Commodore 64, Η αναβίωση ενός θρύλου

Αρκετούς μήνες πριν η Commodore είχε εκφράσει τις προθέσεις της για αναβίωση του θρυλικού Commodore 64, με το ίδιο κλασικό design, αλλά σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όπως φαίνεται δεν έμεινε μονάχα στις προθέσεις, αλλά είναι κοντά στο να κάνει το όραμα της πραγματικότητα, αφού ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Disney για την διαφήμιση του νέου Commodore 64 στα πλαίσια της ταινίας TRON: Legacy.

, Commodore 64, Η αναβίωση ενός θρύλου

O Commodore 64 αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ιστορίας των personal computers, αφού έχει να επιδείξει περισσότερες από 12.5 εκατομμύρια πωλήσεις, αριθμός ρεκόρ στην αγορά υπολογιστών. Μάλιστα κατέχει και την σχετική θέση στο βιβλίο των ρεκόρ γκίνες. Όπως γίνεται κατανοητό, το brand name Commodore 64 έχει τεράστια αξία και διεισδυτικότητα στην αγορά ακόμα και σήμερα και αυτό θέλησε να εκμεταλλευτεί η κατασκευάστρια εταιρεία.

Με την αναβίωση του C=64 όπως συνηθιζόταν να γράφεται, η Commodore ευελπιστεί να επαναλάβει έστω ένα μικρό ποσοστό από τις πωλήσεις που κατάφερνε την δεκαετία του 80. Για τον λόγο αυτό έχει εξοπλίσει το νέο της μηχάνημα με ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, όπως 4 GB DDR3 μνήμης, Dual-Core επεξεργαστή Intel Atom D525 1.80GHz, WiFi N και κάρτα γραφικών NVIDIA ION2 με έξοδο HDMI και δυνατότητες αναπαραγωγής Full HD 1080p σήματος. Φυσικά θα μπορείτε να τρέξετε όλα τα αγαπημένα σας παιχνίδια του παλαιού Commodore 64 ανοίγωντας απλά τη συσκευή, μέσω του παραδοσιακού μενού, ενώ θα μπορεί να τρέχει σε dual boot και οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό, όπως τα Windows 7.

update: Οι τιμές στο online κατάστημα της Commodore ξεκινούν από τα 595 δολάρια για το Basic μοντέλο και φτάνουν τα 895 για το Ultimate.

, Commodore 64, Η αναβίωση ενός θρύλου

Συνδυάστε όλα τα παραπάνω με το παλιό, κλασικό σασί και έχετε το νέο Commodore 64. Για τις ανάγκες προβολής και διαφήμισης του, η Commodore συμφώνησε με την Disney για την επισύναψη ενός ολιγόλεπτου σποτ με το νέο C=64 σε κάθε αντίτυπο της ταινίας TRON: Legacy. Δείτε το σχετικό video.

Το νέo Commodore 64 είναι από σήμερα διαθέσιμο για προπαραγγελία μέσω του επίσημου site της εταιρίας με τιμή ακόμα άγνωστη. Αλήθεια, πόσοι από εσάς είχατε ή έχετε ακόμα το C=64;

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
gpsmaniac

εγω είχα ZX-Spectrum 45k

Κώστας Βλαχάκης

Εγώ ξεκίνησα το ταξίδι με Amiga 500…. 🙂

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Εγω ειχα φορητη παιχνιδομηχανη το TO ATARI LYNX….

George

Το έχω ακόμα μαζί με το floppy του (5 1/4) και όλα τα παιχνίδια που είχα…

GREG

Πολύ καλά νέα εφόσον δεν βλέπουμε να ανακαλύπτεται σύντομα η χρονομηχανή, για να επιστρέψουμε πίσω στα 80ς.

Θα περιμένω και την αναβίωση του ZX Spestrum 48K με λαστιχένια πλήκτρα!
Αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να βγει κατευθείαν σε μέγεθος Netbook ή Tablet.

Στροφή στις παραδοσιακές αξίες…

Vasilis_G

To είχα και εκτός απο κάποια παιχνίδια που ήταν σε catridge και φόρτωναν στα μπαμ, είχα μαζί και το “κασετοφωνάκι” δεδομένων και τα παιχνίδια ήταν σε κασέτες ήχου γραμμένα, για να κάνεις load ένα παιχνίδι περίμενες καρτερικά απο 10 λεπτά μέχρι και κανά 20λεπτο σε κάποια παιχνίδια ίσως και παραπάνω, αλλά η αναμονή άξιζε τόσο μα τόσο πολύ….

DJ Radical

Απιστευτο!
Ώντας oldschool τύπος μέχρι αϊδίας κάτι τέτοιο με έχει συναρπάσει τραγικά
ε΄χω ψυθεί ξέρουμε πότε βγαίνει και σε τι τιμή?

constantinos

Το έχω ακόμη με το tape reader και αρκετούς κλασσικούς τίτλους σε κασέτες . Θρυλικές 8-bit εποχές

Nick Z.

Νομίζω πως η τιμή έχει ανακοινωθεί. Κώστα αν πας στο site και μετά στην κατηγορία store εκεί έχει τις αναγραφόμενες τιμές!

Teo

Έπρεπε να βάλουν atom;
Κρίμα χαλάσαν όλη την μαγεία…

vasilis.

Ξεκινησα με zx spectrum….αχχχ sinclair….
α ρε techblog τι μας κανεις τις τελευταιες μερες???

georgecm

Nick Z, εχεις απολυτο δικιο. Οι τιμες υπαρχουν στο online store της εταιριας όπως λες… Συνεπως εγινε και το σχετικό update στο αρθρο. 😉

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Samsung

Samsung Odyssey OLED G9 (G95SC): Νέο gaming monitor με προηγμένη τεχνολογία AI upscaling

Η Samsung Odyssey OLED G9 διαθέτει λεπτεπίλεπτο σχεδιασμό που περιλαμβάνει ένα κομψό, μεταλλικό πλαίσιο. Στο πίσω μέρος της οθόνης κρύβεται το δημοφιλές CoreSync και Core Lighting+.

Computers featured

Προτάσεις για να χτίσετε ένα οικονομικό gaming PC

Για να χτίσεις ένα οικονομικό gaming PC, θα πρέπει να επιλέξεις τα σωστά εξαρτήματα (hardware) σε συνδυασμό με τον προϋπολογισμό σου (budget).

Computers Qualcomm Qualcomm Snapdragon

H Qualcomm έτοιμη να ανακοινώσει τον νέο Snapdragon

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία του νέου chipset Snapdragon με μια ανάρτησή της στη δημοφιλή κινεζική social media πλατφόρμα Weibo.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.