει τα προγράμματά του εις διπλούν ώστε να είναι συμβατά και με Apple.

Η λέξη “αναγκάζεται”, ωστόσο, τα λέει όλα.
Αν η Apple ήταν απλά ένα κακό σπυρί στα οπίσθια της βιομηχανίας τότε δε θα υπήρχε σήμερα. Όπερ σημαίνει πως κάτι πρέπει να κάνει σωστά.

(Άραγε τι θα έλεγε ο κύριος Shin αν έβλεπε γνωστό μου που στο Acer του ένα γιγάντιο αυτοκόλλητο μήλο καλύπτει το λογότυπο του laptop?)

ΜΗΤΣΟΣ

Συμφωνώ μαζί του…Δεν αγόρασα ποτέ προιόν της apple και ούτε πρόκειται…

Kostas

Ε δεν ειναι εύκολο να μην υπήρχε η apple έχει σοβαρή ιστορία και έχει και αυτή τη δική της προσφορά που αν ήμασταν λίγο πιο απελευθερωμένοι καταναλωτικά θα την ξέραμε και εμείς οι Ελληνες καλύτερα…
Οι αντιρρήσεις περιορίζονται στο να είναι κάποιος μονόφθαλμος και να ισοπεδώνει τις επιλογές των άλλων για να δικαιολογήσει μέσα του τα 700 ευρώ που έδωσε για ένα τηλέφωνο!
Καλύτερη συσκευή για μένα είναι αυτή που την αγόρασα για ένα σκοπό και τον πραγματοποιεί…ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ο Μητσος και ο Λακης εχουν διαφορετικες αναγκες και γνώσεις και δεν με ενδιαφέρει να τους πείσω για το αντίθετο

Fadasma

@spirontas η apple κάνει κάτι σωστά: βάζει τον κόσμο μέσα στα καταστήματα. ένα μερίδιο της αγοράς που αν δεν υπήρχε η apple, θα είχε το ίδιο motorola κινητό για 5 χρόνια. γιατί έτσι ακριβώς ήταν οι προ-iphone αμερικάνοι.

mafias

με σηνχορίτε για τα greeklish αλλα γράφω από κινητό αν και αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία.. και συνεχίζω όπως επιβεβαίωσε ο κώστας μια και το είχα παραθέσει πιο πάνω η apple είναι μια εταιρία με καλο marketing και να μου επιτρέψετε να πω ένα από τα καλύτερα ..αλλα η apple βασίστηκε αποκλειστικά σε αυτό και στην φήμη που όπως λέει η ιστορία συμπτωματικά απέκτησε από τα mac χωρίς όμως να προσπαθήσει να βοηθήσει τον καταναλωτή αλλα να αλλάξει τον τρόπο χρίσει το πραγμάτων. το iphone μιας και είναι η εποχή του είναι ένα προϊόν πρώτης κατηγοριας από πολλές άποψης κι ομος αν δεν ήταν τις apple μπορεί μέχρι και να μην το ξέραμε (δεν νομίζω με αυτήν την φοβερή ομάδα αυτού του site δεν θα τους ξέφευγε)το ότι είναι apple δεν σημαίνει ότι είναι τέλειο . και να σας πω και κάτι τα pc είναι μια ατελής (beta) τεχνολογία η οποια βγήκε στο εβρή κοινό και ακόμα εξελίζεται και συγκεκριμένα τα windows έχουν κακά λόγο του ότι υπερισχύουν (για σκεφτείτε το..έχεις έναν ιο για windows και έναν για mac αλλα μονο ένα site και γύρο στις 100 ευκαιρίες μέχρι να σε μπλοκάρουν. ποιον από τους 2 θα έβαζες?)ας πούμε όμως πως… Συνέχεια »

Alexander

Καλά τα λέτε κάποιοι για την Acer.

https://www.businessweek.com/news/2010-04-29/acer-profit-climbs-after-overtaking-h-p-in-laptop-market-share.html

Μπορεί να μην έχει τα καλύτερα laptop αλλά έχει πολύ καλές τιμές. Και αν βγούν με προβλημα, δεν θα σου πουν να τα τυλίξεις με λαστιχένιο περίβλημα ή να τα χρησημοποιείς κρατώντας τα αλλιώς.

https://www.pcworld.com/businesscenter/article/186438/acer_recalls_aspire_laptops_after_some_casings_melt.html

