Intel SSD 510 Series, Ακόμα πιο γρήγοροι Solid State

Η Intel Corporation παρουσίασε την σειρά δίσκων solid-state (SSD) 510 Series που υποστηρίζει την τεχνολογία SATA 6 Gigabits per second (Gbps) και δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να εκμεταλλευτεί πλήρως τα νέα υψηλής ταχύτητας SATA bus interfaces, τα οποία παρουσίασε πρόσφατα στις πλατφόρμες με επεξεργαστές Intel Core 2ης γενιάς.

, Intel SSD 510 Series, Ακόμα πιο γρήγοροι Solid State

Υποστηρίζοντας ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως και 500 megabytes το δευτερόλεπτο (MB/s), τα Intel SSD 510 προσφέρουν διπλάσια ταχύτητα σειριακής ανάγνωσης και πετυχαίνουν ταχύτητες σειριακής εγγραφής που φτάνουν τα 315MB/s, υπερτριπλάσια της ταχύτητας εγγραφής των σημερινών 3Gbps SSDs της Intel, έτσι ώστε να μεταφέρονται περισσότερα data σε μικρότερο χρόνο. Το χαρακτηριστικό αυτά κάνει τα καινούρια SSD ιδανικά για απαιτητικούς gamers, για δημιουργούς media, για σταθμούς εργασίας υψηλών απαιτήσεων, και για κάθε ενθουσιώδη φίλο της τεχνολογίας.

Τα SSD 510 της Intel προσφέρουν τις υψηλότερες ταχύτητες σειριακής εγγραφής και ανάγνωσης από οποιοδήποτε άλλο SATA SSD υπάρχει στην αγορά σήμερα, εξασφαλίζοντας τις κορυφαίες επιδόσεις του κλάδου, καλύτερες κατά τουλάχιστον 50 τοις εκατό σε σύγκριση με έναν κλασικό σκληρό δίσκο (HDD) 10,000 RPM. Επίσης, καθώς τα SSDs δεν έχουν κινούμενα μέρη, είναι πιο ανθεκτικά, καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, είναι πιο ήσυχα και δεν ζεσταίνονται όπως οι δίσκοι HDD, εξασφαλίζοντας συνολικά καλύτερη απόδοση για τον υπολογιστή σε σχέση με τους μηχανικούς σκληρούς δίσκους. Με τα SSD το boot time μειώνεται, οι εφαρμογές και τα αρχεία σηκώνονται πιο γρήγορα, η επαναφορά από το sleep mode γίνεται σε μικρότερο χρόνο. Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα μια εμφανή βελτίωση στις συνολικές επιδόσεις και τον τρόπο λειτουργίας του υπολογιστή. Οι συμβατικοί δίσκοι HDD είναι παντελώς ανίκανοι να εκμεταλλευτούν αποτελεσματικά τις καινούριες πλατφόρμες τεχνολογίας 6Gbps, δεδομένου ότι οι δίσκοι HDD δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν πλήρως ούτε το σημερινό 3Gbps SATA interface.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Marios Basileiou

Ααα ρε Κωστα απεφυγα να αγορασω τους πρωτους solidstate,απεφυγα να διαβασω αθρα και reviews για τους καινουργιους για να μην μπω παλι στον πειρασμο και μου το κανεις εσυ αυτο ,τωρα ειδικα(με την κριση)???
Σε αστιευω,βασικα παρολο που δεν ειμαι κατοχος solidstate,ειμαι fun τους,γενικα και τον καλων εξαρτηματων ειδικα οταν αυτα πηγαινουν σφαιρα και αξιζουν τα λεφτα τους ανεξαιρέτως ποσα κοστιζουν(δεν μαρεσει να περιμενω καθολου).Αχχ ρε Alienware.Αν θυμαμαι καλα ο 120αρης θανε γυρω στα 250-300δολλαρια και ο 250αρης 500?Ελπιζω φετος να καταφερω να παρω τον μικρο 😛
Παντως δεν θα ηταν ασχημη ιδεα να εβαζες τον 250GB σε κληρωση και να τον κερδισω!ΙΘα σου ημουν αιωνια πιστος αναγνωστης(μακαρι να μπορουσα και συνεργατης-υπαλληλος αλλα δεν ειμαι απο Αθηνα :P)

Κώστας Βλαχάκης

Marios Basileiou, να μαζευτούμε να τα πάρουμε χοντρική!!

