Intel Skylake-S: Λεπτομέρειες για τις εκδόσεις σταθερών υπολογιστών [IDF15]

Η 6η γενιά επεξεργαστών της Intel με την ονομασία Skylake, είναι πιο κοντά από ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά. Με δηλώσεις από μεριάς της Intel στην IDF15 στην πόλη Σένζεν, στη Νότια Κίνα, επιβεβαιώνεται ότι η σειρά επεξεργαστών θα κυκλοφορήσει από το καλοκαίρι αυτής της χρονιάς και όχι προς τα τέλη όπως λεγόταν.

Η αρχή θα γίνει με το νέο tablet της Microsoft, Surface Pro 4, που θα έρθει με Windows 10 και θα κυκλοφορήσει κατά τον Αύγουστο του 2015. Το tablet αυτό θα έχει επεξεργαστή της γενιάς Skylake φορητής μορφής.

Η γενιά Skylake θα έρθει με τη νέα αρχιτεκτονική της Intel στα 14nm και socket 1151 με συνδεσιμότητα σε μητρικές σειράς 100. Θα κυκλοφορήσει με ονομασίες –U, –H και –Y για τις φορητές συσκευές με BGA socket και σε μορφή –S και –Κ με LGA socket για σταθερούς υπολογιστές.

Intel Skylake-S: Λεπτομέρειες για τις εκδόσεις σταθερών υπολογιστών [IDF15], Intel Skylake-S: Λεπτομέρειες για τις εκδόσεις σταθερών υπολογιστών [IDF15]

Ειδοποιός διαφορά είναι ο συνδυασμός των υψηλών επιδόσεων του κεντρικού επεξεργαστή και της αυξημένης ταχύτητας των γραφικών με λιγότερη κατανάλωση που θα φτάνει μόλις τα 95 watt. Η συμβατότητα της RAM θα είναι DDR4 και DDR3L (φορητές συσκευές) και θα υπάρξουν επιλογές ξεκλειδωμένων επεξεργαστών για overclocking. Οπότε, οι enthusiasts θα μπορούν να κάνουν τα σχέδιά τους από τώρα.

Επίσης, θα υποστηρίζει τις API γραφικών DX12, OpenGL 4.3/4.4 και OpenCL 2.0. Η δυνατότητες ανάλυσης θα φτάνουν το 4Κ με λόγο διαστάσεων 16:9 (δηλαδή 4096×2304). Τέλος, η τεχνολογία Hyper-Threading της Intel και το Turbo Boost 2.0 δε θα μπορούσαν να λείπουν από τη σύνθεση.

Η σύνδεση με τις νέες μητρικές της σειράς 100, παράγει 40% περισσότερη ταχύτητα I/O, μεγάλη ευελιξία σε επιλογή θυρών, DMI και PCI Express 3,0 ως και 8 GT/s, την τεχνολογία Rapid Storage 14 kai RST για την αποθηκευτικότητα μέσω PCIe – x4 M.2 και x2 SATA Express. Για την καλύτερη δυνατή εμπειρία όσον αφορά την αποθηκευτικότητα, προτείνεται και η νέα γενιά σειράς 750 των SSD της Intel.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που αξίζει να επαναλάβουμε, είναι η σύνδεση στη συσκευή σας μέσω αναγνώρισης προσώπου που θα είναι αρκετά πιο γρήγορη, όπως υπόσχεται άλλωστε και η Intel. Λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Intel Skylake-S: Λεπτομέρειες για τις εκδόσεις σταθερών υπολογιστών [IDF15], Intel Skylake-S: Λεπτομέρειες για τις εκδόσεις σταθερών υπολογιστών [IDF15]Πηγή

Δημήτρης Μηλόπουλος

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kokour

Με λίγα λόγια το Χ99 θα είναι το κορυφαίο chipset από πλευράς extreme επιδόσεων μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του 2016.Οπότε μετά τον 3770Κ που ακόμα καλά κρατάει με βλέπω για τον 5930Κ και όχι για κάποιον από το νέο socket.Μένει να δούμε και την απάντηση της AMD η οποία ενώ στις GPU τα πάει περίφημα στο θέμα αρχιτεκτονικής των CPU έχει μείνει αρκετά πίσω σε σχέση με την Intel.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.