Η IBM αναπτύσσει νέα μνήμη τύπου flash 100 φορές πιο γρήγορη

Η IBM είναι γνωστή σε όλους και πρόσφατα γιόρτασε και τα εκατοστά της γενέθλια. Μόλις σήμερα ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει μια καινούρια μνήμη τύπου flash, η οποία θα είναι 100 φορές ταχύτερη. Η νέα μνήμη PCM (phase change memory) όπως ονομάζεται γράφει και διαβάζει 100 φορές πιο γρήγορα από τις υπάρχουσες μνήμες flash και “αντέχει” αρκετά εκατομμύρια εγγραφές (write-cycles).

Οι σημερινές μνήμες flash “αντέχουν” κάποιες χιλιάδες εγγραφών. Η διαφορά είναι πραγματικά μεγάλη, 10.000.000 εγγραφές εν αντιθέσει με μόλις 30.000 για τις σημερινές μνήμες. Η IBM υποστηρίζει πως το κόστος κατασκευής PCM μνημών είναι σε χαμηλά επίπεδα, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις συσκευές, από υπολογιστές μέχρι και κινητά τηλέφωνα. Σκεφτείτε πόσο πιο γρήγορα θα “bootάρουν” τα συστήματα με χρήση τέτοιων μνημών( instantaneous memory). Θα είναι απόλυτα εφικτό το λεγόμενο Instant ON σε όλους τους υπολογιστές. Βέβαια θα πρέπει να κάνουμε υπομονή περίπου 5 χρόνια από σήμερα, μιας και το όλο project έχει χρονικό ορίζοντα το 2016.

, Η IBM αναπτύσσει νέα μνήμη τύπου flash 100 φορές πιο γρήγορη

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alex

Πολύ μου άρεσε η ιδέα, μέχρι που ανέφερες το “σε 5 χρόνια απο τώρα” και το 2016 🙁

Κώστας Βλαχάκης

Περνάει γρήγορα ο καιρός…. :p

Someone

Δεν μπορώ να φανταστώ έναν ssd που να έχει ταχύτητα 50.000mbyte/sec (θεωρητικό read), από 500mbyte που έχουμε σήμερα με έναν “Ocz vetrex 3” τότε πρέπει να αλλάξουν και αλλά πράγματα εκτός από της μνήμες (cpu, καλωδιώσεις κλπ), τότε μιλάμε για οπτικό υπολογιστή (από το οπτική ίνα).

Deo Domuique

Τέτοια νέα δεν είναι να τα εξαπολύεις τουλάχιστον 5 χρόνια πριν…

Ποιος ζει ποιος πεθαίνει σε 5 χρόνια. Καλά, θα φάω τη γλώσσα μου. Τουλάχιστον μπορεί να έχουμε ανακάμψει κατά ένα 15 τοις εκατό οικονομικά ως Έθνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business IBM

Αλλαγή στρατηγικής για την IBM – Καταργεί 3.900 θέσεις εργασίας

Ακόμη ένας τεχνολογικός κολοσσός, όπως η IBM δείχνει να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στην οικονομική κρίση και προχωρά σε απολύσεις προσωπικού.

Business IBM iPhone Steve Jobs

Mark Sullivan: Ο άνθρωπος που προέβλεψε το smartphone… το 1953

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Tacoma News Tribune στις 11 Απριλίου 1953 όταν ο Steve Jobs ήταν λίγο πάνω από δύο ετών.

Business Fujitsu IBM

Fugaku: Ο πιο γρήγορος υπερυπολογιστής στον κόσμο βρίσκεται στην Ιαπωνία

Μπορεί το όνομά του Fugaku να μη σας λέει πολλά, αλλά τα 442 petaflops της υπολογιστικής του ισχύος υπόσχονται τα… πάντα.

Gear ΙΒΜ

H IBM αποκαλύπτει τον πρώτο κβαντικό υπολογιστή της

Τη Γερμανία επιλέγει η IBM για να παρουσιάσει τον έναν από τους πιο ισχυρούς κβαντικούς υπολογιστές στην Ευρώπη.