Κάρτες γραφικών ASUS EAH4890 με Voltage Tweak

Η ASUS παρουσίασε τις πρώτες κάρτες γραφικών στον κόσμο που χρησιμοποιούν την τεχνολογία Voltage Tweak, μέσα από την σειρά EAH4890 Series. Η πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ανεβάσουν, μέσω της εφαρμογής SmartDoctor, την τάση του ρεύματος της GPU, πετυχαίνοντας μια εντυπωσιακή βελτίωση στην απόδοση, που φτάνει έως και το 15%.

, Κάρτες γραφικών ASUS EAH4890 με Voltage Tweak

Voltage Tweak
Εφοδιασμένη με την τεχνολογία Voltage Tweak και την εφαρμογή SmartDoctor, η κάρτα EAH4890/HTDI/1GD5 της ASUS επιτρέπει στην τάση της GPU να ανέβει από το 1.312V στο 1.4V, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα και στη GPU να ανεβάσει την απόδοσή της από τα 850MHz στα 950MHz και στο memory clock να συγχρονίζεται στα 4600MHz αντί των 3900MHz. Πρέπει να σημειωθεί ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε τόσο μεγάλη βελτίωση στην απόδοση, γεγονός που βοηθά την EAH4890 να ανεβάσει το σκορ της στη δοκιμασία 3DMark Vantage Extreme Preset από το 4612 στο 5300 — μια απίστευτη αύξηση της ταχύτητας της τάξης του 15% σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη κάρτα αναφοράς*. Οι gamers μπορούν πλέον να νιώσουν την αδρεναλίνη τους να ανεβαίνει αναλογιζόμενοι τα εκπληκτικά true-to-life γραφικά που εγγυάται μόνον η σειρά ASUS EAH4890.

Η κάρτα EAH4890 TOP προσφέρει εγγυημένα αύξηση στην απόδοση της GPU, από τα 850MHz στα 900MHz και του memory clock από τα 3900MHz στα 4000MHz. Η εξαιρετική αυτή βελτίωση στην απόδοση της EAH4890 TOP καταγράφεται στο σκορ του τεστ 3DMark Vantage Extreme Preset, το οποίο ανεβαίνει από το 4612 στο 4980 — ενδεικτικό της εντυπωσιακά καλύτερης ταχύτητας (+ 8%) σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη κάρτα αναφοράς*. Αυτή η βελτίωση του 8% , η οποία έρχεται χωρίς αλλαγή των εργοστασιακών ρυθμίσεων, είναι ό,τι ακριβώς αναζητούσαν οι gamers για να μπορέσουν να απολαύσουν εξαιρετικές επιδόσεις αμέσως μόλις βγάλουν την κάρτα από το κουτί της.

SmartDoctor
Με το SmartDoctor, η ASUS επιτυγχάνει άλλη μια παγκόσμια πρωτιά. Η εφαρμογή αυτή μας επιτρέπει να βάλουμε τις κάρτες της σειράς EAH4890 σε overclock mode, παίζοντας με την τάση λειτουργίας της GPU. Τώρα πλέον, με λίγα παραπάνω κλικ, ο SmartDoctor της ASUS θα καταφέρει να ανεβάσει εντυπωσιακά την τάση – και φυσικά την απόδοση της κάρτας χωρίς να χρειάζεται να ταλαιπωρηθούμε ξαναφορτώνοντας το BIOS και να ρισκάρουμε την καταστροφή της κάρτας ή να προσπαθούμε να ψηλαφήσουμε στο πίσω μέρος του υπολογιστή μας κάποιο ειδικό κουμπί overclocking.

ATI Stream Technology
Εκτός των άλλων, οι κάρτες της σειράς EAH4890 ενσωματώνουν την τεχνολογία ATI Stream, η οποία εκμεταλλεύεται την απίστευτα μεγάλη ισχύ επεξεργασίας των AMD graphics processors και δίνει νέες δυνατότητες που ξεφεύγουν από τα παραδοσιακά σενάρια χρήσης κατά την επεξεργασία βίντεο ή την απόδοση των γραφικών. Τελικός στόχος να προκύψουν πιο ισορροπημένες πλατφόρμες, ικανές να τρέχουν απαιτητικές εφαρμογές γρηγορότερα από ποτέ. Σε συνεργασία με κορυφαίους κατασκευαστές και ακαδημαϊκά ιδρύματα σε ολόκληρο τον κόσμο, η AMD κατασκευάζει ένα ολοκληρωμένο υπολογιστικό περιβάλλον τεχνολογίας ATI Stream, το οποίο θα καταφέρει να εξασφαλίσει την απόδοση, τις εφαρμογές, το λογισμικό και τα εργαλεία που είναι απαραίτητα, ώστε να υλοποιηθεί το όραμα της AMD για μια χαμηλού κόστους λύση που θα βοηθήσει τους υπολογιστές μας να τρέχουν πιο γρήγορα.

Σημείωση: *Performance Configuration
PCI-Express 16X
MB: Maximus Extreme Rev: 2.00 BIOS: 0802
CPU: Intel Core 2 Extreme 3.00GHz (QX9650)
Memory: 2048MB (DDR3 APACER 1333 1024M*2)
HDD: WD SATAII 300 1600AAJS
DVD-ROM: LG DVD-GSA-H55N
Η δυνατότητα Overclocking μπορεί να διαφοροποιείται ανάλογα με τη χρησιμοποιούμενη κάρτα.
Το σκορ 3DMark Vantage score προέκυψε με τη χρήση του Extreme Preset.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones ASUS Asus ZenFone

Asus Zenfone 11 Ultra: SD 8 Gen 3 και σύστημα τριπλής κάμερας για πρώτη φορά από το 2021

Το Asus Zenfone 11 Ultra έκανε το επίσημο ντεμπούτο του σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή κατεύθυνσης για την κύρια σειρά Zenfone της εταιρείας.

Smartphones ASUS ASUS Android Smartphones

Asus ROG Phone 8: Με SD 8 Gen 3, κάμερα τηλεφακού και IP68

Η Asus είχε αποφασίσει να κυκλοφορήσει ένα τηλέφωνο που να μην είναι μόνο το καλύτερο για gaming αλλά και μια ολοκληρωμένη ναυαρχίδα.

Smartphones ASUS featured

Asus ROG Phone 8 Pro: Νέα render δείχνουν το smartphone από όλες τις πλευρές

H Αsus έχει ήδη ανακοινώσει επίσημα πως θα παρουσιάσει τη νέα της σειρά ROG Phone 8 στην Κίνα στις 16 Ιανουαρίου,

Smartphones ASUS ASUS Android Smartphones

Asus ROG Phone 8 & 8 Pro: Διέρρευσαν επίσημα render

Η Asus θα ανακοινώσει τη σειρά ROG του 2024, αποτελούμενη από τα Phone 8 και 8 Pro, στις 8 Ιανουαρίου στην CES στο Λας Βέγκας.