Deepmind DNC: Ο υπολογιστής που μαθαίνει από την μνήμη του

Η DeepMind, που είναι μια εταιρεία που ασχολείται με την τεχνητή νοημοσύνη, δημιούργησε έναν υπολογιστή ο οποίος μπορεί να καταφεύγει στην δική του μνήμη, να αναλύσει τα γεγονότα και να χρησιμοποιήσει την γνώση του για να απαντήσει ερωτήσεις.

Αυτό το είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα στον χώρο του AI, αφού με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να απαντάει σε ερωτήσεις ανθρώπων, χωρίς προηγουμένως να έχει μάθει κάθε πιθανή απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις. Χρησιμοποιώντας δεδομένα στην μνήμη του, θα τα αναλύει και θα βρίσκει την σωστή απάντηση μόνο του.

Η DeepMind, την οποία αγόρασε η Google το 2014, αποκαλεί τον νέο αυτόν AI υπολογιστή Differentiable Neural Computer. Για παράδειγμα, ο υπολογιστής αυτός έχει την δυνατότητα να πάρει ένα οικογενειακό δέντρο ή έναν χάρτη συγκοινωνιών του Λονδίνου, και να απαντήσει σε πολύπλοκες ερωτήσεις.

Θα μπορούσες να λάβεις απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως, «Ξεκινώντας από τον Bond Street, χρησιμοποιώντας την κεντρική γραμμή για μία στάση και χρησιμοποιώντας ένα άλλο μέσο για 4 στάσεις, που θα καταλήξω; ». Αυτό είναι αρκετά εντυπωσιακό, καθώς ο υπολογιστής θα χρησιμοποιήσει τα δεδομένα που ξέρει ήδη, για να βρει μια απάντηση την οποία δεν γνώριζε ότι την ξέρει.

Με τον ίδιο τρόπο, θα μπορούσε να καταλάβει ερωτήσεις που αφορούν τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων σε μια μεγάλη οικογένεια. Μπορείτε να δείτε παρακάτω το βίντεο.

Αυτός ο υπολογιστής δημιουργήθηκε με την βοήθεια νευρωνικών δικτύων, τα οποία μιμούνται τον τρόπο που ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί. Τα νευρωνικά δίκτυα βοήθησαν τον AlphaGo AI να νικήσει τον παγκόσμιο πρωταθλητή στο παιχνίδι GO. Όμως ο AlphaGO, για να το κάνει αυτό έπρεπε να δεχθεί δεδομένα 30 εκατομμυρίων κινήσεων από ιστορικά παιχνίδια για να μάθει πως να παίζει. Ο DNC, θα μπορούσε να κάνει περισσότερες κινήσεις και πιο πολύπλοκα πράγματα από μόνος του.

Η DeepMind ελπίζει ότι το DNC, που τον περιγράφει ως «ένα μηχάνημα γνώσης, το οποίο χωρίς προηγούμενο προγραμματισμό, μπορεί να οργανώσει πληροφορίες σε συνδεδεμένα γεγονότα, και να τα χρησιμοποιήσει για να λύσει προβλήματα», θα φέρει περαιτέρω ανακαλύψεις στον χώρο της πληροφορικής.

Δείτε το video:

DeepMind Google Differentiable Neural Computer, Deepmind DNC: Ο υπολογιστής που μαθαίνει από την μνήμη του

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΧΡΗΣΤΟΣ Κ.

ώρα είναι τώρα να αρχίσουν μερικοί και τα κουλά τύπου “…πλησιάζουμε προς το Skynet…”

lamni

…πλησιάζουμε προς το Skynet…

😀

σοβαρά πάντως, μπορεις να αποκλείσεις τέτοιο ενδεχόμενο;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Internet AI Apple safari

iOS 18: Η Apple θέλει να βάλει browsing assistant με χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στο Safari

H Αpple θέλει να κάνει κάτι για να ξεχωρίσει το Safari από το Chrome, το Arc, το Edge, το Opera, τον Firefox και τους άλλους ανταγωνιστές.

Software AI featured Google

Google Photos: Τα εργαλεία επεξεργασίας με τεχνητή νοημοσύνη διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες χωρίς συνδρομή

Η Google ανακοίνωσε ότι τα εργαλεία που υποστηρίζονται από AI στο Google Photos θα είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί την εφαρμογή.

Software AI Bixby Samsung

Η Samsung θέλει να φέρει τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη στο Bixby

Η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη είναι το χαρακτηριστικό με το οποίο ασχολούνται όλοι οι κολοσσοί και προσπαθούν να εντάξουν στις συσκευές τους.