Σκληροί δίσκοι, Ρεκόρ στην παραγωγή για το 2012 και “τσιμπημένες” τιμές ως το 2014

Ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμμύρες στην Ταϊλάνδη που στοίχησαν τη ζωή ανθρώπων η βιομηχανία έχει αναρρώσει” πλήρως και μάλιστα αναμένεται ρεκόρ στην παραγωγή σκληρών δίσκων για το 2012. Δυστυχώς όμως, δεν έχουν “αναρρώσει” και οι τιμές, οι οποίες αναμένεται να παραμείνουν υψηλές μέχρι και τα μέσα του 2014.

Οι καταστροφές στα τοπικά εργοστάσια παραγωγής (στα οποία αντιστοιχεί σχεδόν το 40% της παγκόσμιας παραγωγής) έφεραν κατακόρυφη αύξηση τιμών και πτώση στα αποθέματα και τις πωλήσεις παγκοσμίως. Η υψηλή ζήτηση στον τομέα των επιχειρήσεων, καθώς και η παγκόσμια προετοιμασία για την έλευση των Windows 8, ήταν οι δυο λόγοι που φαίνεται να ώθησαν τους κατασκευαστές να ανακάμψουν γρηγορότερα από ότι αναμενόταν. Η αρχική εκτίμηση ήταν η παραγωγή να φτάσει στα προ-πλημμυρών επίπεδα το 2013.

Στο κομμάτι που αφορά άμεσα τον καταναλωτή, δηλαδή αυτό των τιμών, τα νέα δεν είναι ευχάριστα. Θα παραμείνουν τσιμπημένες μέχρι τα μέσα του 2014. Οι κατασκευαστές το αποδίδουν, εκτός από τις καταστροφές καθαυτές, και στο κόστος της αναγκαστικής “μετακόμισης” της παραγωγής σε άλλες, πιο ασφαλείς, περιοχές. Παράλληλα, στα ύψη έφτασε και το κόστος των εξαρτημάτων, ως άμεση συνέπεια των πλημμυρών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η επισκευή των κατεστραμμένων εργοστασίων στην Ταϊλάνδη κόστισε συνολικά 1 δισ. δολάρια Αμερικής στις εταιρίες κατασκευής σκληρών δίσκων.

, Σκληροί δίσκοι, Ρεκόρ στην παραγωγή για το 2012 και “τσιμπημένες” τιμές ως το 2014

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tony Cool

Τραγικη η κατασταση με τους σκληρους.Πριν 5 χρονια αγορασα εναν φορητο 500αρη και σημερα η τιμη του ειναι ιδια μην πω και ακριβοτερη!Οτι ναναι…

biohazard7720

Πάνε οι καλες εποχες που αγοραζες με 1tb με κοντα 60€… τωρα ουτε με το κυαλι τετοιες τιμες…

naxiand

80 ευρα περιπου τα 2 τερα…. στην πορτα σου 😉
https://www.amazon.co.uk/Seagate-Barracuda-inch-Internal-Drive/dp/B006H32Q3S

Παυλος

φίλε naxiand δεν είναι 80ε αλλά 120ε! έχει και μεταφορικά ξέρεις!ο ίδιος δίσκος στο πλαίσιο έχει 117ε και φυσικά το βρίσκεις κάτω απο 110 αν θές!

Mindtrapper

Δεν έχει μεταφορικά. 91€ βγαίνει με σημερινή ισοτιμία.

keysmith

εγώ πάλι βλέπω ότι η τιμές πέφτουν. Δεν έφτασαν το 2010 αλλα είναι σε καλό δρόμο. Δισκος 1Τ 2.5” usb3 τον αυγουστο 105€ σε προσφορά (από 125) σήμερα σε προσφορά από 87€. Αρα πέφτουν. 😉

Διονύσης

@biohazard7720

χαχαχα, ήμουν από τους τυχερούς. Αγόρασα εναν Western 1Tb 60 Euro, και 3-4 μήνες αργότερα έγιναν οι πλημμύρες…

