Gigabyte: Aνακοίνωσε δύο μοντέλα Nvidia GTX 960 με 4GB vRAM

Η Gigabyte πλέον διαθέτει την GTΧ 960 με 4GB vRAM. H αλλαγή με προσθήκη άλλων 2GB σε σχέση με το πρώτο μοντέλο είναι ώστε να αποδίδει άνετο gaming σε οθόνες με μεγαλύτερες αναλύσεις ή παιχνίδια με περισσότερες λεπτομέρειες φορτωμένες.

Η GPU αυτή λοιπόν προσφέρει 1024 shader processors και υποστηρίζει το νέο πρότυπο DirectX12 που θα εκδόσει η Microsoft μαζί με τα Windows 10, το Open GL 4.4 api και το Nvidia GameWorks. Δυστυχώς η μνήμη αν και μεγαλύτερη σε εύρος το υποστηριζόμενο προφίλ της είναι στα; 128bit, όπως και η απλή 960 2GB.

Από τα δύο μοντέλα που αναφέραμε το ένα είναι το GV-N960G1 που θα είναι το βασικό gaming μοντέλο με ρολόι επεξεργαστή ρυθμισμένο στα 1,24GHz και με boost στα 1,3GHz ενώ με ρύθμιση OC μπορεί να φτάσει περίπου τα 1,27GHz και με boost τα 1,33GHz. Το μοντέλο αυτό προσφέρει την καινοτομία της Gigabyte στην ψύξη, το Windforce, όπερ μεθερμηνευόμενον εστί: τριπλή ψύξη σε όλα τα σημεία που ανεβάζουν θερμοκρασίες μέσω των 3 ανεμιστήρων της και των σωληνώσεων από καθαρό χαλκό.

Το δεύτερο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει είναι το N960WF2OC που είναι φτηνότερο και πιο απλό στην κατασκευή, με δύο ανεμιστήρες και λιγότερους σωλήνες χαλκού για θερμική αγωγιμότητα. Το ρολόι του είναι στα 1,22GHz με boost στα 1,28GHz και σε OC ρυθμίσεις θα φτάνει τα 1,24GHz και με boost τα 1,30GHz.

Σε αυτό το σημείο να σχολιάσουμε πως δε θα δείτε και μεγάλες διαφορές σχετικά με τα μοντέλο των 2GB, απλά ίσως παρατηρήσετε ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις σε μεγαλύτερες διαστάσεις οθονών και μεγαλύτερες αναλύσεις. Η κάρτα αν και υποστηρίζει 4K, δεν δύναται να ανταπεξέλθει σε 4Κ gaming.

Gigabyte Nvidia GTX 960 με 4GB vRAM, Gigabyte: Aνακοίνωσε δύο μοντέλα Nvidia GTX 960 με 4GB vRAM

Gigabyte Nvidia GTX 960 με 4GB vRAM, Gigabyte: Aνακοίνωσε δύο μοντέλα Nvidia GTX 960 με 4GB vRAM

Gigabyte Nvidia GTX 960 με 4GB vRAM, Gigabyte: Aνακοίνωσε δύο μοντέλα Nvidia GTX 960 με 4GB vRAM

Πηγή

Δημήτριος Μηλόπουλος

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mcd

Φυσικα δεν δύναται να αντεπεξέλθει σε 4Κ gaming. Υπαρχει καρτα που να αντέχει ισα ισα 4Κ gaming;; Δεν το εχω ψαξει και δεν το νομίζω εν ετει 2015. Και αμα γινει αυτο…. Να οι τιμες που θα τις βλεπουμε και θα μας ερχεται εγκεφαλικό.

mimis13

@mcd, αυτό που πρέπει να έχεις κατά νου σου είναι ότι παιχνίδια που θα τρέχουν σε 4Κ ανάλυση θα δούμε από τα μέσα του 2015 και προς το 2016. Kαι για να γίνει mainstream μια οθόνη 4K θέλουμε άλλα 2 χρόνια. Επομένως, το να την αγοράσεις σήμερα είναι καλή επιλογή και σε 2-3 χρόνια βλέπεις. Γιατί κάρτα γραφικών να στηρίζει 4K θα απαιτεί και ρεύμα, άρα θες λεφτά, για κάρτα, τροφοδοτικό και την οθόνη. Σήμερα αυτά τα τρία κοστίζουν όσο δύο gaming υπολογιστές.

dimmis

Με 128bit τα 4gb θα ειναι άχρηστα!
Οσο για 4k θα τα βρει πολύ σκούρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Gigabyte

H GIGABYTE Z790 AORUS TACHYON σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ Overclocking μνήμης DDR5

Η GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd ανακοίνωσε ότι η μητρική για το απόλυτο overclocking Z790 AORUS TACHYON σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ μνήμης στα 5.567,5 MHz, DDR5-11136 (11.136MT/s) με μονή μνήμη 16GB AORUS DDR5 RGB από τον γνωστό overclocker HiCookie.

Internet Gigabyte Hackers

H Gigabyte παραδέχεται ότι δέχτηκε μεγάλη επίθεση ransomware

Εάν νομίζατε ότι οι γίγαντες της τεχνολογίας, όπως η Gigabyte, είναι ασφαλείς από το ransomware, κάνετε μεγάλο λάθος.

Computers Alienware ASUS CES 2021: Έκθεση τεχνολογίας Las Vegas

CES 2021: 5 τούμπανα gaming laptop που ξεχωρίσαμε

5 gaming laptop που έκλεψαν την καρδιά μας στη φετινή CES 2021 και ξεχωρίσαμε από όλα τα υπόλοιπα στην έκθεση.

Gear Dell featured Gigabyte

Xmas Tech Guide: 5 προτάσεις για δώρο gaming monitor 1ms 144Hz

Ένα ακόμη Xmas Tech Guide από το Techblog σας δίνει 5 προτάσεις για δώρο monitor για αναβάθμιση της gaming εμπειρίας.