Από το δελτίο τύπου: “Τα προϊόντα της σειράς SSD 510 είναι διαθέσιμα με τιμές που ξεκινούν από τα 284 δολάρια με χωρητικότητα 120GB, και φτάνουν τα 584 δολάρια χωρητικότητας 250GB”

Marios Basileiou

Lol,δεν ειναι ασχημη ιδεα ε!!μα καθολου!!κανε ενα event να μαζευτουμε ολοι οσοι θελουμε να τους παρουμε και να παρουμε προσφορες 😛
Καλα θυμομουν,ελπιζω τουλαχιστον να μην ειναι πολυ εξωφρενικες οταν θα τους φερουν Eλλαδα μπας και πιασουμε τιποτα!!

dimis

μπορεις να το παρεις κι απ’εξω φιλε, ssd ειναι δε φοβασαι οτι θα χαλασει αν φαει λιγο κουνημα κατα τη μεταφορα ελλαδα.

Marios Basileiou

Σε αυτο εχεις ενα δικιο dimi αλλα τα τελωνεια τελευταια το παρατραβηξαν λιγο περισσοτερο το θεμα(μαλλον καταλαβαν οτι οι περισσοτεροι αρχισαν να περνουν απο το εξωτερικο και εκμεταλλευονται οσο μπορουν,σκεψου να παρεις ενα προιον και να πληρωσεις την ιδια τιμη ή και περισσοτερα για να στο δωσουν..αυτο εγω δεν το ξανακανω:P

Solon

Δουλεύω SSD σε όλα μου τα μηχανήματα στους δίσκους που τρέχουν το λειτουργικό εδώ και 1 χρόνο. Καμία σχέση με τους HDD. Ακόμα και στα XP που δεν υποστηρίζουν Trim η διαφορά είναι τεράστια. Τα laptop πετάνε. Είναι η ποιο ουσιαστική αναβάθμιση που μπορεί να κάνει κάποιος σε ένα PC και δεν χρειάζεται ηλίθιες μετρήσεις για να φανούν τα αποτελέσματα. Τα βλέπεις αμέσως και είναι αισθητά χωρίς κανένα χρονόμετρο! Είναι όμως πανάκριβοι οι αφιλότιμοι ακόμα. Ελπίζω να πέσουν οι τιμές γρήγορα και να δούμε επιτέλους και κανέναν SSD στα 512 gb.

oti_nanai

Για να δουμε λιγο τα πλεονεκτήματα των ssd:
Ησυχοι, οικολογικοι δεν ζεσταίνονται, γρήγοροι
Και τα μειονεκτήματα:
τιμη υπερδιπλάσια σε σχεση με hhd δισκους και ταυτοχρονα υπερβολικά χαμηλη χωριτικοτητα
για αναλογια Gb/$ δεν χρειαζεται καν να γινει συγκριση..

με αλλα λογια τσαμπα τα λεφτα ο δισκος θα γεμισει αμεσως και θα υπαρχει αναγκη για δευτερο hdd δισκο δλδ κ αλλα εξοδα…Ολα αυτα για να φορτωνει την πιστα στα games πιο γρηγορα…
οι ssd σιγουρα δεν αξιζουν τα λεφτα τους(αργοτερα που θα πεσει η τιμη τους ναι!) εκτος εαν η δουλεια σου επιβαλλει τετοιες ταχυτητες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.