Microsoft logo 2012, Πώς σχεδιάστηκε πραγματικά [funny]

Δεν είναι και μικρή είδηση μία εταιρεία σαν την Microsoft να αποφασίζει να αλλάξει την εταιρική της ταυτότητα και το λογότυπό της μετά από 25 χρόνια, αλλά σε αυτό το post είπαμε να ξεφύγουμε λίγο και να παρουσιάσουμε την ολίγον τι περιπαικτική εκδοχή για το πώς κατέληξαν οι γραφίστες της Microsoft στο logo της εταιρείας. Δείτε τo infographic που συνοδεύει το άρθρο και θα καταλάβετε.

Είναι αστείο να συνειδητοποιείς πόσο κοντά μπορούν να είναι οι δύο γραμματοσειρές που χρησιμοποιούν δύο τόσο μεγάλοι ανταγωνιστές…

Πάντως έχει πλάκα να δείτε και τα αρχικά logos πασίγνωστων εταιρειών όταν έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στην αγορά. Είμαστε σίγουροι ότι σε μερικές περιπτώσεις θα δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας (δείτε το logo του twitter ή της Apple και φανταστείτε το έτσι ακριβώς στην σύγχρονη εποχή!).

, Microsoft logo 2012, Πώς σχεδιάστηκε πραγματικά [funny]

————————————————————————————————————————————
Ακολουθούν εικόνες μερικά από τα πιο αστεία αρχικά logos των πασίγνωστων εταιρειών. Αφήστε μας και ένα σχόλιο με το πώς σας φάνηκαν.
————————————————————————————————————————————

Apple
, Microsoft logo 2012, Πώς σχεδιάστηκε πραγματικά [funny]

Firefox
, Microsoft logo 2012, Πώς σχεδιάστηκε πραγματικά [funny]

IBM
, Microsoft logo 2012, Πώς σχεδιάστηκε πραγματικά [funny]

Nokia
, Microsoft logo 2012, Πώς σχεδιάστηκε πραγματικά [funny]

Twitter
, Microsoft logo 2012, Πώς σχεδιάστηκε πραγματικά [funny]

Πηγή: 1, 2

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giwrgos007

χαχαχα ωραιο

Vasilis

Παιδιά άκουσα οτι το μέλλον ειναι η παραγωγή μήλων. Ένας Έλληνας παραγωγός πατεντάρισε το μήλο (μιας και κανένας βλάκας δεν το έκανε πριν) και θα μηνύσει την apple για την χρήση του logo και του ονόματος των προϊόντων του!!

Emerson

Συμφωνώ με τον Vasili και υπάρχει και φωτογραφία για απόδειξη

https://i.imgur.com/6cxHD.jpg

Vasilis

@Emerson χαχαχαχχ πεθαίνω!!!

Panos7GR

+1 Στον Emerson!!! χαχαχαχαχα

@Vasilis: Απλά δεν υπάρχει περίπτωση να είναι αλήθεια. Για να πατενταρεις μια ευρεσιτεχνία πρέπει να είσαι ο δημιουργός – εφευρέτης της. Προφανώς το μήλο δεν είναι ούτε μηχανισμός, ούτε μία ουσία, ούτε μία νέα μέθοδος λύσης κάποιου τεχνικού προβλήματος, οπότε κανείς δεν μπορεί να το πατενταρει.

Σχετικά με το άρθρο τώρα. Γιατί πάντα όλοι σήμερα σώνει και καλά πρέπει αντιγράφουν την Apple;; Σε λίγο θα μας πουν και ότι η Apple φταίει για το Big Bang και δημιούργησε το Σύμπαν!

Ιωάννης Π.