Νικος

https://www.amazon.co.uk/Western-Digital-Elements-External-Desktop/dp/B003IPC21Y/ref=sr_1_4?s=computers&ie=UTF8&qid=1349133364&sr=1-4

99ευρω..
τοσο τον ειχα παρει το 2011 απο το πλαισιο…οποτε οι τιμες ειναι πολυ καλα στα φυσιολογικα επιπεδα

EliasKir

Συνεχιζω να μην καταλαβαινω γιατι δεν πεφτουν οι τιμες… Θα παει καμια δεκαετια αυτη η ιστορια?
BTW ριξτε μια ματια στους SSD να δειτε τιμες στο πατωμα. Πεφτουν με γεωμετρικη προοδο πλεον

keysmith

ωραία για τους ssd καιρός ήταν. Καλώς να πέσουν και άλλο. Και οι συμβατικοί ακολουθούν. Θυμάμαι βέβαια το 2010, δισκι εξωτερικό 2.5΄΄ 1ΤΒ usb 2 (τότε) στα 75€. Θα αργήσουμε να το δούμε αλλα το αντίστοιχο 86€ (σε usb3) που έβγαλε το MediaMarkt δείχνει ότι ήμαστε σε καλό δρόμο.

Το θέμα είναι ότι εγώ πληρώνομαι πολύ λιγότερα από τότε ενώ αλλοι πιο άτυχοι δεν πληρώνονται καθόλου (άνεργοι).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Υπολογιστές Mac Pro

Mac Pro, Ταυτόχρονο render με εφε ανάλυσης 4Κ σε πραγματικό χρόνο χωρίς κολλήματα!

Οι νέοι Mac Pro έφτασαν στα χέρια των πρώτων reviewers και οι πρώτες εντυπώσεις που έχουν να κάνουν με την απόδοση τους είναι ιδιαίτερα θετικές και τα πρώτα αποτελέσματα, εντυπωσιακά. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα FCP.co και τις εντυπώσεις των reviewers από την πρώτη μέρα χρήσης του Mac Pro, αναφέρονται στις μεγάλες ταχύτητες ανάγνωσης (Read speed) […]

Computers Υπολογιστές Toshiba

Η Toshiba εξαγοράζει την OCZ

Η κλιμακούμενη αύξηση ανταγωνιστικότητας στην αγορά των SSD, ανάγκασε την OCZ να υποβάλει αίτηση πτώχευσης με την Toshiba να την εξαγοράζει για μόλις 35 εκατομμύρια δολάρια. Φυσικά εκτός από το brand name της OCZ, εξαγόρασε όλο το τεχνολογικό χαρτοφυλάκιο με τις πατέντες και το προσωπικό που δούλευε πάνω στους SSD της OCZ.

Computers Intel Υπολογιστές

Intel, Αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την επόμενη γενιά Intel Xeon Phi

Η Intel αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες για την επόμενη γενιά επεξεργαστών Intel Xeon Phi στην εκδήλωση για υπερυπολογιστές SC’13. H Intel σχολίασε στην εκδήλωση Supercomputing Conference στο Ντένβερ, τους συντελεστές μορφής και λεπτομέρειες για τη διαμόρφωση της μνήμης στην επόμενη γενιά επεξεργαστών Intel Xeon Phi (με κωδική ονομασία “Knights Landing”).

Computers Υπολογιστές Mac OS X Mavericks OS X Mavericks

OS X Mavericks, Στοιχεία που θα θέλαμε να υπάρχουν και στο iOS

Το νέο λειτουργικό σύστημα OS X Mavericks έφερε πληθώρα νέων χαρακτηρηστικών στους υπολογιστές της Apple και ορισμένα από αυτά θα θέλαμε να υπήρχαν και στις iOS συσκευές μιας και θα έκαναν πιο εύκολες ορισμένες λειτουργίες. Δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να υλοποιηθούν αλλά προς το παρόν είναι διαθέσιμες μόνο στο OS X Mavericks.