Διεθνής εταιρεία MME πληρώνει πρόστιμο για τη χρήση λογισμικού χωρίς άδεια

, Διεθνής εταιρεία MME πληρώνει πρόστιμο για τη χρήση λογισμικού χωρίς άδειαΗ Business Software Alliance (BSA/) προσφάτως κατέληξε σε συμφωνία για οικονομική αποζημίωση αξίας €2,5 εκατομμυρίων από μια διεθνή εταιρία από τον χώρο των Media στην οποία διαπιστώθηκαν σημαντικές ελλείψεις στις άδειες λογισμικού. Η μηνυτήρια αναφορά της BSA πραγματοποιήθηκε εξ ονόματος των εταιρειών Adobe, Autodesk, Avid και Microsoft.

Σε συνέχεια της καταγγελίας από την BSA, οι αστυνομικές αρχές έκαναν έφοδο στα γραφεία της εταιρείας προχωρώντας σε δέσμευση του εξοπλισμού της. Η επιχείρηση ελέγχθηκε για λογισμικό χωρίς άδεια κατά τη διάρκεια εφόδων που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι. Η BSA διεξήγαγε μια συντονισμένη έρευνα στις διεθνείς επιχειρήσεις της εταιρίας με στόχο να εντοπίσει τις ελλείψεις στις άδειες χρήσης λογισμικού. Η νομική έκβαση της υπόθεσης επιβάλει στην επιχείρηση να διαγράψει όλα τα προγράμματα λογισμικού χωρίς άδεια και να αγοράσει τις σωστές άδειες για το λογισμικό που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μελλοντικά, ενώ σημαντικές κυρώσεις επιβλήθηκαν για να αντισταθμίσουν την εκτεταμένη περίοδο της παράνομης χρήσης.

Η BSA με τις νομικές της ενέργειες σε παγκόσμιο επίπεδο κατέληξε σε ένα συνολικό, διεθνή, διακανονισμό με την επιχείρηση και σε συμφωνία για μελλοντική συνεργασία και διαδικασίες ελέγχων.

Δείτε επίσης: “Παράνομο κύκλωμα αναπαραγωγής πειρατικού λογισμικού αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων εξαρθρώθηκε στην Κίνα”.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business BSA Internet

Οι ελληνικές επιχειρήσεις πληρώνουν ακριβά το παράνομο λογισμικό

Από τις αρχές του 2011, 400 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν δαπανήσει συνολικά 2 εκ. ευρώ σε αποζημιώσεις και έξοδα για νομιμοποίηση του παράνομου λογισμικού. Το ποσό αυτό, που αποτελεί ρεκόρ για την Ελλάδα, είναι αποτέλεσμα των νομικών διαδικασιών και ενεργειών μάρκετινγκ που πραγματοποιεί η Business Software Alliance (BSA) από το 2009 και οι οποίες συνεχίζονται μέχρι […]

Software BSA Software

Ελλάδα, Το 2010 το 59% του λογισμικού ήταν πειρατικό

Το 2010 η εμπορική αξία του παράνομα εγκατεστημένου λογισμικού στην Ελλάδα, έφθασε τα 227 εκ Ευρώ, καθώς το 59% του λογισμικού ήταν πειρατικό, όπως διαπιστώθηκε από την ετήσια Παγκόσμια Μελέτη για την Πειρατεία Λογισμικού της Business Software Alliance (BSA).

Internet BSA Internet

BSA, Συνεχίζεται η καμπάνια για μείωση της πειρατείας λογισμικού

Από το τέλος του 2008 μέχρι και σήμερα, η BSA έχει απευθυνθεί σε χιλιάδες επιχειρήσεις στην ελληνική επικράτεια προκειμένου να τις ενημερώσει για τα πλεονεκτήματα του αδειοδοτημένου λογισμικού όπως είναι η νομιμότητα, η ασφάλεια αρχείων και η αποφυγή τεχνικών προβλημάτων καθώς και για τα οφέλη της Διαχείρισης Πόρων Λογισμικού (Software Asset Management – SAM).

Software BSA Software

Πειρατικό λογισμικό, Η Ελλάδα στην τρίτη υψηλότερη θέση στην Ευρώπη

Η BSA ανακοίνωσε ότι το 2010, Ελληνικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούσαν παράνομο λογισμικό πλήρωσαν σχεδόν 1.5 εκατομμύριο Ευρώ σε αποζημιώσεις και νομιμοποίηση των μη αδειοδοτημένων προγραμμάτων λογισμικού. Η BSA έχει εντατικοποιήσει τις ενέργειες αντι-πειρατείας στην προσπάθεια της να μειώσει το υψηλό ποσοστό πειρατείας 58% που κατατάσσει τη χώρα στην τρίτη υψηλότερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.