Google, Το πρωτοποριακό κβαντικό εργαστήριό της

Η Google έχει δημιουργήσει το Quantum Artificial Intelligence Lab, την ύπαρξή του οποίου ανακοίνωσε τον Μάιο, χρησιμοποιώντας hardware από την εταιρεία κβαντικών υπολογιστών D-Wave και τεχνογνωσία της NASA. Τώρα λανσάρει ένα βίντεο στο οποίο μας παρουσιάζει τη φιλοσοφία πάνω στην οποία βασίζεται η έρευνα αυτού του εργαστηρίου.

Το φιλμάκι αυτό θα προβληθεί στο Imagine Science Films Festival, στη Νέα Υόρκη και μας δίνει μία σκοπιά για το πώς μελετά τις δυνατότητες της κβαντικής φυσικής η Google. Στο Google Glass θα γίνει μια πρακτική προσπάθεια εφαρμογής των κβαντικών chips, προκειμένου να μπορούν τα γυαλιά να καταλάβουν πότε μία κίνηση των ματιών είναι εντολή και πότε γίνεται μια ασυνείδητη κίνηση.

Δείτε και το σχετικό βίντεο παρακάτω.

Google, Google, Το πρωτοποριακό κβαντικό εργαστήριό της

Πηγή: 1,2

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

με…. ενσωματωμένο κύκλωμα παρακολούθησης :p

tiamat

σαν να χοντρυνε πολυ το παιχνιδι …
δηλωνω εκστασιασμενος : )

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.