Intel Atom, Νέα σειρά επεξεργαστών για smartphone και handhelds

Η Intel Corporation παρουσιάζει την καινούρια έκδοση μιας πλατφόρμας βασισμένης στον επεξεργαστή Intel Atom, η οποία μέχρι σήμερα ήταν γνωστή με την ονομασία “Moorestown”. Στη νέα αυτή έκδοση, η κατανάλωση ενέργειας εμφανίζεται σημαντικά πιο χαμηλή, γεγονός που επιτρέπει στην Intel να στοχεύσει την κατηγορία των φορητών συσκευών, όπως τα tablets και τα smartphones της υψηλής κατηγορίας.

, Intel Atom, Νέα σειρά επεξεργαστών για smartphone και handhelds

Οι επιδόσεις των ολοκληρωμένων, ένα από τα παραδοσιακά ατού της Intel, είναι και σ’ αυτή την περίπτωση εξαιρετικές. Έτσι, υποστηρίζεται με άνεση το multitasking μιας σειράς από εφαρμογές πολυμέσων και Ίντερνετ, συμπεριλαμβανομένης της αναπαραγωγής / εγγραφής βίντεο υψηλής ανάλυσης, και του videoconferencing με πολλούς συμμετέχοντες (multipoint).

Όσον αφορά το χρονισμό, η νέα πλατφόρμα υποστηρίζει μια ευρεία γκάμα συχνοτήτων που φτάνουν έως το 1.5 GHz για smartphones υψηλών προδιαγραφών, και έως το 1.9 GHz για χρήση σε tablets ή άλλες φορητές υπολογιστικές συσκευές. Σε σχέση με τις τεχνολογίες πρόσβασης, υποστηρίζονται τα πρωτόκολλα Wi-Fi, 3G/HSPA, και WiMAX, ενώ από πλευράς λειτουργικών συστημάτων υποστηρίζονται, μεταξύ άλλων, το Android, το Meego και το Moblin. Για τις συγκεκριμένες πλατφόρμες η Intel παρέχει υποστήριξη σε μια πλειάδα εφαρμογών, ώστε να εξασφαλίζεται μια ιδιαίτερα αναβαθμισμένη εμπειρία χρήσης τόσο για τους developers, όσο και για τους καταναλωτές.

, Intel Atom, Νέα σειρά επεξεργαστών για smartphone και handhelds

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tomy

Η νεα συσκευη meego τησ nokia θα εχει λετε intel επεξεργαστη?

Staf

Nαι θα εχει Αtom επεξεργαστη. Προσωπικα φοβαμαι τις τοσο υψηλες συχνοτητες, στις οποιες θα δουλεουν τα κινητα μας. Σχεδον 2 GHz. Δηλαδη συχνοτητες φουρνου μικροκυματων.

George

Φίλε άλλο η συχνότητα του επεξεργαστή και άλλο η συχνότητα του πομποδέκτη,καμία σχέση το ένα με το άλλο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.