Intel, Όχι στις συγκολλημένες CPU… για την ώρα

Φήμες που εμφανίστηκαν στα τέλη του 2012 θέλουν την Intel να εγκαταλείπει τους socketed επεξεργαστές με την έλευση του Broadwell, του 14nm διαδόχου του Haswell. Η Intel αρνήθηκε αυτές τις φήμες, υποστηρίζοντας ότι θα προσφέρει κανονικά τα CPUs της στο ευρύ κοινό και στο άμεσο μέλλον.

intel, Intel, Όχι στις συγκολλημένες CPU… για την ώρα

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του Tech Report, αξιόπιστη πηγή από τον τομέα κατασκευής μητρικών ανέφερε ότι αρκετά από τα μελλοντικά chips θα έρχονται συγκολλημένα πάνω στις μητρικές πλακέτες χωρίς την δυνατότητα αντικατάστασης τους από εμάς. Η πηγή όμως επισήμανε ότι η Intel δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει άμεσα τα κανονικά CPUs και ότι κάτι τέτοιο δεν συγκαταλέγεται στο χρονοδιάγραμμα της τουλάχιστον μέχρι το 2016.

Η ιδέα μιας μητρικής πλακέτας με ενσωματωμένο τον επεξεργαστή δεν ενθουσιάζει πολλούς από τους λάτρεις των PC, οι οποίοι δεν θα έχουν καν περιθώρια επιλογής στο να συνδυάσουν chip και μητρική από μόνοι τους, ενώ φημολογείται ότι έχει ως στόχο τον αποκλεισμό των μικρότερων κατασκευαστών μητρικών από τους μεγαλύτερους αντιπάλους τους, καθότι μια μικρή εταιρεία δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει σε μαζικές επιστροφές από τυχόν ελαττωματικές υλοποιήσεις.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
takis1994

Πανε να τα κανουνε οπως τα tablets /smartphones/notebooks δηλαδη?
Ελπιζω να μην γινει…θα χασει ΚΑΙ το gaming στο pc απο αυτο.
Αν ειναι για αναβαθμιση να θες να αλλαξεις και μητρικη-επεξεργαστη πακετο…εε θα φας πακετο..!!!

makis88

Αηδιαστική φήμη! Δεν θα μπορείς να παραμετροποιείς το pc με βάση τις ανάγκες σου ούτε να αναβαθμιζεσαι οικονομικά!

Nick

Αν μιλάμε για την ίδια Intel που καταδικάστηκε για αθέμιτο ανταγωνισμό κατά της AMD δε θα με εκπλήξει αν αρχίσει να πουλά δικές της μητρικές με κολλημένους επεξεργαστές της. Στα πλαίσια της μονοπωλιακής τακτικής της δηλαδή.

spyros

Ενα λογο να μου πειτε που οφελει ο κολλημενος cpu στη μητρική. Σε λιγο θα σου κολλάνε και τη (τις) gpu επανω και αμα θες αλλη ξαναπληρωνε κοροιδο. Αθλια ιδεα (αν υλοποιηθει, που ευχομαι να μην)

Technewz

Στην ουσία μιλάμε για SoC όπως στα κινητά και τις ταμπλέτες ή κάνω λάθος ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.