Gartner, Οι διεθνείς πωλήσεις υπολογιστών βάζουν τη Lenovo στην κορυφή

Για το τρίτο τρίμηνο του 2012, η Gartner μας ενημερώνει οι μόνες εταιρείες που τα πήγαν καλύτερα είναι η Lenovo και η Asus, με την HP να σημειώνει χαμηλά ποσοστά στα μερίδια αγοράς. Πρόκειται για την πρώτη φορά που η Lenovo παίρνει τα ηνία, αλλά σε γενικές γραμμές οι πωλήσεις PC δεν φαίνονται να παίρνουν τη ανιούσα.

Μήπως έχουμε πια μπει για τα καλά στην post PC εποχή; Οι αναλυτές κάνουν λόγο για πτώση της τάξης του 1.2% στις παγκόσμιες αποστολές υπολογιστών κατά τη διάρκεια του 2012, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στις αναλύσεις αυτές δεν μπαίνουν τα tablets και τα Smartphones, παρά μόνο τα desktops, τα laptops. Για να ενισχυθεί αυτό το επιχείρημα, σε μια συζήτηση που είχα χθες 6 άτομα στη σειρά μου είπαν ότι χρησιμοποιούν κυρίως το κινητό τους για Facebook και πρόσβαση στο ίντερνετ.

Εσείς τι πιστεύετε; Έχουμε πια μπει στην εποχή της αρχής του τέλους των υπολογιστών;

, Gartner, Οι διεθνείς πωλήσεις υπολογιστών βάζουν τη Lenovo στην κορυφή

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Apo-delirium

Εννοειται πως εχουμε πια μπει στην εποχή της αρχής του τέλους των υπολογιστών…βεβαια για να ολοκληρωθει κατι τετοιο θα παρει καιρο και δεν ξερουμε και ποιον θα ευνοήσει και ποιον οχι.

Θανάσης

νομίζω ναι, τώρα ποια κάνουμε περισσότερα με το κινητό και την ταμπλέτα από την άνεση του καναπέ και όταν χρειαστεί θα ανοίξει και ο υπολογιστής

Thodoris

Η μείωση των πωλήσεων των PC συνολικά παρατηρείται κυρίως στο Q3. Πολλοί το αποδίδουν στην αναμονή των καταναλωτών εν όψη του λανσαρίσματος των win8. Εννοείται ότι χρησιμοποιούμε τα PC όλο και λιγότερο, όμως δεν μπορούν (ακόμα) να αντικατασταθούν πλήρως.

kimkim

Όσοι έχουνε δουλέψει ένα ThinkPad της σειράς x καταλαβαίνουν τη διαφορά των συστημάτων της λενοβο.
Υπάρχουν βέβαια και τα ανθρακονηματα της …και καλά και οι ρετσινες των γκειμπουκ για τους ματαιοδοξους.

Solon

Είχα πρόγραμμα εφέτος να αγοράσω καινούριο 17άρι ή18άρι laptop. Το ακύρωσα και όχι για οικονομικούς λόγους. Το ακύρωσα γιατί το μοναδικό ουσιαστικό καινούριο χαρακτηριστικό που θα μου προσφέρει ένα καινούριο μοντέλο σε σχέση με το παλιό υπέροχο τριών χρονών laptop μου είναι το USB 3. Τίποτε άλλο. Και όχι μόνο αυτό αλλά και κάποια χαρακτηριστικά που έχει αυτή την στιγμή το laptop μου δεν τα βρίσκω στα σημερινά μοντέλα λόγο του ότι με την κρίση όλες οι εταιρίες το έχουν ρίξει στα οικονομικά μοντέλα και αν θέλεις να αγοράσεις ένα power laptop πρέπει πλέον να το πληρώσεις χρυσάφι. Το θέμα είναι ότι η εξέλιξη στα PC έχει σταματήσει και δεν έχουν ενσωματωθεί καινοτόμα χαρακτηριστικά εδώ και πολύ καιρό. Μετά από πολύ σκέψη αποφάσισα να περιμμένω να αγοράσω ένα laptop με οθόνη αφής που θα διπλώνει με κάποιο τρόπο ώστε να γίνεται οταν το θέλεις εντελώς touch και όταν χρειάζεται να σύρεται και το πληκτρολόγιο. Πιστεύω πως θα δούμε τέτοια προϊόντα τώρα μετα Windows 8. Από εκεί και πέρα τα laptops τουλάχιστον δεν θα σταμτήσουν να υπάρχουν για μερικά χρόνια ακόμα για δύο βασικούς λόγους: 1. Γιατί το πληκτρολόγιο παραμένει ακόμα το κύριο μέσο εισαγωγής δεδομένων και σε αυτό τον τομέα… Συνέχεια »

George

Παιδια πολλοι αναλυτες εχουν πει για την μετοχη των υπολογιστων που μειωνεται αλλα μονο ως μεσο ψυχαγωγιας απλων χρηστων και οχι ως μεσο δουλειας-παιχνιδιων μεγαλης επεξεργασικης ισχυς. Η αποψη μου ειναι οτι καποτε θα εξαφανιστουν οι deskop και τα laptop θα παρουν τη θεση τους ενω τα smarphone τη θεση των tablets.

