Thunderbolt, Ετοιμάζονται οπτικά καλώδια για μεγαλύτερες αποστάσεις

Η τεχνολογία Thunderbolt αναπτύχθηκε σε συνεργασία Intel και Apple και προωθείται σαν την εναλλακτική λύση του USB 3.0 για σύνδεση υπολογιστή και περιφερειακών και ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων της τάξεως των 10Gbps (gigabits per second). Η τεχνολογία κάνει ακόμα τα πρώτα της βήματα στην αγορά και τα περιφερειακά κοστίζουν ακριβά.

Η Intel θέλει να τονώσει το ενδιαφέρον της τεχνολογίας κατασκευάζοντας οπτικά καλώδια που θα αυξήσουν την απόσταση όπου δύο συσκευές θα μπορούν να συνδεθούν μέσω θύρας Thunderbolt. Σήμερα τα καλώδια Thunderbolt βασίζονται στον χαλκό και μπορούν να αγγίξουν τα 6 μέτρα.

Η ταχύτητα της τεχνολογίας Thunderbolt είναι αρκετά μεγάλη ώστε να επιτρέπει τη μεταφορά ενός αρχείου 4.5GB σε δευτερόλεπτα.

, Thunderbolt, Ετοιμάζονται οπτικά καλώδια για μεγαλύτερες αποστάσεις

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Το Thunderbolt πέθανε πριν καλά καλά γεννηθεί. Ελάχιστα περιφερειακά το υποστηρίζουν. Αντίθετα το USB 3.0 έχει γίνει πλέον standard σε όλα τα καινούρια περιφερειακά και υπολογιστές. Intel μην το κουράζεις άλλο! Άστο να πάει από κει που ‘ρθε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone 15 Pro iPhone 15 Pro Max

iPhone 15 Pro: Ίσως πωλείται προαιρετικά καλώδιο USB-C Thunderbolt

H Apple ίσως προσφέρει καλώδιο μεταφοράς δεδομένων USB-C για τα iPhone 15 Pro που μπορεί να έχει ταχύτητες Thunderbolt ή USB4 έως 40 Gbps.

Gear thunderbolt

Apple Thunderbolt 5: Υπόσχεται πολύ υψηλές ταχύτητες

Μέσω Twitter έγινε η διαρροή και μάθαμε για τις δυνατότητες που θα προσφέρει η σύνδεση Thunderbolt 5 της Apple.

Gear Apple thunderbolt USB

Η Apple πουλάει καλώδιο Thunderbolt 3 Pro αξίας 129 δολαρίων

Το Thunderbolt 3 Pro που παρέχει η εταιρεία είναι πλεκτό, έχει μάκρος 2 μέτρων και υποστηρίζει εξόδους DisplayPort και USB 3.1 Gen 2.

Business featured Intel thunderbolt

Thunderbolt 4: Το νέο πρότυπο με υποστήριξη έως δύο 4K ή μίας 8K οθόνες

Το νέο Thunderbolt 4 έρχεται με τις διπλάσιες ελάχιστες απαιτήσεις του Thunderbolt 3, τόσο σε video όσο και σε υλικό.