Η Fujitsu έθεσε σε λειτουργία τον ταχύτερο Υπερυπολογιστή

Η Fujitsu έθεσε σε λειτουργία τον ταχύτερο Υπερυπολογιστή για λογιαριασμό του Ιαπωνικού Οργανισμού Ιαπωνικής Ενέργειας (JAEA). Η πρώτη δοκιμή του νέου Υπερυπολογιστή έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στο Τόκυο και σύμφωνα με το πρόγραμμα μέτρησης υπολογιστών LINPACK, ο νέος Υπερυπολογιστής της Fujitsu, κατατάσσεται στην πρώτη θέση υπερυπολογιστών στην Ιαπωνία, έχοντας στην πρώτη του λειτουργία καταφέρει επίδοση των 186,1 teraflops, με θεωρητική απόδοση μέχρι 200 teraflops.

Το νέο σύστημα θα χρησιμοποιηθεί σε μια πληθώρα προσομοιώσεων που αφορούν στην ανάπτυξη πυρηνικών εργοστασίων, συμπεριλαμβανομένων των μελετών για τη σύντηξη και τους αντιδραστήρες ταχείας αναπαραγωγής, καθώς επίσης και στην αξιολόγηση της αντοχής των πυρηνικών εγκαταστάσεων σε περίπτωση σεισμού. Θα διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στην εγγύηση της ασφαλούς χρήσης της ατομικής ενέργειας και αναμένεται να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Αποτελώντας τον πυρήνα του νέου συστήματος, το Linux cluster χρησιμοποιεί τους blade servers PRIMERGY BX900 που η Fujitsu θεωρεί ως το βασικό της προϊόν στο πλαίσιο της παγκόσμιας επέκτασής της.

Σύμφωνα με τον Toshio Hirayama, Διευθυντή του Κέντρου Υπολογιστικής Επιστήμης και e-systems και Ανώτατο Διοικητικό Στέλεχος του JAEA, “Οι υπερυπολογιστές είναι απαραίτητοι για την κατηγορία των επιστημονικών υπολογισμών που απαιτούνται στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης της πυρηνικής ενέργειας. Για το λόγο αυτό, είμαι πεπεισμένος ότι το νέο υπερυπολογιστικό σύστημα θα αξιοποιηθεί στο μέγιστο. Επιπλέον, δεδομένου ότι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του συστήματος αυτού θα είναι η τεχνολογική βάση του έργου για τον επόμενης γενιάς υπερυπολογιστή στην Ιαπωνία, το νέο αυτό σύστημα θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε κώδικες για τους υπερυπολογιστές της Νέας Γενιάς που αναμένονται να τεθούν σε λειτουργία το 2012”.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SolitaryX88

Ακόμη πιο γρήγορος από τον Jaguar;
Ελπίζω να είναι πιο Power Efficient τουλάχιστον…
H IBM τα πάει καλά με το Power Consumption….

giannis

“”” το νέο αυτό σύστημα θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε κώδικες για τους υπερυπολογιστές της Νέας Γενιάς που αναμένονται να τεθούν σε λειτουργία το 2012 “”””

Καλά τότε δεν είναι που τελείωνει ο κόσμος;

Spyroscesarsc

-.- Επειδή η ελλάδα δεν θα έχει ξεχρεώσει ως το 2012, ο θεός έδωσε παράταση γιά την συντέλεις ως το 2030! 😛

On topic, και η ισχύς αυτού του υπερυπολογιστή κάποια μέρα θα βρίσκεται στο pc του σπτιού μας! 😛 😀

RED_ODIN-7-

Φαντάζομαι πως το Crysis θα το παίζει τελεία 😛 😛 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Fujitsu IBM

Fugaku: Ο πιο γρήγορος υπερυπολογιστής στον κόσμο βρίσκεται στην Ιαπωνία

Μπορεί το όνομά του Fugaku να μη σας λέει πολλά, αλλά τα 442 petaflops της υπολογιστικής του ισχύος υπόσχονται τα… πάντα.

Business Fujitsu Lenovo

Lenovo: Ενδιαφέρεται για το τμήμα υπολογιστών της Fujitsu

Σύμφωνα με μια νέα αναφορά, η Lenovo ενδιαφέρεται να αποκτήσει το τμήμα των υπολογιστών της Fujitsu. Αυτή την στιγμή η Lenovo είναι ο μεγαλύτερος πωλητής PC στον κόσμο, και αν αυτή η αγορά συμβεί, τότε θα καθιερώσει ακόμη περισσότερο την θέση της στην παγκόσμια αγορά.

Business Fujitsu Toshiba VAIO

Toshiba, Fujitsu, Vaio: Ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αγορά των PC;

Μετά το σκάνδαλο των 1.2 δισ. δολαρίων που οδήγησε σε παραίτηση του CEO της Toshiba και πολλών μελών του συμβουλίου, η εταιρεία βρίσκεται εν μέσω δομικών αλλαγών. Μόλις σήμερα ανακοινώθηκε ότι πουλά το τμήμα αισθητήρων καμερών στην Sony, η οποία έδωσε 155 εκατ. δολάρια και γίνεται ακόμη πιο ισχυρή.

News Fujitsu Fujitsu Android smartphones Fujitsu Smartphones

Fujitsu Arrows NX F-02H: Mε οθόνη 5.4″ QHD και σκάνερ ίριδας

Η Ασία κατά καιρούς μας δίνει smartphones τα οποία αν μη τι άλλο ξεχωρίζουν. Ένα από αυτά είναι το Fujitsu Arrows NX F-02H, το οποίο έρχεται με οθόνη 5.4 ιντσών Quad HD, 544ppi, εξαπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 808, Adreno 418 GPU και μνήμη RAM 3GB. Η κάμερα είναι 21.5 Megapixel με αισθητήρα Sony Exmor RS, 4K […]