DirextX 12: Βελτιώνει την απόδοση της GeForce GTX 670

Από τη στιγμή που κυκλοφόρησε στις δοκιμαστικές εκδόσεις των Windows 10 η API του DirectX 12 (DX12), όλα τα test δείχνουν πως υπόσχεται σημαντικές βελτιώσεις στη διαχείριση του φόρτου της CPU και της GPU, με αποτέλεσμα καλύτερες επιδόσεις σε κάρτες γραφικών που είναι στην αγορά εδώ και κάποια χρόνια.

Σε αρκετά φόρουμ του εξωτερικού αν το ψάξετε θα δείτε πως γίνονται πολλές συζητήσεις πάνω σε αυτές τις βελτιώσεις, με τους φίλους του Xbox One και PC fans να είναι αρκετά δύσπιστοι σε πρώτο επίπεδο. Αυτό ήρθε ένα αποδείξει ένας χρήστης από το κοινωνικό δίκτυο Reddit. Το σύστημά του αποτελείται από μία κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GTX 670 και έναν επεξεργαστή Intel Core i7 2600K.

Σύμφωνα με τα τεστ που έκανε, τα αποτελέσματα έδειξαν ως και 400% αύξηση στα draw calls (σχεδιασμένα – φορτωμένα γραφικά στο περιβάλλον). Όπως φαίνεται και στην εικόνα, ο μετρητής των draw calls σύμφωνα με αποτελέσματα του DirectX 11 έφτανε τα 1,515,965 ενώ με τη χρήση τεχνολογίας multi-thread έφτανε τα 2,532,181. Ωστόσο, όταν ο χρήστης άλλαξε σε DX12 ο αριθμός των draw calls ανέβηκε στα 8,562,158, που σημαίνει ότι η βελτίωση της απόδοσης άγγιξε το 330%.

, DirextX 12: Βελτιώνει την απόδοση της GeForce GTX 670

Ο χρήστης δήλωσε ότι ήταν αρκετά έκπληκτος που είδε ότι η DX12 API ενώ ακόμα είναι σε στάδιο ανάπτυξης, αποδίδει τόσο καλά. Επίσης εξήγησε πώς η βελτίωση της απόδοσης υπολογίζεται από το πρόγραμμα benchmark: «Δεν υπάρχει πραγματικό σκορ στις μετρήσεις. Αυτό που γίνεται ουσιαστικά είναι σταθερή φόρτωση των γραφικών εμπλουτίζοντας το περιβάλλον. Αυτό γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια μέχρι ο μετρητής των καρέ να πέσει στα 30 fps, τότε σημειώνει τα calls/ δευτερόλεπτο και σταματάει…».

Ερωτηθείς για το Xbox One και τη βελτίωση των επιδόσεων με την DX12 API, απάντησε πως το Xbox One, ενώ θα έπρεπε να λειτουργεί όπως ένα PC, η ήδη υπάρχουσα multi-thread ισχύς του επεξεργαστή είναι χαμηλή για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Βέβαια, αυτά τα λόγια δεν είναι κάποιου ειδικού, αλλά ενός χρήστη που έτρεξε το benchmark επιτυχώς. Αυτό όμως δε σημαίνει σε καμία περίπτωση πως οι αριθμοί που βλέπετε δεν ισχύουν ή ότι είναι ψευδείς. Σίγουρα όμως είναι ενθαρρυντικό για όσους σκέφτονται σοβαρά να αναβαθμιστούν, ώστε να κρατήσουν το υπάρχον Hardware ή να πάνε σε φτηνές αλλά αποδοτικές λύσεις.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Samsung

Samsung Odyssey OLED G9 (G95SC): Νέο gaming monitor με προηγμένη τεχνολογία AI upscaling

Η Samsung Odyssey OLED G9 διαθέτει λεπτεπίλεπτο σχεδιασμό που περιλαμβάνει ένα κομψό, μεταλλικό πλαίσιο. Στο πίσω μέρος της οθόνης κρύβεται το δημοφιλές CoreSync και Core Lighting+.

Computers featured

Προτάσεις για να χτίσετε ένα οικονομικό gaming PC

Για να χτίσεις ένα οικονομικό gaming PC, θα πρέπει να επιλέξεις τα σωστά εξαρτήματα (hardware) σε συνδυασμό με τον προϋπολογισμό σου (budget).

Computers Qualcomm Qualcomm Snapdragon

H Qualcomm έτοιμη να ανακοινώσει τον νέο Snapdragon

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία του νέου chipset Snapdragon με μια ανάρτησή της στη δημοφιλή κινεζική social media πλατφόρμα Weibo.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.