George

Συγνωμη για το double post αλλα ξεχασα να πω οτι εχει περισσοτερες πωλησεις δε σημαινει οτι ειναι και καλυτερο. Διοτι η lenovo εχει πολλους φθηνους υπολογιστες ενω η HP και η Dell ακριβοτερους. Τελος οι καλυτεροι υπολογιστες στο κοσμο ειναι οι Dell-Alienware αλλα το πιθανοτερο ειναι να εχουν το 1% της παγκοσμιας αγορας.

mad

@George

Όσοι εργάζονται σε υπολογιστή πολλές ώρες (6+ ώρες) γνωρίζουν ότι τα desktop δεν θα σταματήσουν ποτέ μα ποτέ να υπάρχουν για τους απλούς λόγους:

1. Εργονομία
2. Αναβαθμισιμότητα
3. Επεξεργαστική ισχύς (Video/Image Editing, Animation Rendering, 3D, …)

Κανένας υπάλληλος δεν μπορεί να κάθεται πολλές ώρες σε Laptop. Θα αποκτήσει πρόβλημα μυοσκελετικό.

Καμία εταιρία δεν μπορεί να πετάει τα laptop κάθε 3-4 χρόνια. Μπορεί όμως να αναβαθμίζει κουτιά

Δοκίμασε να κάνεις Render ένα βίντεο μερικών δεκάδων λεπτών στο After Effect ή στο Premiere/FCP σε 1080p. Για να μην το πάω σε τόσο εξειδικευμένο δοκίμασε να μοντάρεις στο Movie Maker ένα βίντεο 1080p. Στο Laptop θες πολύ μα πολύ χρόνο έχοντας πολλά bottlenecks, Σε ένα desktop με SSD, RAID για τα master, CUDA, και 16-32GB RAM όλα γίνονται πολύ πιο εύκολα.

Ίσως με το cloud σε μερικά χρόνια να μπορούμε να νοικιάζουμε σε κάποιο Datacenter επεξεργαστική ισχύη και να αποχωριστούμε το κουτί του desktop. Τα υπόλοιπα όμως ποτέ.

George

Φιλε μου τα laptop και τα deskop πια εχουν τις ιδιες δυνατοτητες απλως τα laptop εχουν τη τριπλασια τιμη. Επισης τα καλα laptop ειναι αναβαθμισιμα σχεδον σε ολα τους τα στοιχεια. Τελος εργονομια και φορητοτητα=laptop. Εγω εγραψα τα παραπανω με αφορμη την ειδηση για καταργηση deskop-laptop απο tablet οποτε θεωρησα οτι πιο λογικο ειναι οι deskop να αντικαταστηθουν στο μελλον απο laptop παρα απο tablet.

Θανάσης

Αυτό το παραμύθι με την αναβαθμισιμότητα των desktop το έχω βαρεθεί!!! 20 χρόνια χρησιμοποιώ υπολογιστή και όταν ήρθε η ώρα της αναβάθμισης (κάθε 2 χρόνια περίπου) όλα θέλανε αλλαγή μόνο το κουτί σου μένει, όποτε παίρνεις ένα καινούριο και σου μένει και το παλιό για βοηθητική χρήση. Η μόνη αναβάθμιση που πραγματικά άξιζε ήταν η αγορά ενός SSD της Intel κάτι που ισχύει και στα laptops…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Lenovo

Lenovo Project Crystal: Το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED

To Project Crystal της Lenovo είναι σαν να βγήκε από ταινία αφού είναι το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED.

Smartphones Lenovo

Lenovo: Θα παρουσιάσει τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024

H Lenovo σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα concept για ένα τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024, σύμφωνα με render που διέρρευσε.

Smartphones Lenovo Motorola

H Motorola παρουσίασε πρωτότυπο τηλέφωνο που λυγίζει σαν βραχιόλι

Η Motorola παρουσίασε μερικές περίεργες ιδέες στο Lenovo Tech World ’23 που δεν είναι σίγουρο εάν θα κυκλοφορήσουν ποτέ.

Gear IFA 2023 Lenovo

Lenovo Legion Go: Επίσημη η φορητή κονσόλα [IFA 2023]

Η Lenovo παρουσίασε στην IFA 2023 την πρώτη της φορητή gaming συσκευή Windows, το Legion Go, το οποίο διαθέτει αφαιρούμενα χειριστήρια.