Όταν η Intel έχει ξεπεράσει και το αύριο

Μετά την πρωτοπορία της AMD με τους “ξεκλείδωτους” επεξεργαστές και την κυκλοφορία των πρώτων 8πύρηνων επεξεργαστών ακολουθεί η Intel με την σχεδίαση των πρώτων επεξεργαστών με 48 πυρήνες. Φημολογείται πως έχουν υλοποιηθεί σε πιλοτικό στάδιο, ακόμα, κάποια τέτοια τσιπάκια τα οποία είναι σε εφαρμογή μόνο στις εγκαταστάσεις της Intel.

Όμως το “όνειρο” της εταιρίας δεν μένει εκεί. Σχεδιάζει να διαθέσει τους αναφερόμενους επεξεργαστές για Smartphone και Tablets, κάτι το οποίο ακούγετε πολύ εξωπραγματικό. Παρ’ όλα αυτά, δηλώσεις των εκπροσώπων της εταιρίας λένε πως θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον δέκα χρόνια μέχρι να διατεθούν στο εμπόριο και χωρίς καμία εγγύηση για την απόλυτη αποδοτικότητα τους.

«Αν θα έχουμε αυτή την τεχνολογία σε πέντε με δέκα χρόνια, θα μπορούσαμε επιτέλους να κάνουμε πράγματα που σήμερα απαιτούν μεγάλη επεξεργαστική ισχύ» είπε ο Patrick Moorhead, αναλυτής της Moor Insights and Strategy. «Αυτό θα μπορούσε πραγματικά να αλλάξει την αντίληψη μας για το τι είναι ένας υπολογιστής. Το τηλέφωνο θα ήταν αρκετά έξυπνο για να μην είναι απλά ένας υπολογιστής, αλλά να είναι ο υπολογιστής μου».

Μετά από τέτοιες δηλώσεις και γεγονότα τι να περιμένουμε από τις επόμενες γενιές της τεχνολογίας;

, Όταν η Intel έχει ξεπεράσει και το αύριο

Στράτος Κορδώνης

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
DaDiRa

Πιστεύω πως η τεχνολογία θα αναπτυχθεί ανάλογα με το πόσο αναπτύχθηκε μέχρι τώρα.Δηλαδή οι αλλαγές σε 20 χρόνια θα είναι το ίδιο μεγάλες με τις αλλαγές που συνέβησαν τα τελευταία 20 χρόνια.Αν γίνει αυτό, έχουμε πολλά να δούμε ακόμα…

Γιώργος Κ.

Νομίζω πως πολλά είναι και τα 20 χρόνια, αναπτύσεται διαρκώς!

Νικόλας

Η μέρα του iron man έρχεται. :Ρ

GR

Η τεχνολογική ανάπτυξη είναι εκθετική και όχι γραμμική.

konstantinos

όταν ο μέσος χρήστης είναι αυτός που αγοράζει ipad για το youtube και το facebook τότε δεν χρειάζετε κάτι παραπάνω από τι τεχνολογία… η τεχνολογία κάποια στιγμή θα σταματήσει να αναπτύσετε… για να γίνω ποιό κατανοητός θα σας φέρω σαν παράδειγμα τους εκτυπωτές, δεν υπάρχει λόγος να βελτιωθούν παραπάνω επειδή το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να δεί κάποια διαφορά… έτσι θα γίνει και με του υπολογιστές που θα απευθύνονται κατά 99,999999% σε end-users του internet που η μόνη τους ανάγκη είναι να κάνουν “like”. τεχνολογία υπάρχει (και δεν εννοώ τα ipad) αλλά η τρομερά μικρή μειονότητα που τη χρησιμοποιεί δεν χρειάζετε παραπάνω… ξέρω επιστήμονες που ακόμα εργάζονται σε SCSI δίσκους και fully buffered ram και σίγουρα δεν θέλουν να κάνουν upgrade σε window 8… διότι εργάζονται σε spark αρχιτεκτονική με UNIX… πρίν 4-5 χρόνια σοβαρές εταιρίες που πουλούσαν laptop σου έδιναν τη δυνατότητα να κάνεις δωρεάν downgrade… αυτής της σχολής είμαι, έχω πανάκριβα επαγγελματικά προγράμματα που δεν είναι συμβατά με νέα λειτουργικά συστήματα και δεν είναι πρός πώληση ποιά, και κάνουν πράγματα που δεν μπορείς να τα κάνεις σήμερα με προγράμματα που υπάρχουν για 64 bit λειτουργικά… ειμαί ρομαντικός και θέλω να πάω πίσω στη τεχνολογία που π.χ. έφτιαξαν το… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Smartphones CPU Samsung

Η Samsung διαψεύδει τις φήμες για εσωτερική ανάπτυξη πυρήνων CPU

Mόλις χθες, ένα δημοσίευμα από τη Νότια Κορέα υποστήριζε ότι η Samsung ξεκινά εκ νέου την ανάπτυξη πυρήνων CPU υψηλής τεχνολογίας και θα έχει custom πυρήνες επεξεργαστών έως το 2027.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.