Giada: Mini ITX Motherboard με Broadwell Core i5

H Giada USA, αν και ακούγεται αρκετά άσημη σαν εταιρεία, δεν είναι καθόλου. Αυτή τη στιγμή έχει ένα αρκετά τίμιο μερίδιο αγοράς σε Micro Servers και ενσωματωμένες μητρικές σε ολοκληρωμένα συστήματα (All-in-One PCs). Το νέο της παιδί, η Mini ITX “SLIM” μητρική MG-5200SL μπορεί να ενσωματώσει επεξεργαστή Intel i5 5ης γενιάς και να προσφέρει παρά το μέγεθός της το πλήρες των δυνατοτήτων του.

Η μητρική MG-5200SL δίνει τη δυνατότητα στον επεξεργαστή Core i5 να βγάλει το πλήρες των δυνατοτήτων του με 3MB Cache και ταχύτητες ως και τα 2,7GHz για υψηλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση. Μια ενσωματωμένη κάρτα γραφικών Nvidia GT730 δίνει ένα πλεονέκτημα στα γραφικά με αναλύσεις που φτάνουν το 4Κ (Ultra HD ανάλυση δηλαδή).

Η πλούσια συνδεσιμότητα που προσφέρει, το καθιστούν ένα φοβερό εργαλείο και για τους πιο απαιτητικούς. Τα γραφικά έχουν 2GΒ vRAM, ολόδική τους για την καλύτερη αξιοποίηση της κάρτας γραφικών χωρίς να χρειαστεί να ζοριστεί ο επεξεργαστής. Το πεδίο εφαρμογής αυτής της μητρικής εκτός από mini workstations, λόγο του λεπτού της σχεδιασμού, είναι ιδανική και για υπολογιστές All-in-One, ειδικά από τη στιγμή που συναντά τα πρότυπα της Intel για τις ελάχιστες απαιτήσεις.

Όσον αφορά στη συνδεσιμότητα που αναφέραμε, η MG-5200SL προσφέρει μέχρι και 16GB επέκταση μνήμης RAM με δύο διαθέσιμες DDR3 θύρες, δύο SATA III θύρες και δύο κανονικές mPCIe εκ των οποίων η μία δέχεται και mSATA SSDs. Οι έξοδοι της κάρτας γραφικών ποικίλουν, εσωτερικά μέσω ενσωματωμένης σύνδεσης LVDS και εξωτερικά μέσω HDMI, DVI και VGA θύρες.

Επίσης οι συνολικά οκτώ θύρες USB για μονάδες επέκτασης και επιπλέον σύνδεσης περιφερειακών είναι αρκετές και μαζί με τις θύρες Ethernet και ήχου ολοκληρώνουν της συνδεσμολογικές δυνατότητες.

Η τεχνολογία JAHC που η μητρική έχει σαν άσσο στο μανίκι της προσφέρει λειτουργίες όπως η σχεδιασμένη εκκίνηση και τερματισμός του συστήματος, αυτόματη επαναφορά κατά την κατάρρευση και την ικανότητα να εκκινεί από μόνο του (το σύστημα) όταν η ΔΕΗ αποφασίζει να παίξει με το δίκτυο σας και έχετε πτώσεις ρεύματος.

Η τιμή που θα κυκλοφορήσει στην αγορά, θα αγγίζει τα 500 ευρώ και θα είναι διαθέσιμη κατά το Σεπτέμβρη του 2015. Η τιμή είναι αρκετά υψηλή για μια εταιρεία που στη χώρα μας δεν έχουμε ακούσει ή συνηθίσει να βλέπουμε, αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι μπορεί να κάνει customize ένα all in one υπολογιστή που, πλέον, αρκετοί επιλέγουν για το γραφείο ή το σπίτι, ίσως και να αξίζει να τα δώσει.

Giada: Mini ITX Motherboard με Broadwell Core i5, Giada: Mini ITX Motherboard με Broadwell Core i5

Giada: Mini ITX Motherboard με Broadwell Core i5, Giada: Mini ITX Motherboard με Broadwell Core i5

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nick

Με μια πολυ απλη κινιση η Linux μπορει να κλησει την microsoft και απορω πως δεν το εχουν σκεφτει ακομα πως ε…Απλα οπως η Google χρησιμοποιει linux διοτι τα android ειναι linux ετσι και η linux να ζητησει τα δικαιοματα να τρεχει αρχεια apk και να εχει το playstore η αλλο store με ολα τα apk… Αυτο ηταν την στελνει στο χρονοντουλαπο της ιστοριας…Μετα θα ειναι μονο για κανα office…Μα τοσο μυαλο χρειαζεται πια????

NickOS

Δυστυχώς, παρόλο που χρησιμοποιώ αποκλειστικά Linux από το 2010 (Windows μόνο για προγράμματα για τα οποία δεν υπάρχουν αντίστοιχα σε Linux), βλέπω πολλές ελλείψεις ακόμα αλλά και πολλές δυσκολίες στις ρυθμίσεις, σε σύγκριση με το Windows… Οπότε δεν είναι ακόμα έτοιμο το οικοσύστημα του Linux για να κοντράρει το οικοσύστημα του Windows…
Βέβαια έχουν αρχίσει ήδη πολλές εταιρίες να επενδύουν στο Linux, οπότε θέλω να πιστεύω πως μέχρι το 2020* (φαίνεται μακριά, αλλά δεν είναι) το Linux θα είναι έτοιμο για να αντικαταστήσει εντελώς το Windows.
Ήδη το Windows 10 έχει ρυθμίσεις για πλήρη παρακολούθηση του χρήστη και δίνει τη δυνατότητα στη Microsoft να απεγκαθιστά αυθαίρετα τα πειρατικά προγράμματα από τον υπολογιστή, οπότε για εμένα πρέπει οπωσδήποτε να απομακρυνθεί ο κόσμος από το Windows μετά από το 7.

*Αναφέρομαι στο 2020 γιατί τότε λήγει η υποστήριξη για το Windows 7 οπότε λίγο-πολύ οι χρήστες είτε θα αναβαθμίσουν σε Windows-ό,τι-υπάρχει-εκείνη-τη-χρονιά είτε θα πάνε σε κάτι άλλο (Linux κλπ.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Samsung

Samsung Odyssey OLED G9 (G95SC): Νέο gaming monitor με προηγμένη τεχνολογία AI upscaling

Η Samsung Odyssey OLED G9 διαθέτει λεπτεπίλεπτο σχεδιασμό που περιλαμβάνει ένα κομψό, μεταλλικό πλαίσιο. Στο πίσω μέρος της οθόνης κρύβεται το δημοφιλές CoreSync και Core Lighting+.

Computers featured

Προτάσεις για να χτίσετε ένα οικονομικό gaming PC

Για να χτίσεις ένα οικονομικό gaming PC, θα πρέπει να επιλέξεις τα σωστά εξαρτήματα (hardware) σε συνδυασμό με τον προϋπολογισμό σου (budget).

Computers Qualcomm Qualcomm Snapdragon

H Qualcomm έτοιμη να ανακοινώσει τον νέο Snapdragon

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία του νέου chipset Snapdragon με μια ανάρτησή της στη δημοφιλή κινεζική social media πλατφόρμα Weibo.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.