Ανέπτυξαν λογισμικό που είναι πιο έξυπνο από το 96% των ανθρώπων

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Gothenburg του Γκετεμποργκ της Σουηδίας ανέπτυξαν λογισμικό που σύμφωνα με ειδικές μετρήσεις έχει IQ 150 δηλαδή υψηλότερο από το 96% των ανθρώπων. Το λογισμικό συνδιάζει μαθηματικά αλλά και ψυχολογία και δεν απαντάει σε λεκτικές ερωτήσεις αλλά προσπαθεί να προβλέψει σχήματα και αριθμούς σε λογική ακολουθία.

, Ανέπτυξαν λογισμικό που είναι πιο έξυπνο από το 96% των ανθρώπων

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Wolf

Κάπως έτσι ξεκίνησε και το Skynet..!!

tainia

δε παύει όμως να είναι ένα μηχάνημα που όταν του κόψεις το ρεύμα ή του τελειώσει η μπαταρία θα μουγγαθεί!!!

Πάντως το 96% των μαϊμούδων είναι πιο έξυπνο από το 96% των ανθρώπων!!!! :p

Vasilis

Το μόνο σίγουρο είναι οτι σε λίγο θα δουλεύουν οι μηχανές για εμάς, και εμείς θα ψάχνουμε για δουλειά.

vassilis

Χωρίς παρεξήγηση κύριε βλαχάκη, αλλά το άρθρο για τις δουλειές που θα εχουν χαθεί μεχρι το 2030, μου θυμίζει κάτι αρθρα της δεκαετίας του ’70, που έλεγαν ότι με την αντικατάσταση των ανθρώπων από μηχανές στη διαδικασία παραγωγής, δε θα χρειάζονται οι άνθρωποι.
Επαγγέλματα χάνονται, και νέα δημιουργούνται. Προφανώς ας πούμε δεν υπάρχει στις μέρες μας πεταλωτής, γιατι δε χρησιμοποιούνται άλογα στις καθημερινές μας μετακινήσεις. Όπως και υπάρχουν επαγγέλματα που πριν 30 χρόνια δε φανταζόμασταν ότι θα υπήρχαν (τεχνικός υπολογιστών κοκ).
Το να ισχυριζόμαστε ότι η τεχνολογία και η εξέλιξη της στερεί δουλειες από τους ανθρώπους, ήταν και είναι το ίδιο αφελές και σήμερα.

NikosChr.

“IQ 150 δηλαδή υψηλότερο από το 96% των ανθρώπων. Το λογισμικό συνδιάζει μαθηματικά αλλά και ψυχολογία και δεν απαντάει σε λεκτικές ερωτήσεις αλλά προσπαθεί να προβλέψει σχήματα και αριθμούς σε λογική ακολουθία.”

IQ 150 αποκλείεται να έχει το λογισμικό. Το iq αποτελείται απο πολλές παραμέτρους. Το λογισμικό ισως μπορει να πετυχεί πολύ καλά σκορ στα Fluid Intelligence (Gf) και Visual Processing (Gv). Επίσης είναι δύσκολο να μετρηθεί το IQ (?) ενός λογισμικού, εφόσον τα αποτελέσματα στους ανθρώπους είναι ακόμα μπερδεμένα.

Kats

Εχω αρχισει και εκνευριζομαι με τη σταση που κρατας βλαχακη.

Αύγουστος

Κινδυνολογία και κατοστροφολογια παρακμής…σίγουρα οι αναλύσεις δε χρειάζεται να είναι πάντα θετικές,αλλα πρέπει να είναι και αισιόδοξες… Γιατι εμείς πρέπει να καθορίσουμε το μέλλον μας… Και ποιος θέλει τέτοιο μέλλον;μήπως ο συγκεκριμένος μελλοντολογος;; Συμφωνώ με τον Βασίλη επαγγέλματα χάνονται… Επαγγέλματα δημιουργούνται… Τώρα μπορει κάποιος να μου πει πως θα γινει εώς τότε και ο τέταρτος παγκόσμιος πόλεμος επομένως να φτάνουμε όσοι έχουμε μείνει και να περισεουμε για δουλειές… Είναι όμως λυπηρό να σκεφτόμαστε έτσι για το μέλλον…

Alessio

“..Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Gothenburg του Γκετεμποργκ της Σουηδίας ανέπτυξαν λογισμικό που σύμφωνα με ειδικές μετρήσεις έχει IQ 150 δηλαδή υψηλότερο από το 96% των ανθρώπων.. ”

-1000 φορές αυτό το όχι κ τόσο “δοκιμασμένο” λογισμικό..συνδιασμένο 1 power user hardware!;)
#ΠΑΡΑ ΤΟ ΑΠΕΙΡΩς ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ Project ΤΩΝ 300..ΠΟΥ ΜΑς ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΔΙΕΘΝΩΣ!#

..όποιος κατάλαβε : KATAΛΑΒΕ ΚΑΛΑ!-Off topic ..?Mπα ,απλά μιλάω “μόνος” μου προφανως..

Νίκος Λ.

ομως δεν θα εχουν αισθηματα οπως εμεις οι ανθρωποι.. μπορει να εχει υψηλο IQ αλλα τιποτα δεν μπορει να ξεπερασει τους ανθρωπους νομιζω..

