Broadcom 5G Wifi Combo chip, Όλα σε ένα και για όλες τις πλατφόρμες

H Broadcom παρουσιάζει ένα chip που τα έχει όλα και… συμφέρει, αφού συνδυάζει MAC, PHY και RF, με Bluetooth 4.0, FM radio και το ανάλογο λογισμικό. To chip αυτό θα μπορεί να τοποθετηθεί σε όλα τα μελλοντικά smartphones, tablets και ένα σωρό άλλες συσκευές για απρόσκοπτη και ταχύτατη δικτύωση.

Για να είμαστε ακριβείς πρόκειται για το chip με κωδικό BCM4335 το οποίο είναι ένα από τα πρώτα που θα υποστηρίζουν το πρωτόκολλο ασύρματης δικτύωσης 802.11ac και το οποίο υπόσχεται να τριπλασιάσει τουλάχιστον τις ταχύτητες της ασύρματης δικτύωσης που προσφέρει το 802.11n.

Tο chipset BCM4335 χρησιμοποιεί εύρος καναλιού 80 MHz, διπλάσιο από ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα, κάτι που έχει ξεκάθαρα οφέλη στο διαμοιρασμό απαιτητικών αρχείων όπως είναι οι HD ταινίες, για παράδειγμα. Καλωσήλθες ταχύτητα!

, Broadcom 5G Wifi Combo chip, Όλα σε ένα και για όλες τις πλατφόρμες

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κωνσταντίνος

Επιτέλους τέλος η αναμονή.

Solon

Συγνώμη αλλά τι σόι τεχνολογίες είναι τα MAC PHY και RF;
Δεν τα έχω ξαναδεί πουθενά. Μπορείς να γίνεις ποιο συγκεκριμένος;

jim1234

Και στην Ελλαδα διαφημιζουμε ακομα το 3G αυτη ειναι εξελιξη

mixtri

επιτέλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Broadcom Google

Qualcomm: Google, Microsoft ανήσυχες ότι η εξαγορά από Broadcom θα ωφελήσει την Apple

Google και Microsoft είναι μεταξύ των ονομάτων που έχουν παραπονεθεί στην Qualcomm, σχετικά με την πιθανότητα εξαγοράς της από την Broadcom. Εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να ωφελήσει την Apple.

Business Broadcom Qualcomm

Qualcomm: Ετοιμάζεται να απορρίψει την μεγαλύτερη πρόταση εξαγοράς

Την περασμένη εβδομάδα η Broadcom σε μια κίνηση έκπληξη υπέβαλε πρόταση εξαγοράς της Qualcomm, έναντι 130 δισ. δολαρίων. Αν έκλεινε το deal, θα ήταν η μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία στην ιστορία της τεχνολογίας.

Business Broadcom Qualcomm

Qualcomm: Πρόταση εξαγοράς 130 δισ. δολαρίων εν μέσω διαμάχης με την Apple

Εν μέσω της τεράστιας νομικής διαμάχης που έχουν Qualcomm και Apple, με την εκάστοτε πλευρά να εξαπολύει σοβαρότατες κατηγορίες, η δεύτερη δέχεται πρόταση εξαγοράς από την Broadcom, έναντι 130 δισ. δολαρίων.

Smartphones Broadcom

Broadcom BCM20736 WICED, Νέο Bluetooth chip με ασύρματη φόρτιση για wearable devices

Η εταιρεία Broadcom στοχεύοντας στις wearable devices που κερδίζουν συνεχώς έδαφος, ανακοίνωσε το Broadcom BCM20736 WICED Smart chip. Πρόκειται για ένα SoC (System-On-Chip) που παρέχει στις εταιρείες κατασκευής wearable devices όπως smartwatches την δυνατότητα να ενσωματώσουν ασύρματη φόρτιση (A4WP), Bluetooth Smart τεχνολογία και όλα αυτά σε συνδυασμό με ένα επεξεργαστή ARM Cortex M3.