iMac με οθόνη 27 ιντσών Retina 5K

Παρουσιάστηκε επίσημα ο νέος iMac με οθόνη 27 ιντσών Retina 5K ανάλυσης 5120×2880 pixel (14.7 εκ. pixels συνολικά) αποδίδοντας 4 φορές περισσότερα pixels από τους τωρινούς iMac και 67% περισσότερα pixels από μια οθόνη 4K. Με τεχνολογία κατασκευής oxide TFT-based panel η νέα οθόνη προσφέρει υψηλή φωτεινότητα από άκρη σε άκρη.

Με LED υψηλής απόδοσης αποδίδει αναβαθμισμένη ποιότητα εικόνας με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Η νέα οθόνη έχει πολύ καλό κοντράστ αποδίδοντας πολύ καλό μαύρο και έντονα χρώματα.

Ο νέος iMac 27-inch Retina 5K έρχεται με επιλογή από επεξεργαστή Intel Core i5 3.5GHz (Turbo Boost 3.9GHz) ή Intel Core i7 4GHz (Turbo Boost 4.4GHz). H στάνταρτ κάρτα γραφικών είναι η AMD Radeon R9 M290X ενώ υπαρχει και επιλογή για την AMD Radeon R9 M295X graphics.

Η μνήμη RAM είναι 8GB (αναβαθμίσημη έως 32GB) και 1TB Fusion Drive (αναβαθμίσιμο έως 3GB). Από πλευράς υποδοχών διαθέτει μεταξύ άλλων δύο Thunderbolt 2.

Ο νέος iMac 27-inch Retina 5K θα έρχεται με προεγκατεστημένη την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος OS X Yosemite.

Update: Προστέθηκαν βίντεο.

iMac 27 inch Retina 5K, iMac με οθόνη 27 ιντσών Retina 5K

iMac 27 inch Retina 5K, iMac με οθόνη 27 ιντσών Retina 5K

iMac 27 inch Retina 5K, iMac με οθόνη 27 ιντσών Retina 5K

iMac 27 inch Retina 5K, iMac με οθόνη 27 ιντσών Retina 5K

iMac 27 inch Retina 5K, iMac με οθόνη 27 ιντσών Retina 5K

iMac 27 inch Retina 5K, iMac με οθόνη 27 ιντσών Retina 5K

iMac 27 inch Retina 5K, iMac με οθόνη 27 ιντσών Retina 5K

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas

Τους πρόλαβε όλους με το 5Κ :p

Άγγελος

5Κ ΡΕ 5Κ θέλω να τον δω αυτόν τον υπολογιστή.

aggelos

2500 κρατηστε μου τεσσερα

Makis

Αν αναλογιστεί κανείς τη βιωσιμότητα αυτού του υπερ-υπολογιστή ο οποίος βγάζει για πλάκα 5ετία τότε δε νομίζω ότι τα λεφτά που ζητάει είναι πολλά. Βέβαια δεν απευθύνεται στο μέσο χρήστη αλλά κατά κόρον σε επαγγελματίες.

giorg

@Kostas πρόλαβε ποιους ακριβώς ????

minas

2.500$? Βάζεις άλλα τόσα και παίρνεις διαμέρισμα (2άρι) στο Παγκράτι… και δεν κάνω πλάκα… τόσο πουλήθηκε ένα την προηγούμενη εβδομάδα… Δυστυχώς προϊόν που δεν απευθύνεται στην σύγχρονη ελληνική αγορά. Κρίμα που δεν αναβαθμίστηκαν τα Pro.

giannis13

τελειο φαινεται , υπερτουμπανο αλλα 2500$$$ …
δηλαδη γυρω στα 2500Ε στην Ευρωπη !

giorg

όσο για την 5Κ οθόνη κυκλοφορεί από την dell από τον Σεπτέμβριο
https://9to5mac.com/2014/09/05/dell-announces-27-inch-5120×2880-display-foreshadowing-a-possible-future-retina-imac/

NICK_X

Makis θα συμφωνισω απολυτα μαζι σου οσων αφορα την 5ετια!!!!!εγω εχω τον 24αρι core duo του 2009 και απο τοτε δουλευει απροβληματιστα σταθερα και προπαντως γρηγορα με βαση παντα το hardware…..αλλα λογο software το ατιμο συνεχεια παιρνει τα ᾽᾽πανω᾽᾽του…!!!!!
αλλα τωρα ψηνομαι να το δωσω και να παω σε macbook pro 15αρι…!!!!

kostas52

καλη αναβαθμιση

NickTG

Είναι επίσημο…στην Apple δεν ήξεραν τι να τα κάνουν τόσα δις πια και ξεκίνησαν τα ναρκωτικά!

A)
Υπερμαζική Παραγωγή iPhone 6 & plus = απλά HD
Απλή γραμμή παραγωγής iMac = 5K

B)
Μεγαλύτερου πάχους iPhone 6 & plus = Cam Με εξόγκωμα
Μικρότερου πάχους iPad Air2 = Flat cam design

Που είσαι ρε Steve… Αχ!

Topdim

Με πρόλαβες giorg και έβαλες το link, γιατί δυστυχώς πάλι οι Applaκιδές θα προσπαθήσουν να πείσουν τους πάντες, ότι η Apple έβγαλε πρώτα το 5K, ή ακόμη καλύτερα ότι η Apple είναι 5K! Κουκουρούκου δηλαδή.

spazyjay

Νομιζω σε προάβε η dell.για αλλη μια φορα δεν ερχεσαι πρωτη και λογικο ειναι αφου αλλοι κατασκευαζουν για σενα.

