Πέμπτη
13/05/2010

Intel Atom, Νέα σειρά επεξεργαστών για smartphone και handhelds

Η Intel Corporation παρουσιάζει την καινούρια έκδοση μιας πλατφόρμας βασισμένης στον επεξεργαστή Intel Atom, η οποία μέχρι σήμερα ήταν γνωστή με την ονομασία «Moorestown». Στη νέα αυτή έκδοση, η κατανάλωση ενέργειας εμφανίζεται σημαντικά πιο χαμηλή, γεγονός που επιτρέπει στην Intel να στοχεύσει την κατηγορία των φορητών συσκευών, όπως τα tablets και τα smartphones της υψηλής κατηγορίας.

Οι επιδόσεις των ολοκληρωμένων, ένα από τα παραδοσιακά ατού της Intel, είναι και σ’ αυτή την περίπτωση εξαιρετικές. Έτσι, υποστηρίζεται με άνεση το multitasking μιας σειράς από εφαρμογές πολυμέσων και Ίντερνετ, συμπεριλαμβανομένης της αναπαραγωγής / εγγραφής βίντεο υψηλής ανάλυσης, και του videoconferencing με πολλούς συμμετέχοντες (multipoint).

Όσον αφορά το χρονισμό, η νέα πλατφόρμα υποστηρίζει μια ευρεία γκάμα συχνοτήτων που φτάνουν έως το 1.5 GHz για smartphones υψηλών προδιαγραφών, και έως το 1.9 GHz για χρήση σε tablets ή άλλες φορητές υπολογιστικές συσκευές. Σε σχέση με τις τεχνολογίες πρόσβασης, υποστηρίζονται τα πρωτόκολλα Wi-Fi, 3G/HSPA, και WiMAX, ενώ από πλευράς λειτουργικών συστημάτων υποστηρίζονται, μεταξύ άλλων, το Android, το Meego και το Moblin. Για τις συγκεκριμένες πλατφόρμες η Intel παρέχει υποστήριξη σε μια πλειάδα εφαρμογών, ώστε να εξασφαλίζεται μια ιδιαίτερα αναβαθμισμένη εμπειρία χρήσης τόσο για τους developers, όσο και για τους καταναλωτές.

Μάθε για:

Συντάκτης: .


3 Σχόλια

  1. Ο/Η tomy λέει:

    Η νεα συσκευη meego τησ nokia θα εχει λετε intel επεξεργαστη?

  2. Ο/Η Staf λέει:

    Nαι θα εχει Αtom επεξεργαστη. Προσωπικα φοβαμαι τις τοσο υψηλες συχνοτητες, στις οποιες θα δουλεουν τα κινητα μας. Σχεδον 2 GHz. Δηλαδη συχνοτητες φουρνου μικροκυματων.

  3. Ο/Η George λέει:

    Φίλε άλλο η συχνότητα του επεξεργαστή και άλλο η συχνότητα του πομποδέκτη,καμία σχέση το ένα με το άλλο…

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.