κακόγουστο το infographic κατά την γνώμη μου

GiannisMix

Παλαιοτερα μοδα ηταν το να εκπεμπει “βαβουρα” το logo. Πλεον ολα τα “καλα και ισχυρα” ειναι τοσο απλα και λιτα!! Εγω εχω να πω οτι ολοι αντιγραφουν τον Γιαπωνεζο ο οποιος παντα ηταν τοοοσο απλος σε ολα του και πολλαααα χρονια μπροστα στις τεχνολογιες.. (απ οσο γνωριζω, διορθωστε με αν κανω λαθος)

Antonis

Η nokia ειχε ενα ψαρι?…Μπουαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Theo Yo Bro

Το σήμα του Firefox είναι σαν το φοίνικα-σήμα κατατεθέν της χούντας

Vasilis

@Antonis γιατι η Nokia πριν γίνει εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων, κατασκεύαζε γαλότσες!

md03582

κακόγουστο… αυτο που μου εκανε περισσοτερο εντυπωση ειναι το σημα του firefox, firefox (αλεπου) και φοινικας απο που και ως που?

@Theo Yo Bro μηπως και ο Ηροδοτος ήταν χουντικος? https://goo.gl/dy2eS

nikstaz
Anastasios-Antonios Toulkeridis

το πιο fail “αστειο” (γιατι ειναι αστειο again?) ever (γιατι ολα καπως πρεπει να σχετιζονται με την Apple?). To font του νεου λογοτυπου ονομαζεται Segoe και δεν ειναι καινουργιο

Theo Yo Bro

@md03582 φίλε μου αν πρόσεξες το logo δείχνει κάποιο πτηνό να αναδύεται μέσα από φλόγες οπότε firefox με logo φοίνικα .Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις κατα την περίοδο της δικτατορίας Παπαδόπουλου ο φοίνικας με έναν στρατιώτη μπροστά του ήταν το σύμβολο της στρατιωτικής ισχύος της χούντας Συνταγματαρχών

https://el.m.wikipedia.org/wiki/Χούντα_των_Συνταγματαρχών

https://www.google.gr/search?tbm=isch&source=mog&hl=el&gl=gr&client=safari&tab=wi&q=φοινικας%20χουντα&sa=N&biw=320&bih=356#i=1

Theo Yo Bro

@md03582
πάντα φιλικά μιλώντας να ψάχνεις τα πάντα βαθύτερα και όχι επιφανειακά
ώστε να μην βγάζεις λάθος συμπεράσματα θεωρώντας ότι κατηγορώ και τον Ηρόδοτο για φασισμό .Αλλη φορά να προσέχεις τι γράφεις.

Theo Yo Bro

Μόνο το σήμα του tweeter θα μπορούσε να σταθεί !!!!

dimpep

Κακόγουστο. Δηλαδή τώρα θα πρέπει να πατενταριστεί και η γραμματοσειρά; Να μη γράφουμε δηλαδή και μας ξεφεύγει καμιά ουρά; Το font είναι παλιό και χρησιμοποιείται από τον καιρό των xp στους τίτλους των παραθύρων

Theo Yo Bro

+1 @ dimpep 🙂

md03582

@theo yo bro δεν θα μου κανεις και υποδειξη τι θα γραφω και τι θα προσεχω. Ο φοινικας προυπηρχε πολυ πριν απο την χουντα, ειναι κομματι της ελληνικης μυθολογιας και θεωρησα αστοχο το σχολιο σου περι χουντας εως και προκλητικο.

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά, να το ληξουμε εδώ το θέμα σας; please….

Theo Yo Bro

@md03582 συγνώμη ίσως ξέφυγα, πάντως κάνοντας το αρχικό πόστ δεν είχα σκοπό να ενοχλήσω κάποιον παρα μόνο να να χαριτολογήσω εγω και οι άλλοι αναγνώστες
Φιλικά ,
Ειλικρινά συγνώμη αν ενόχλησαν εσένα είτε και άλλους αναγνώστες.

md03582

@Theo Yo Bro κανενα προβλημα φιλε μου. Συγνωμη κι απο εμενα που σε ειρωνευτηκα. Το πηρα κι εγω αρκετα στραβα και υπερεβαλα..

Theo Yo Bro

@md03582 Δεκτη η συγνωμη σου, ειλικρινα ξεφυγα και σε προσεβαλα και παλι συγνωμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.