Intel επεξεργαστές Skylake: Διέρρευσε όλη η σύνθεση

H σύνθεση της 6ης γενιάς επεξεργαστών της Intel με ονομασία Skylake-S διέρρευσε και έγιναν γνωστά όλα τα χαρακτηριστικά και των 10 επεξεργαστών της σειράς για τους σταθερούς υπολογιστές.

Οι επεξεργαστές αυτοί θα είναι βασισμένοι στο chipset της σειράς 100 και αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην IDF15 στο Σαν Φρανσίσκο μαζί με διάφορα άλλα chip της εταιρείας. Οι επεξεργαστές αυτοί θα μπορούν να λειτουργήσουν με μνήμες DDR4 στα 2133MHz αλλά θα είναι δυνατή και η χρήση με DDR3L στα 1600MHz για ολοκληρωμένες ή/και φορητές λύσεις.

Αυτό που περιμένουμε να μάθουμε είναι ο αριθμός των SKU που θα περιλαμβάνεται στη σειρά Skylake-S επεξεργαστών και ποιες βελτιώσεις έχουν γίνει στην αρχιτεκτονική, τόσο στον κεντρικό επεξεργαστή όσο και στην ενσωματωμένη κάρτα γραφικών.

Οι επεξεργαστές όπως γνωρίζαμε και στο παρελθόν, που φέρουν τη σήμανση Κ είναι με ξεκλειδωμένο πολλαπλασιαστή και υπάρχει η δυνατότητα του OverClocking, όπου η προσεγγιστική τιμή κατανάλωσης αλλάζει αρκετά. Οι επεξεργαστές με τη σήμανση Τ έχουν αντικαταστήσει τους επεξεργαστές με σήμανση S και όπως φαίνεται και στον πίνακα παρακάτω η κατανάλωση είναι αρκετά χαμηλή, όπως άλλωστε και το ρολόι του επεξεργαστή τους.

Tα χαρακτηριστικά των επεξεργαστών φέρουν τεχνολογίες όπως DMI 3.0, η δυνατότητα απεικόνισης σε ως και 3 εξόδους ταυτόχρονα, το Hyperthreading, η τεχνολογία TurboBoost 2.0, HEVC, VP8, VVP9 και AMC. Υποστηρίζονται οι API γραφικών DX12, Open GL 4.3/4.4 και Open CL 2.0.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, μας δίνεται η δυνατότητα να δούμε το πώς είναι το δείγμα ενός κατασκευασμένου επεξεργαστή Skylake-S. Αν και το δείγμα είναι ένα πρώιμο μοντέλο μπορούμε να δούμε πόσο λεπτή είναι η επίστρωση της βαφής στην επιφάνεια του επεξεργαστή συγκριτικά με μοντέλα Haswell και Ivy Bridge.

intel skylake διαρροή, Intel επεξεργαστές Skylake: Διέρρευσε όλη η σύνθεση

intel skylake διαρροή, Intel επεξεργαστές Skylake: Διέρρευσε όλη η σύνθεση

intel skylake διαρροή, Intel επεξεργαστές Skylake: Διέρρευσε όλη η σύνθεση

intel skylake διαρροή, Intel επεξεργαστές Skylake: Διέρρευσε όλη η σύνθεση

Πηγή

Δημήτρης Μηλόπουλος

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dimmis

Αντε να δούμε επιδόσεις και πόσο πάνω θα ειναι από το 1150

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.