Linux θα χρησιμοποιεί ο ταχύτερος υπερυπολογιστής

Τη Fujitsu εμπιστεύθηκε ο Ιαπωνικός Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (JAEA) για την κατασκευή ενός νέου συστήματος υπερυπολογιστή ο οποίος θα είναι ο πλέον ισχυρός, όταν θα τεθεί σε λειτουργία το 2010. Αποτελώντας τον πυρήνα του νέου συστήματος, το Linux cluster θα χρησιμοποιήσει τους blade servers PRIMERGY BX900 που η Fujitsu θεωρεί ως το βασικό προϊόν στο πλαίσιο της παγκόσμιας επέκτασης της. Αποτελούμενο από 2,157 κόμβους, το κεντρικό σύστημα θα έχει σε θεωρητικό επίπεδο, μέγιστη απόδοση 200 teraflops, καθιστώντας το, το πλέον γρήγορο σύστημα υπερυπολογιστή στην Ιαπωνία.

, Linux θα χρησιμοποιεί ο ταχύτερος υπερυπολογιστής

Σχετικά με το νέο σύστημα υπερυπολογιστή
Το νέο σύστημα, στηριζόμενο σε ένα παράλληλο υπολογιστικό cluster μεγάλης κλίμακας, θα είναι ένα υβριδικό σύστημα αποτελούμενο από τρία υπολογιστικά υποσυστήματα server, με διαφορετικούς σκοπούς για το καθένα. Φτάνοντας τα 214 Teraflops, η συνολική θεωρητική μέγιστη απόδοση για τα τρία αυτά υποσυστήματα είναι περίπου 14 φορές μεγαλύτερη από την τρέχουσα κατάσταση, γεγονός το οποίο θα οδηγήσει το σύστημα στην υψηλότερη απόδοση στην Ιαπωνία.

Το νέο σύστημα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το Μάρτιο 2010 και θα εφαρμοστεί σε εύρος πεδίων της έρευνας για την ατομική ενέργεια συμπεριλαμβανομένων των προσομοιώσεων πυρηνικής σύντηξης. Θα διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στην εγγύηση της ασφαλούς χρήσης της ατομικής ενέργειας.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Οδυσσέας - KOMCORP.org

Θέλω και εγώ έναν τέτοιο στο σπίτι μου!!!! Γίνεται;;;

Δημήτρης

Μάθετε πρώτα ελληνικά και λίγο φυσική και μετά μιλήστε για υπολογιστές. Είναι πυρηνική σύντηξη και όχι σύμπηξη. Και ναι οι υπερυπολογιστές χρησιμοποιούν linux και άλλα unix-ειδή λειτουργικά συστήματα. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε: http://www.top500.org.

Κώστας Βλαχάκης

Διορθώθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business FSC

Fujitsu Siemens Computers PRIMERGY RX600, Ο ταχύτερος Web Server

Ανακοινώθηκε πρόσφατα και επισήμως ο ταχύτερος web server παγκοσμίως: τα αποτελέσματα των δοκιμών επίδοσης καταδεικνύουν ότι ο PRIMERGY RX600 rack server αποτελεί τον κορυφαίο web server στον κόσμο από πλευράς απόδοσης. Η Fujitsu Siemens Computers έκανε χρήση της νέας οικογένειας επεξεργαστών της Intel με την ονομασία Dunnington για να προσθέσει βελτιστοποιημένα χαρακτηριστικά ευρωστίας και redundancy […]

Computers FSC

Οθόνες μηδενικής κατανάλωσης από την Fujitsu Siemens Computers

Οι πρώτες οθόνες παγκοσμίως με το χαρακτηριστικό να σβήνουν αυτόματα όταν βρίσκονται σε κατάσταση power-save mode είναι ήδη διαθέσιμες. Η ανάπτυξή τους έγινε αποκλειστικά από τη Fujitsu Siemens Computers, την κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία πληροφορικής, και ανήκουν στη σειρά οθονών SCENICVIEW Premium Line ECO, χρησιμοποιώντας επαναστατική τεχνολογία για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Notebooks FSC

Fujitsu Siemens LifeBook P8020, Υπέρ-φορητό με 3G

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας έκθεσης VISIT 2008, η Fujitsu Siemens Computers παρουσίασε το νέο πανάλαφρο φορητό LIFEBOOK P8020. Το LIFEBOOK P8020 συμπληρώνει τη σειρά notebook της εταιρείας που βασίζεται στην επεξεργαστική τεχνολογία Intel Centrino 2. Συνδυάζει στυλ και λειτουργίες σε ένα μοναδικά συμπαγές σχήμα. Χάρη στην οθόνη 12.1 ιντσών και το βάρος του που […]

Business FSC

Fujitsu Siemens Computers, Νέο portfolio για τις επιχειρήσεις

Η Fujitsu Siemens Computers παρουσίασε 25 νέους προσωπικούς υπολογιστές για επιχειρήσεις σε διάστημα δύο μηνών, καθιστώντας τη συγκεκριμένη κίνηση το πιο εκτενές λανσάρισμα προϊόντων που έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ανάμεσα στα νέα προϊόντα ξεχωρίζουν 14 νέα επαγγελματικά notebook – από ένα κομψό tablet PC έως ultra portable μοντέλα – καθώς […]