ASUS Protect 3.0, Μητρικές κάρτες με μειωμένη ακτινοβολία

H ASUS, με την παρουσίαση της αρχιτεκτονικής ASUS Protect 3.0 Design, η οποία βασίζεται στην τεχνολογία Xtreme Design και βοηθά στην προστασία των χρηστών, των συστημάτων και του περιβάλλοντος, θέτει νέα πρότυπα στον τομέα της προστασίας από τη χρησιμοποίηση μητρικών καρτών. Η συγκεκριμένη τεχνολογία, αξιοποιώντας μια έξυπνη θωράκιση anti-radiation, επιτρέπει να μειωθεί η βλαβερή ακτινοβολία που παράγεται κι εκπέμπεται από τη μητρική κάρτα έως και 50%.

Με τον τρόπο αυτό, μειώνονται οι αρνητικές επιδράσεις όσον αφορά την υγεία των χρηστών και αυξάνεται η λειτουργική ευστάθεια των συστημάτων. Επίσης, η τεχνολογία ενεργητικής προστασίας από υπερτάσεις βοηθά στην αύξηση της διάρκειας ζωής, τόσο των components, όσο και ολόκληρου του συστήματος.

Κατά μέσο όρο, οι χρήστες ενός υπολογιστή βρίσκονται εκτεθειμένοι σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία για περίπου οκτώ ώρες κάθε μέρα. Η τεχνολογία Protect 3.0 μειώνει αποτελεσματικά την έκθεση στην ακτινοβολία σε ποσοστό μέχρι και 50 %, επιτυγχάνοντας τα χαμηλότερα επίπεδα εκπεμπόμενης ακτινοβολίας στην αγορά. Η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να ικανοποιήσει και τα πιο αυστηρά όρια εκπομπών, χάρη στον ευφυή σχεδιασμό και τη χρησιμοποίηση εξαρτημάτων χαμηλής ακτινοβολίας, που εξασφαλίζουν την ελαχιστοποίηση της παραγόμενης ακτινοβολίας. Επίσης, χάρη στην τεχνολογία Low Radiation Circuit Design επιτυγχάνεται η μείωση της ακτινοβολίας που παράγουν τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα, αφού τοποθετώντας εξαρτήματα που παράγουν αντίθετο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο σε αντικρυστές θέσεις, είναι δυνατό η ακτινοβολία του ενός να ακυρώνει την ακτινοβολία που εκπέμπει το άλλο. Τέλος, η τεχνολογία Radiation Moat Design περιορίζει αποτελεσματικά τη διαφυγή της ακτινοβολίας σε γειτονικά components, περιορίζοντάς την σε μια μικρή περιοχή γύρω από το όποιο ενεργό στοιχείο.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones ASUS Asus ZenFone

Asus Zenfone 11 Ultra: SD 8 Gen 3 και σύστημα τριπλής κάμερας για πρώτη φορά από το 2021

Το Asus Zenfone 11 Ultra έκανε το επίσημο ντεμπούτο του σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή κατεύθυνσης για την κύρια σειρά Zenfone της εταιρείας.

Smartphones ASUS ASUS Android Smartphones

Asus ROG Phone 8: Με SD 8 Gen 3, κάμερα τηλεφακού και IP68

Η Asus είχε αποφασίσει να κυκλοφορήσει ένα τηλέφωνο που να μην είναι μόνο το καλύτερο για gaming αλλά και μια ολοκληρωμένη ναυαρχίδα.

Smartphones ASUS featured

Asus ROG Phone 8 Pro: Νέα render δείχνουν το smartphone από όλες τις πλευρές

H Αsus έχει ήδη ανακοινώσει επίσημα πως θα παρουσιάσει τη νέα της σειρά ROG Phone 8 στην Κίνα στις 16 Ιανουαρίου,

Smartphones ASUS ASUS Android Smartphones

Asus ROG Phone 8 & 8 Pro: Διέρρευσαν επίσημα render

Η Asus θα ανακοινώσει τη σειρά ROG του 2024, αποτελούμενη από τα Phone 8 και 8 Pro, στις 8 Ιανουαρίου στην CES στο Λας Βέγκας.