Alessio

“..knock-knock wake up Neo..matrix has you..” | The Matrix 1999

▶Still want more?
The script below now comes also from the “Matrix Reloaded” where the Architecht speaks to Neo. It went by so fast that a lot of people didn’t understand what he said. So here you go the most basic & interesting part for me & really few who really understood “Matrix Trilogy” :

■ Architecht Speech

“..There are two doors. The door to your right leads to the source, and the salvation of Zion. The door to the left leads back to the matrix, to her, and to the end of your species. As you adequately put, the problem is choice. But we already know what you’re going to do, don’t we? Already I can see the chain reaction, the chemical precursors that signal the onset of emotion, designed specifically to overwhelm logic, and reason. An emotion that is already blinding you from the simple, and obvious truth: she is going to die, and there is nothing that you can do to stop it.Hope, it is the quintessential human delusion, simultaneously the source of your greatest strength, and your greatest weakness..” | Matrix reloaded 2003 -ON Topic 😉

Iceman

Τωρα ποιο ειναι πιο εξυπνο το μηχανημα αυτο η αυτος που το σκεφτηκε???????

Haduuken!

Βέβαια εξυπνότερο απο το 96% , αφού τα σχολεία έχουν γίνει ζαχαροπλαστεία και βγάζουν κουραμπιέδες.

Wolf

Καλά… Καλααα….!
«Romeo, Ανδροειδές ρομπότ ύψους 1.43» λίγο πιο πάνω…! Για συνδυάστε τα λίγο….!!
Judgment Day….!!! Xaxaxa….

Alessio

@iceman
Αυτό(ς) που κατάφερε να μας διαβάλλει… -no offence

Γιώργος

Vasilis συμφωνώ εν μέρη με την άποψη σου.Σίγουρα η τεχνολογία δημιουργεί νεες δουλειές.
Το πρόβλημα είναι οτι οι δουλειες που δημιουργούνται απο την ανάπτυξη της τεχνολογίας είναι πολύ λιγότερες απο τις δουλειές που καταργούνται!!!
Πότε άλλοτε η ανεργία ηταν τόσο μεγάλο πρόβλημα (σε παγκόσμιο επίπεδο) απ’οτι είναι σήμερα?
Δυστυχώς μέχρι η τεχνολογία να μας κάνει όλους να είμαστε άχρηστοι (irrelevant) η ανθρωποτητα θα περάσει δύσκολα χρόνια.Και με την προϋποθεση οτι το κερδος της εργασίας των μηχανημάτων θα περνάει σε όλο των κόσμο και όχι σε λίγα άτομα όπως συμβαίνει τώρα!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Υπολογιστές Mac Pro

Mac Pro, Ταυτόχρονο render με εφε ανάλυσης 4Κ σε πραγματικό χρόνο χωρίς κολλήματα!

Οι νέοι Mac Pro έφτασαν στα χέρια των πρώτων reviewers και οι πρώτες εντυπώσεις που έχουν να κάνουν με την απόδοση τους είναι ιδιαίτερα θετικές και τα πρώτα αποτελέσματα, εντυπωσιακά. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα FCP.co και τις εντυπώσεις των reviewers από την πρώτη μέρα χρήσης του Mac Pro, αναφέρονται στις μεγάλες ταχύτητες ανάγνωσης (Read speed) […]

Computers Υπολογιστές Toshiba

Η Toshiba εξαγοράζει την OCZ

Η κλιμακούμενη αύξηση ανταγωνιστικότητας στην αγορά των SSD, ανάγκασε την OCZ να υποβάλει αίτηση πτώχευσης με την Toshiba να την εξαγοράζει για μόλις 35 εκατομμύρια δολάρια. Φυσικά εκτός από το brand name της OCZ, εξαγόρασε όλο το τεχνολογικό χαρτοφυλάκιο με τις πατέντες και το προσωπικό που δούλευε πάνω στους SSD της OCZ.

Computers Intel Υπολογιστές

Intel, Αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την επόμενη γενιά Intel Xeon Phi

Η Intel αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες για την επόμενη γενιά επεξεργαστών Intel Xeon Phi στην εκδήλωση για υπερυπολογιστές SC’13. H Intel σχολίασε στην εκδήλωση Supercomputing Conference στο Ντένβερ, τους συντελεστές μορφής και λεπτομέρειες για τη διαμόρφωση της μνήμης στην επόμενη γενιά επεξεργαστών Intel Xeon Phi (με κωδική ονομασία “Knights Landing”).

Computers Υπολογιστές Mac OS X Mavericks OS X Mavericks

OS X Mavericks, Στοιχεία που θα θέλαμε να υπάρχουν και στο iOS

Το νέο λειτουργικό σύστημα OS X Mavericks έφερε πληθώρα νέων χαρακτηρηστικών στους υπολογιστές της Apple και ορισμένα από αυτά θα θέλαμε να υπήρχαν και στις iOS συσκευές μιας και θα έκαναν πιο εύκολες ορισμένες λειτουργίες. Δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να υλοποιηθούν αλλά προς το παρόν είναι διαθέσιμες μόνο στο OS X Mavericks.