IDC: H Apple ο πέμπτος μεγαλύτερος κατασκευαστής PC στον κόσμο

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία η Apple φιγουράρει πλέον στην πέμπτη θέση του top 5 με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές PC στον κόσμο. H έρευνα της International Data Corporation (IDC) δείχνει ότι η Apple εκτόπισε την Asus και πήρε την θέση της, ενώ η αγορά των PC συρρικνώθηκε στο δεύτερο μισό του 2014.

Αν και η αγορά συρρικνώθηκε κατά 1.7% οι προβλέψεις της IDC ήταν για πτώση 4.1%. Επιπλέον, η αγορά φαίνεται να σταθεροποιείται καθώς το τρίτο τρίμηνο του 2013 η IDC είχε προβλέψει σχεδόν 10% πτώση η οποία τελικά ήταν στο 7.6%.

Οι εταιρείες που βρίσκονται στο top five, Lenovo, HP, Dell, Acer και Apple είδαν τις αποστολές τους να αυξάνονται από 5% έως 12% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίτο τρίμηνο του 2013. Οι πωλήσεις PC στις ΗΠΑ σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση από τις υπόλοιπες αγορές, και αυτό βοήθησε την Apple να ανέβει στην πέμπτη θέση διότι παραδοσιακά οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη αγορά για την Apple. Στο report της IDC για το δεύτερο τρίμηνο του 2014 η Apple βρισκόταν στην τέταρτη θέση στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, να σημειώσουμε ότι σε αντίθεση με την IDC, τα στοιχεία της Gartner δείχνουν την ASUS στην πέμπτη θέση με 7.3% της παγκόσμιας αγοράς.

apple πεμπτος κατασκευαστής pc, IDC: H Apple ο πέμπτος μεγαλύτερος κατασκευαστής PC στον κόσμο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikmour

Για ποιο λόγο η asus είναι κάτω από την acer δεν θα καταλάβω ποτέ.

kostas.kar

Ο κακός λογισμός λέει ότι η 5η θέση είναι ένα καλό promotion για την Apple.
Ο καλός ότι λέει και το άρθρο. 😛

kyrillos

Η Acer σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνάει την Asus, ειδικά φέτος…

vasilis

Είναι απόλυτα λογικό γιατί η acer ξεπερνάει κατα πολύ την asus σε απόδοση/τιμή στα laptop.

Chris

Πέμπτος μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτός με τα πιο ακριβά λάπτοπ. Ναι αυτό εγω το λέω επιτυχία.

Panos7GR

Συμφωνώ με τον Chris. Συγχαρητήρια της. Κατάφερε μέσα σε μια 10ετία να γίνει τόσο γνωστή στα PCs ακόμα κι αν πουλάει τα πιο ακριβά. Θυμάμαι στην Ελλάδα τουλάχιστον οι μισοί και παραπάνω μην πω, δεν ήξεραν καν αν υπάρχει εταιρία με όνομα “Apple”. Δηλαδή για να δεις υπολογιστή της έπρεπε να πας σε ψαγμένο κατάστημα που είχε σχέση με σχέδιο, γραφιστική, ήχο κτλ. Μετά την επιτυχία του iPod, αρχίσανε και την μαθαίνανε οι περισσότεροι και κυρίως εδώ, μετά το iPhone.
Παρόλα αυτά πιστεύω πως έπιασε σωστά η πολιτική της. Εχω ένα δικό μου λογισμικό. Το χρησημοποιώ αποκλειστικά εγώ και παράλληλα ότι άλλη συσκευή βγάλω, προσπαθώ να την κάνω αλληλοεξαρτώμενη από άλλες δικίες μου συσκευές. Ετσι θέλοντας και μη, θα δοκιμάσει κάποιος τα PC της. Κάπως έτσι πέτυχε. Βέβαια πέτυχε να είναι 5η γιατί αν θες να πας σε Mac OS θα πας μόνο σε αυτή. Ετσι συγκεντρώνει όλους τους χρήστες. Ενώ αυτοί που θέλουν τα Windows, εχουν εκατοντάδες επιλογές κατασκευαστών και έτσι μοιράζονται!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.