Kostas

Εντάξει μάγκες έχετε δίκιο. H Dell έβγαλε πρώτη την 5Κ οθόνη, αλλά θυμάμαι ότι είχα διαβάσει ότι απλά την έβγαλε, καθώς δε μπορούσε να τρέξει σε κανένα σύστημα αυτή η ανάλυση.
Όσον αφορά που μερικοί με λέτε fanboy, μάλλον βιάζεστε να κρίνετε. Σιχαίνομαι την Apple για όλα της :p

Anima mundi

@ giorg και @topdim

Η Dell εβγαλε 27′ monitor δηλαδή σκέτη οθόνη!!!!!!!!!
Η apple όσο και να σας ενοχλεί έβγαλε πλήρες λειτουργικό Desktop computer με 5k.
Κάποιοι προσπαθείτε απεγνωσμένα να μειώσεται την apple δείχνοντας το πόσα κόμπλεξ κουβαλάτε.
Περαστικά σας…

nikmour

@anima mundi μάλλον εσύ είσαι ο κομπλεξικός. Τι σημασία έχει ότι η dell είναι μόνο οθόνη? Κάνει η apple τίποτα εκτός από all in one και δεν το ξέρω? Η οθόνη του iMac 27′ είναι 5K όχι ο υπολογιστής. Μάλλον είσαι ψιλοάσχετος…

John

Επίσης Η Dell ναι έβγαλε μια κορυφαία οθόνη στις 27 inches και με 5Κ αλλά την πουλάει στην ίδια ακριβώς τιμή με τον ολοκληρωμένο και στυλάτο iMac ! 2.500$ και οι 2!!!

Topdim

Και κάποιοι πιστεύουν και αγοράζουν ότι τους πασάρουν, αρκεί να έχει το μήλο πάνω. Αλλά καλά κάνουν, προκαλούν γέλιο!

Anima mundi

@ nikmour
Ρωτάς τη σημασία έχει που η dell έβγαλε μόνο monitor στα 5κ και μετα εγώ είμαι ο άσχετος!!
Οσα θα πάρεις την οθόνη εγώ θα πάρω μαζί και έναν κορυφαίο υπολογιστή μαζί με μια πολύ καλή κάρτα γραφικών,μαζί με έναν πολύ γρήγορο ssd,με έναν τρομερό επεξεργαστή και με ένα τέλειο OS ενω εσυ θα θες αλλα 1500 για να τα παρεις.
Οπότε καταλάβαμε όλοι ποιος είναι ο άσχετος και το κορόιδο…………
@ Topdim
Τρομερά τα επιχειρήματα σου μου έκανες τη μούρη κρέας….

giorg

καταρχήν ότι κάνει 2500 $ το είπαν οι δημοσιογράφοι ποτέ η dell δεν την έβγαλε προς διάθεση στο κοινό απλά την παρουσίασε…..ρε appleboys πρέπει επιτέλους να καταλάβετε πως έχετε pc που τρέχει IOS….το μόνο που σχεδιάζει η μηλοεταιρεία είναι το κουτί και τι θα βάλει μέσα αυτά….innovation δηλαδή στο full

Dami

Αναγκασε κανεις κανεναν να το αγορασει? Μερικοι ας κρατανε τα κομπλεξ για την παρτη τους…καταντανε βαρετοι εκτος απο γραφικοι.Οπως λεει και ο σοφος λαος “οτι δεν φτανει η αλεπου,τα κανει κρεμασταρια”…ετσι ακριβως και εδω μεσα,οσοι δεν εχουν λεφτα να παρουν κατι,το κραζουν.

Topdim

Dami με την ίδια καραμέλα και εσύ απαντάς?
Φυσικά και δεν με ανάγκασε κάνεις να το πάρω, παρόλο που πίστεψε με μπορώ, απλά μετά θα νιώθω …
Anima mundi δεν έχω καμία πρόθεση να σε κάνω κιμά, ότι θέλεις μπορείς να αγοράσεις. Αλλά προσγειώσου και εσύ λίγο στην Γη και μην μας τρελαίνεις με την Apple. Ναι ναι σε λίγο θα μας πείς ότι έβγαλε και τον τροχό!
Έλεος

jim

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μαλώνεται.Ναι η Dell έβγαλε πρώτη 5κ οθόνη,όταν και αν την βάλει σε δικό της υπολογιστή και τον δώση σε ίδια ή και χαμηλότερη τιμή τότε να κράζετε την apple.

Johnnyfive

Τα apple ειναι αλλης κατηγοριας προιοντα,και για αλλης κατηγοριας ανθρωπους.

Καλυτερα που δεν το καταλαβαινουν μερικοι(δεν μπορουν )και που ειναι πανακριβα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Samsung

Samsung Odyssey OLED G9 (G95SC): Νέο gaming monitor με προηγμένη τεχνολογία AI upscaling

Η Samsung Odyssey OLED G9 διαθέτει λεπτεπίλεπτο σχεδιασμό που περιλαμβάνει ένα κομψό, μεταλλικό πλαίσιο. Στο πίσω μέρος της οθόνης κρύβεται το δημοφιλές CoreSync και Core Lighting+.

Computers featured

Προτάσεις για να χτίσετε ένα οικονομικό gaming PC

Για να χτίσεις ένα οικονομικό gaming PC, θα πρέπει να επιλέξεις τα σωστά εξαρτήματα (hardware) σε συνδυασμό με τον προϋπολογισμό σου (budget).

Computers Qualcomm Qualcomm Snapdragon

H Qualcomm έτοιμη να ανακοινώσει τον νέο Snapdragon

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία του νέου chipset Snapdragon με μια ανάρτησή της στη δημοφιλή κινεζική social media πλατφόρμα Weibo.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.