George

Καλησπερα και απο εμενα. Αν και λιγο καθυστερημενα , θα ηθελα να γραψω την γνωμη μου. Προσωπικα τα προιοντα της apple μου αρεσουν. Δεν ειμαι απο τους φανατικους που πιστευουν οτι ολα της τα προιοντα ειναι τα καλυτερα. Εχω εδω και 2,5 χρονια ενα mac book και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. Λειτουργει σαν να το ειχα αγορασει χθες, χωρις κανενα προβλημα. Δεν ειμαι υπερ της apple σε οτι λανσαρει ι πλασαρει στο κοινο. Εχει αρκετα αρνητικα κατα τη γνωμη μου. Το κυριοτερο ειναι το κλειδωμα των συσκευων της και το οτι δεν ανακοινωνει τα προιοντα που θα βγαλει (κατι βεβαια που πλεον το κανουν πολλες εταιριες). Ειναι γελοιο το οτι δεν μπορεις με τα ipod/iphone να περασεις απο οποιονδηποτε υπολογιστη θελεις τραγουδια|αρχεια , παρα μονο απο τον δικο σου.Δεν μπορεις ουτε να παρεισ ουτε να δωσεις ενα τραγουδι σε ενα φιλο σου οταν εισαι σπιτι του. Απλα ΤΡΑΓΙΚΟ! Εχει ομως και θετικα. Το iOS to θεωρω πολυ πιο ευχρηστo απο τα Windows. Ειναι ελαχιστες οι φορες που εχω καταφερει να το κολλησω κατι που στα Windows ειναι απλα φυσιολογικο να συμβαινει , ειτε εινια λαθος του χρηστη ειτε οχι. Το λεω αυτο γιατι πιο πανω διαβασα Windows 3 ρεσταρτ τη μερα… Συνέχεια »

STEVE JOBS

Φίλε GEORGE έχω την εντύπωση οτι μπορείς πλέον να συνδεσεις το iphone σε άλλον υολογιστή (πχ ενος φίλου σου) και να μεταφερεις αρχεια σε αυτο αρκει να εχει itunes ο υπολογιστης και να συνδεθεις με τον κωδικο σου.

Nionio

Εγώ δεν θυμάμαι την Acer να έχει καινοτομήσει πουθενά ή τουλάχιστον σε τόσο μεγάλο βαθμό και κλίμακα, όπως η Apple τα τελευταία χρόνια… Καταρχάς και μόνο από τα διαφημιστικά των Ασιατών το καταλαβαίνεις… και τις τουαλέτες… Ε κοίτα, δεν τα βγάζω απο το μυαλό μου… Δείτε… 😛

https://www.youtube.com/watch?v=AR-Iz1fts5M

https://www.youtube.com/watch?v=_TP-ZzKbXJk

orestis

Στέκομαι περισσότερο σε αυτή τη δήλωση: «οι κατασκευαστές υπολογιστών θα βρουν κάποια στιγμή τον τρόπο και θα απομονώσουν την Apple».. Αν έχει κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό του ο κύριος Shil ας το δηλώσει ξεκάθαρα. Αυτή η κίνηση με υποτιθέμενη προειδοποίηση του τύπου “κάτι κρυφό σου επιφυλάσσουμε apple, τροόμαξε!”, υποδηλώνει κίνηση πανικού. Μήπως η εταιρία του κου Shil αντιμετωπίζει δυσκολίες τελευταία και προβαίνει στο έσχατο μέσο marketing;

Vasilis_G

Ειλικρινά πρσπαθείς να αποκωδικοποιήσεις την δήλωση του Shil?
Ω θεέ….
Σε πληρώνει το τμήμα industrial leak της Apple?
Ήμαρτον ρε παιδιά μήπως έχουμε πέσει όλοι μαζί θύματα του μάρκετινγκ τους?
Βάζω και τον εαυτό μου μέσα.
Μήπως πρεπει να αναθεωρήσουμε όλοι τον τρόπο που προσεγγίζουμε τα προιόντα όλων των εταιριών?
Μήπως τελικά να αφήσουμε τις πλαστές ανάγκες που μας δημιουργούν στο περιθώριο?
Τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα απ ότι νομίζουμε πολλές φορές απλά μας αρέσει να είναι μπερδεμένα….
Για παράδειγμα μιας και το άρθρο αναφερει 2 εταιρίες ACER και Apple, θέλει πολύ ψάξιμο εαν κάποιος ζητά την καλύτερη αναλογία value for money για το ποιάς εταιρίας προιόν θα διαλέξει να αγοράσει? ή εαν ένας άλλος θέλει καλή ποιότητα κατασκευής να αποφύγει την MS και δεν τον ενδιαφέρουν τυχόν άλλοι περιορισμοί δεν είναι ηλίου φαεινότερο το που θα στραφεί?
Αρα καταλήγω στο όλα είναι θέμα επιλογών και προτεραιοτήτων του καθενός, τώρα εάν κάποιος προβαίνει σε μία αγορά προφανώς μην συμφέρουσα απλά και μόνο για ένα trademark δεν είμαι εγώ αυτός που θα τον κρίνω ο ίδιος βλάπτει τον εαυτό του κάνοντας άστοχες αγορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.