Πέμπτη
04/03/2010

Η Fujitsu έθεσε σε λειτουργία τον ταχύτερο Υπερυπολογιστή

Η Fujitsu έθεσε σε λειτουργία τον ταχύτερο Υπερυπολογιστή για λογιαριασμό του Ιαπωνικού Οργανισμού Ιαπωνικής Ενέργειας (JAEA). Η πρώτη δοκιμή του νέου Υπερυπολογιστή έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στο Τόκυο και σύμφωνα με το πρόγραμμα μέτρησης υπολογιστών LINPACK, ο νέος Υπερυπολογιστής της Fujitsu, κατατάσσεται στην πρώτη θέση υπερυπολογιστών στην Ιαπωνία, έχοντας στην πρώτη του λειτουργία καταφέρει επίδοση των 186,1 teraflops, με θεωρητική απόδοση μέχρι 200 teraflops.

Το νέο σύστημα θα χρησιμοποιηθεί σε μια πληθώρα προσομοιώσεων που αφορούν στην ανάπτυξη πυρηνικών εργοστασίων, συμπεριλαμβανομένων των μελετών για τη σύντηξη και τους αντιδραστήρες ταχείας αναπαραγωγής, καθώς επίσης και στην αξιολόγηση της αντοχής των πυρηνικών εγκαταστάσεων σε περίπτωση σεισμού. Θα διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στην εγγύηση της ασφαλούς χρήσης της ατομικής ενέργειας και αναμένεται να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Αποτελώντας τον πυρήνα του νέου συστήματος, το Linux cluster χρησιμοποιεί τους blade servers PRIMERGY BX900 που η Fujitsu θεωρεί ως το βασικό της προϊόν στο πλαίσιο της παγκόσμιας επέκτασής της.

Σύμφωνα με τον Toshio Hirayama, Διευθυντή του Κέντρου Υπολογιστικής Επιστήμης και e-systems και Ανώτατο Διοικητικό Στέλεχος του JAEA, «Οι υπερυπολογιστές είναι απαραίτητοι για την κατηγορία των επιστημονικών υπολογισμών που απαιτούνται στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης της πυρηνικής ενέργειας. Για το λόγο αυτό, είμαι πεπεισμένος ότι το νέο υπερυπολογιστικό σύστημα θα αξιοποιηθεί στο μέγιστο. Επιπλέον, δεδομένου ότι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του συστήματος αυτού θα είναι η τεχνολογική βάση του έργου για τον επόμενης γενιάς υπερυπολογιστή στην Ιαπωνία, το νέο αυτό σύστημα θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε κώδικες για τους υπερυπολογιστές της Νέας Γενιάς που αναμένονται να τεθούν σε λειτουργία το 2012».

Μάθε για:

Συντάκτης: .


4 Σχόλια

 1. Ο/Η SolitaryX88 λέει:

  Ακόμη πιο γρήγορος από τον Jaguar;
  Ελπίζω να είναι πιο Power Efficient τουλάχιστον…
  H IBM τα πάει καλά με το Power Consumption….

 2. Ο/Η giannis λέει:

  «»» το νέο αυτό σύστημα θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε κώδικες για τους υπερυπολογιστές της Νέας Γενιάς που αναμένονται να τεθούν σε λειτουργία το 2012 «»»»

  Καλά τότε δεν είναι που τελείωνει ο κόσμος;

 3. Ο/Η Spyroscesarsc λέει:

  -.- Επειδή η ελλάδα δεν θα έχει ξεχρεώσει ως το 2012, ο θεός έδωσε παράταση γιά την συντέλεις ως το 2030! :P

  On topic, και η ισχύς αυτού του υπερυπολογιστή κάποια μέρα θα βρίσκεται στο pc του σπτιού μας! :P :D

 4. Ο/Η RED_ODIN-7- λέει:

  Φαντάζομαι πως το Crysis θα το παίζει τελεία :P :P :P

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.