IBM, Δημιούργησαν επεξεργαστή που μιμείται τον ανθρώπινο εγκέφαλο

Ερευνητές της IBM δημιούργησαν έναν επεξεργαστή που μιμείται τον ανθρώπινο εγκέφαλο όταν επεξεργάζεται τις πληροφορίες. Οι υπολογιστές που θα κατασκευαστούν χρησιμοποιώντας αυτούς τους επεξεργαστές θα ονομάζονται cognitive computers και θα έχουν τη δυνατότητα να μαθαίνουν μέσα από τις εμπειρίες τους, να ψάχνουν συσχετισμούς, να δημιουργούν υποθέσεις και να θυμούνται.

Οι cognitive computers δεν θα προγραμματίζονται όπως οι σημερινοί συνιθησμένοι υπολογιστές και αναμένεται να οδηγήσουν στην ανάπτυξη νέων μοντέλων που θα απαιτούν λιγότερη κατανάλωση ενέργειας και θα έχουν μικρότερο μέγεθος. Το ερευνητικό πρόγραμμα της IBM χρηματοδοτείται και από την αμερικάνικη στρατιωτική υπηρεσία DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency).

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι προ των πυλών;

, IBM, Δημιούργησαν επεξεργαστή που μιμείται τον ανθρώπινο εγκέφαλο

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
enigma

O Τζον Κόνορ που είναι;;;;;;;

manolis

επιτέλους θα δημιουργηθούν και ο πρώτος υπολογιστές μ_λ_κ_ς!!! επειδή ως γνωστών οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εγωϊστές και #$^&@$Υ^&^#%!!!!

Alex

Αυτό το “τεχνητή νοημοσύνη” με φοβίζει..

bill

ITS SO FUTURE !!!!!!!!!!!

nikos14

οπως ειπε και ο enigma παραπανω.. ο τζων κονορ που ειναι ? σε 2 χρονια θα μας που οτι δημιουργησαν και το skynet. οντως πολυ μπροστα

Solon

Το ότι κάποια στιγμή οι υπολογιστές θα σκεφτούνε δεν χωράει καμιά αμφιβολία. Το πρόβλημα δεν είναι εκεί. Το πρόβλημα είναι πως η σκέψη τους δεν θα έχει καμιά σχέση με τη δική μας αφού η ανθρώπινη σκέψη επηρεάζεται από τις ανάγκες και την μοναδική ατομική ιδιοσυγκρασία του ανθρώπινου σώματος. Ελπίζω οι προγραμματιστές να περάσουν στις σκεπτόμενες μηχανές τους τρεις Θεμελιώδεις Ρομποτικούς Νόμους του Ασήμωφ, διαφορετικά πάμε χαμένοι!!!

Giannis K

Skynet is RISING!!! 🙂

Χρήστος

και να βάλουν και ένα ανθρώπινο σώμα και να το ονομάσουν Kyle XYε;

Γιώργος Τσ.

Το Τέλος της Ανθρωπότητας έρχεται…! μουάχαχαχαα….!! God is speaking..!

argyriadis

john connor
sarah connor
skynet
terminator
αντε αρχίσαμε
αυτά είναι…!!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business IBM

Αλλαγή στρατηγικής για την IBM – Καταργεί 3.900 θέσεις εργασίας

Ακόμη ένας τεχνολογικός κολοσσός, όπως η IBM δείχνει να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στην οικονομική κρίση και προχωρά σε απολύσεις προσωπικού.

Business IBM iPhone Steve Jobs

Mark Sullivan: Ο άνθρωπος που προέβλεψε το smartphone… το 1953

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Tacoma News Tribune στις 11 Απριλίου 1953 όταν ο Steve Jobs ήταν λίγο πάνω από δύο ετών.

Business Fujitsu IBM

Fugaku: Ο πιο γρήγορος υπερυπολογιστής στον κόσμο βρίσκεται στην Ιαπωνία

Μπορεί το όνομά του Fugaku να μη σας λέει πολλά, αλλά τα 442 petaflops της υπολογιστικής του ισχύος υπόσχονται τα… πάντα.

Gear ΙΒΜ

H IBM αποκαλύπτει τον πρώτο κβαντικό υπολογιστή της

Τη Γερμανία επιλέγει η IBM για να παρουσιάσει τον έναν από τους πιο ισχυρούς κβαντικούς υπολογιστές στην Ευρώπη.