Consumer Reports: Δεν αλλάζει την αρνητική κριτική για τα νέα MacBook Pro

Λίγες μέρες πριν, το Consumer Reports παρουσίασε τα αποτελέσματα για τα νέα MacBook Pro, τα οποία για πρώτη φορά τα χαρακτήρισε “Not Recommended”, λόγω της ασυνέπειας που έδειχναν στην διάρκεια της μπαταρίας. Η Apple αντέδρασε σε αυτή την κριτική, με τον Philip Schiller να δηλώνει ότι δεν κατανοεί τα test που διεξήγαγαν, και ότι θα δουλέψουν μαζί για να καταλάβουν τι δεν πήγε καλά.

Ωστόσο, φαίνεται ότι το Consumer Reports υπερασπίζεται την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων και δεν θα αλλάξουν κάτι στην κριτική τους, τουλάχιστον για τώρα. Τα αποτελέσματα δεν ήταν μόνο αρνητικά, αλλά είδαμε και περιπτώσεις που η διάρκεια της μπαταρίας ξεπέρασε το αναμενόμενο. Το πρόβλημα ήταν ότι υπήρχε ασυνέπεια στην διάρκεια.

Σύμφωνα με την Maria Rerecich, Διευθύντρια στις δοκιμές ηλεκτρονικών, “Σε αυτή την περίπτωση, η επανάληψη των τεστ δεν είναι δικαιολογημένη για πολλούς λόγους. Όπως αναφέραμε στο άρθρο μας, το να αντιμετωπίζουμε μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στα MacBook, δεν είναι ασυνήθιστο για εμάς- στην πραγματικότητα είχαμε και ένα μοντέλο στις συγκριτικές δοκιμές το οποίο άντεξε 19 ώρες”.

Στην συνέχεια προσθέτει, “Δεύτερον, επιβεβαιώσαμε την φωτεινότητα με τρία διαφορετικά μέτρα, οπότε αισθανόμαστε σίγουροι για τα ευρήματά μας με την χρήση αυτού του εξοπλισμού. Τέλος, παρακολουθούμε πολύ στενά τα τεστ. Υπάρχει καταχώρηση δεδομένων κάθε λεπτό, οπότε γνωρίζουμε ότι η εφαρμογή δούλεψε σωστά”.

Αυτή την στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο γιατί η διάρκεια ζωής της μπαταρίας διαφέρει τόσο πολύ μεταξύ των νέων MacBook. Κάθε χρήστης κάνει εντελώς διαφορετική χρήση στο laptop του, οπότε ίσως είναι λίγο δύσκολο να καταλήξουμε γιατί γίνεται αυτό.

Apple Macbook Pro Consumer Reports will not change opinion test battery life, Consumer Reports: Δεν αλλάζει την αρνητική κριτική για τα νέα MacBook Pro

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John

Καιρός είναι να βγαίνουν τα site και να λένε την αλήθεια για τα προϊόντα της Apple , δηλαδή ότι είναι overpriced και overrated. Πχ. κυκλοφορούν κάποια gaming reviews για τα νεα macbook και το frame rate είναι τραγικό. Ψάξτε στο youtube “Gaming on a $4300 MacBook Pro”.

Darth

Μαρεσει που ψάχνουν ακόμη το γιατί ενώ η συσκευή έχει 30% μικρότερη μπαταρία από την προηγούμενη συσκευή τους

Mitsokatsantour

Καποιος δεν διαβασε καν το αρθρο. Δεν λεει οτι ο υπολογιστης κλεινει γρηγορα αλλα οτι υπαρχει ασυνεπεια την μια κλεινει γρηγορα και την αλλη μπορει να κανει εως και 19 ωρες

keysmith

δλδ το ότι δεν έχει καμία κανονική USB θύρα δεν είναι αρκετό για να το κάνει not recommended?

Ένα κοινό φλασάκι δεν μπορείς να συνδέσεις και έναν projector (χωρίς αντάπτορες) και σου φταίει.. (μόνο) η μπαταρία;

Darth

@Mitsokatsantour λες και έχει σημασία μόνο σε ταινία και αυτή να υποστηρίζει gpu acceleration και μόνο σε διάβασμα ebook βγάζει καλούς χρόνους (καλύτερους μάλιστα) αν το ζορίσεις λίγο με βαριά σελίδα κάνα convering κλπ κλπ μισή αυτονομία από το παλιό… Ότι και να κάνεις το μέγεθος της μπαταρίας έχει σημασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.