Οι επεξεργαστές του μέλλοντος είναι από νανοσωλήνες άνθρακα

Νέες μεθόδους κατασκευής επεξεργαστών εξελίσσουν οι ερευνητές, με τα τελευταία νέα να κάνουν λόγο για νέα chips τα οποία θα είναι κατασκευασμένα από νανοσωλήνες άνθρακα αντί για το κλασικό πυρίτιο, με τη νέα μέθοδο να εμφανίζει αρκετά πλεονεκτήματα έναντι της μέχρι σήμερα χρησιμοποιούμενης. Μέχρι σήμερα δεν ήταν εφικτό να κατασκευαστούν chips από νανοσωλήνες άνθρακα, αλλά η IBM έκανε το “θαύμα” της.

Πλέον είναι εφικτό να χωρέσουν αρκετοί νανοσωλήνες σε ένα chip, με μία πυκνότητα η οποία φτάνει στο 1 δισεκατομμύριο νανοσωλήνες σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό. Οι ερευνητές της IBM θέλουν να αυξήσουν την πυκνότητα, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα έως και τον τριπλασιασμό της επεξεργαστικής ισχύος σε σχέση με τα δυνατά chips που χρησιμοποιούνται σήμερα. Το αξιοθαύμαστο είναι ότι ενώ θα είναι αυξημένη η ισχύς, η κατανάλωση ενέργειας θα είναι μειωμένη σημαντικά. Αυτό ακούγεται σαν ιδανικός συνδυασμός…

, Οι επεξεργαστές του μέλλοντος είναι από νανοσωλήνες άνθρακα

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business IBM

Αλλαγή στρατηγικής για την IBM – Καταργεί 3.900 θέσεις εργασίας

Ακόμη ένας τεχνολογικός κολοσσός, όπως η IBM δείχνει να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στην οικονομική κρίση και προχωρά σε απολύσεις προσωπικού.

Business IBM iPhone Steve Jobs

Mark Sullivan: Ο άνθρωπος που προέβλεψε το smartphone… το 1953

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Tacoma News Tribune στις 11 Απριλίου 1953 όταν ο Steve Jobs ήταν λίγο πάνω από δύο ετών.

Business Fujitsu IBM

Fugaku: Ο πιο γρήγορος υπερυπολογιστής στον κόσμο βρίσκεται στην Ιαπωνία

Μπορεί το όνομά του Fugaku να μη σας λέει πολλά, αλλά τα 442 petaflops της υπολογιστικής του ισχύος υπόσχονται τα… πάντα.

Gear ΙΒΜ

H IBM αποκαλύπτει τον πρώτο κβαντικό υπολογιστή της

Τη Γερμανία επιλέγει η IBM για να παρουσιάσει τον έναν από τους πιο ισχυρούς κβαντικούς υπολογιστές στην Ευρώπη.