Ο πρώτος υπολογιστής της Apple πουλήθηκε 905.000 δολάρια

Ο πρώτος υπολογιστής της Apple, ο Apple 1 που δημιουργήθηκε από τον Steve Jobs και τον Steve Wozniak πουλήθηκε έναντι 905.000 δολαρίων σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη και η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Jobs και Wozniak ίδρυσαν την Apple το 1976 με συνιδρυτή τον Ronald Wayne.

Οι δυό τους έφτιαξαν 200 κομμάτια από τον Apple 1 και ο συγκεκριμένος που βγήκε στη δημοπρασία είναι σε πολύ καλή κατάσταση και κατάφερε να φτάσει σχεδόν το ένα εκατομμύριο δολάρια στη δημοπρασία. Ο υπολογιστής αποκτήθηκε από έναν Αμερικανό συλλέκτη.

Ο υπολογιστής που έφερε την επανάσταση στο home computing θεωρείται ότι είναι ένα από τα 50 πρώτα κομμάτια του Apple 1 που συναρμολόγησαν Wozniak και Jobs στο οικογενειακό γκαράζ το καλοκαίρι του 1976. Οι εκτιμήσεις για το ποσό της δημοπρασίας ήταν στα 300.000 με 500.00 δολάρια.

Οι πρώτοι Apple 1 είχαν τραβήξει ελάχιστα το ενδιαφέρον μέχρι που ο Paul Terrell, ιδιοκτήτης καταστήματος ηλεκτρονικών έκανε την πρώτη μεγάλη παραγγελία 50 κομματιών τα οποία τη συνέχεια πούλησε έναντι 666.66 δολαρίων το κάθε ένα. Μετά την επιτυχία των 50 κομματιών Jobs και Wozniak κατασκεύασαν άλλα 150 κομμάτια τα οποία πούλησαν σε φίλους και άλλους πωλητές.

Ο προηγούμενος σε λειτουργία Apple 1 που πουλήθηκε, ήταν το 2012 έναντι 374.500 δολαρίων και εκτιμάται ότι συνολικά υπάρχουν ακόμη 50 original Apple 1.

apple 1 auction price, Ο πρώτος υπολογιστής της Apple πουλήθηκε 905.000 δολάρια

apple 1 auction price, Ο πρώτος υπολογιστής της Apple πουλήθηκε 905.000 δολάρια

Πηγή: 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tasos

Ποσο μυαλο πρεπει να ειχε αυτος ο wozniac για να φτιαξει κατι απτο μηδεν που αλλαξε τον κοσμο.Ακομα και τωρα παω στοιχημα πως 99,9% των ανθρωπων στον πλανητη δεν μπορει να φτιαξει ενα pc μονος του.Πολλοι haters φωναζουν πως ο jobs χωρις να εχει τις γνωσεις εκλεψε την δοξα αλλα χωρις αυτον ισως ποτε να μην εβγαινε αυτο προς τα εξω.Δεν αρκει να κανεις κατι καλα αλλα να ξερεις να το πλασαρεις.Ο συνδυασμος αυτων των 2 ανθρωπων εχτισε στην ουσια την επανασταση των υπολογιστων

stelios90

@tasos, +1…ο jobs ηταν πιο πολυ επιχειρηματίας παρα μηχανικός..δεν μπορούμε να τον πούμε ακριβως Jesus των υπολογιστών αλλα μπορούμε να τον πούμε Jesus των smartphone και των συσκευών αναπαραγωγής μουσικής….

Kostas

@tasos φιλε μου κανένας σοβαρός άνθρωπος της πληροφορικής δεν μπορεί να είναι hater, το να μ αρέσει κάτι άλλο η να μου κανει μια αλλη πλατφόρμα καλύτερα ειναι διαφορετικό!
Ουτε καν ο Bill Gates δεν είναι hater
Οι haters ειναι ελληνική ανακάλυψη και κατα 80% ειναι οι ιδιοι που τρολαρουν για θεματα honda vs yamaha , ολυμπιακος – παναθηναικος και φουντουνια vs πακοτινια!
Δεν μπορει ενας σοβαρος άνθρωπος να εξισώσει ενα τσούρμο Κορεατες με αυτο που βλεπουμε στο αρθρο, μιλαμε για 1976,μικρη ή μεγάλη είναι βάση για οτι ζουμε σημερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.