Πωλήσεις PC, H IDC και η Gartner δείχνουν στασιμότητα σε παγκόσμιο επίπεδο

Λίγο οι ταμπλέτες, λίγο το ότι κάνουμε σχεδόν όλες τις καθημερινές ψηφιακές εργασίες με τα smartphones, είναι και η παγκόσμια οικονομική κρίση που συμπιέζει τα εισοδήματα, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τόσο η Gartner όσο και η IDC δείχνουν στασιμότητα στην αγορά των προσωπικών υπολογιστών κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του 2012.

Η IDC συγκεκριμένα, έδειξε ότι οι αποστολές PC στον κόσμο έφτασαν στις 86.7 εκατομμύρια μονάδες το δεύτερο τρίμηνο, αριθμός που δηλώνει πτώση 0.1% από το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι, ενώ δεν επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψη της εταιρείας που έλεγε ότι θα σημειωθεί άνοδος 2.1%. Τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ευρώπη και την Ασία το ενδιαφέρον του κοινού ήταν περιορισμένο για νέες αγορές.

Τα ευρήματα της Gartner κάνουν λόγο για 87.5 εκατομμύρια τεμάχια. Η Hewlett-Packard συνεχίζει να διατηρεί τα πρωτεία στις πωλήσεις PC στον κόσμο με μερίδιο αγοράς 14.9%, ακολουθεί η Lenovo με 14.7% και μετά έρχεται η Acer με 11%. Στην τέταρτη θέση συναντάμε την Dell με μερίδιο παγκόσμιας αγοράς 10.7%.

, Πωλήσεις PC, H IDC και η Gartner δείχνουν στασιμότητα σε παγκόσμιο επίπεδο

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear IDC

Και όμως, τα PC είχαν μια καλή χρονιά ανόδου το 2021

Η εταιρεία έρευνας αγοράς IDC πιστοποιεί ότι μέσα στο 2021 τα PC είδαν τους αριθμούς της να παίρνουν την ανιούσα.

Smartphones IDC Apple Android

IDC: Ένα smartphone αντιστοιχεί σε 6 ανθρώπους στον κόσμο

Τα στοιχεία που παρουσιάζει η IDC πιστοποιούν ότι το 2021 υπάρχουν 1.37 δισεκατομμύρια smartphones στον πλανήτη.

Business gartner

Gartner: Άνοδος στην αγορά PC παρά την κρίση στους επεξεργαστές

Μπορεί η κρίση στην προσφορά επεξεργαστών να είναι μεγάλη, αλλά τα στοιχεία της Gartner δείχνουν ότι τα PC έχουν ανέβει στο ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Computers IDC

H αγορά των PC γνωρίζει τη μεγαλύτερη άνθησή της εδώ και 20 χρόνια

Τα PC επανέρχονται και μάλιστα πολύ δυναμικά, αφού η ανάπτυξή τους είναι η πιο δυναμική που έχει δει ο κλάδος εδώ και 20 χρόνια.