ASUS και Lenovo, 4K οθόνες σε προσιτές τιμές στην CES 2014

Το 2014 φαίνεται πως θα είναι η χρονιά που οι οθόνες ανάλυσης 4K (Ultra HD) θα μπουν δυναμικά στην καθημερινότητά μας, μιας και περισσότερες εταιρείες θα προχωρήσουν σε μαζικότερη παραγωγή, αλλά και οι τιμές θα μειωθούν κάνοντας την απόκτηση μιας οθόνης 4Κ πιο εφικτή. Ωστόσο, για να γίνουν ακόμα πιο προσιτές και να μπορούν όλοι να αποκτήσουν κάποια, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή άλλο ένα χρόνο και να παρακολουθήσουμε το τι υπάρχει διαθέσιμο αυτή τη στιγμή.

Τις πρώτες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση τις πραγματοποίησε η Asus και η Lenovo μιας και στην έκθεση CES 2014 παρουσίασαν προσιτές οθόνες ανάλυσης 4Κ. Όσον αφορά την Asus, παρουσίασε το μοντέλο PB287Q στις 28 ίντσες σε τιμή κοντά στα “γήινα” δεδομένα, αφού θα κοστίζει $800 και θα διατεθεί προς αγορά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Η ανάλυση της οθόνης φτάνει τα 3840 x 2160 pixel με χρόνο απόκρισης μόλις 1ms προσφέροντας πολύ καθαρή εικόνα, με θύρες DisplayPort και MHL (Mobile High-Definition Link) HDMI και αν αναλογιστούμε τις τιμές των 4K monitor που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά, η λύση που προτείνει η Asus είναι κάτι παραπάνω απο συμφέρουσα. Φτάνει να δούμε και στην πράξη το πόσο αποδοτική και κατά πόσο θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες του αγοραστικού κοινού.

Asus, Lenovo, 4K, monitors, CES 2014, ASUS και Lenovo, 4K οθόνες σε προσιτές τιμές στην CES 2014

Η Lenovo με τη σειρά της παρουσίασε το μοντέλο Pro2840m στις 28 ίντσες ανάλυσης 4K (3840 x 2160) με χρόνο απόκρισης 5ms, 72% εύρος χρωμάτων (color gamut), με θύρες DisplayPort, mDP, MHL HDMI, τρεις USB 3.0 και διπλά ηχεία 3W. Η Lenovo προωθεί το ότι η οθόνη αυτή αποδίδει 10-bit χρώματα και δυνατότητες streaming μέσω άλλων ψηφιακών συσκευών, και προσφέρει 3 χρόνια εγγύησης με ημερομηνία κυκλοφορίας τον Απρίλη και την τιμή να βρίσκεται και αυτή στα $800.

Asus, Lenovo, 4K, monitors, CES 2014, ASUS και Lenovo, 4K οθόνες σε προσιτές τιμές στην CES 2014

Όσο περνάει ο καιρός και βαδίζουμε όλο και περισσότερο στο 2014, ευελπιστούμε να δούμε ακόμα περισσότερες προτάσεις και σε χαρακτηριστικά και σε θέμα τιμών αναφορικά με τις οθόνες ανάλυσης 4K και θα ήταν καλό οθόνες τέτοιας ποιότητας να γίνουν προσιτές για όλους και να μπορούν όλοι να απολαμβάνουν κάθε τι καινούργιο που έχουν να μας προσφέρουν σχετικά με το οπτικό αποτέλεσμά τους.

Πηγή 1, 2

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Christos

Ελπιζω να υποστηριζουν HDMI 2.0 και 60Hz γιατι αλλιως για gaming δεν εχει νοημα…

Makis

Εγώ θέλω τηλεόραση στις 32 – 37 ίντσες με τέτοια ανάλυση και όχι τα τέρατα των 50 – 55. Γίνεται;

MANOS

@Christos
Για Gaming σε PC έχουν την DisplayPort (δεν νομίζω να χρειάζεσαι κάτι παραπάνω), οι κονσόλες ούτος η άλλος δεν το υποστηρίζουν.

Καλο είναι που προσπαθούν (και καλά) να ρίξουν τις τιμές αλλα παραμένουν πολύ ακριβές για τον μέσο χρηστη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Lenovo Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Lenovo Yoga Slim 7 14,5″: Το πρώτο laptop Snapdragon X Elite – Λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα

Μια πρώτη ματιά στο Lenovo Yoga Slim 7 14 2024 Snapdragon Edition αποκαλύπτει ότι είναι λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα.

Smartphones ASUS Asus ZenFone

Asus Zenfone 11 Ultra: SD 8 Gen 3 και σύστημα τριπλής κάμερας για πρώτη φορά από το 2021

Το Asus Zenfone 11 Ultra έκανε το επίσημο ντεμπούτο του σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή κατεύθυνσης για την κύρια σειρά Zenfone της εταιρείας.

Gear Lenovo

Lenovo Project Crystal: Το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED

To Project Crystal της Lenovo είναι σαν να βγήκε από ταινία αφού είναι το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED.

Smartphones Lenovo

Lenovo: Θα παρουσιάσει τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024

H Lenovo σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα concept για ένα τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024, σύμφωνα με render που διέρρευσε.