Intel Xeon 7500, Ο γρηγορότερος επεξεργαστής της Intel

Το μεγαλύτερο άλμα απόδοσης στην ιστορία των επεξεργαστών Intel Xeon, με μέση βελτίωση της τάξης του 3x σε μια σειρά από benchmarks. Περισσότερα από 20 νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες αυξάνουν την αξιοπιστία των συστημάτων, ενώ η απόδοση των επεξεργαστών της σειράς Intel Xeon 7500, με οκτώ πυρήνες και 16 threads επεξεργασίας, είναι τέτοια που φέρνει πιο γρήγορα την αποδοχή υψηλών προδιαγραφών (mission-critical) για τα συστήματα τεχνολογίας Intel server systems.

, Intel Xeon 7500, Ο γρηγορότερος επεξεργαστής της Intel

Πρωτόγνωρες δυνατότητες επέκτασης επιτρέπουν το σχεδιασμό νέων συστημάτων επάνω σε πλατφόρμες που διαθέτουν από δύο sockets μέχρι 256 chips για κάθε σύστημα. Νέοι servers με 4 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα μνήμης (μέχρι 1 Terabyte για συστήματα με 4 επεξεργαστές). Οκτώ φορές μεγαλύτερο memory bandwidth.
 
Με την παρουσίαση της νέας σειράς επεξεργαστών Intel Xeon 7500 επιβεβαιώνεται η στροφή της Intel προς την αρχιτεκτονική “Nehalem”, την βραβευμένη τεχνολογία σχεδιασμού chips της εταιρείας. Σε διάστημα μικρότερο των 90 ημερών, η Intel παρουσίασε ολοκαίνουργιους επεξεργαστές για servers, προσωπικούς και φορητούς υπολογιστές. Οι νέοι επεξεργαστές αυξάνουν τις υπολογιστική ικανότητα και την ενεργειακή απόδοση των υπολογιστών ενώ παράλληλα, με μια σειρά από νέες λειτουργίες και χαρακτηριστικά, τους βοηθούν να γίνουν πιο ευφυείς, πιο ευέλικτοι και πιο αξιόπιστοι. Με δυνατότητες επέκτασης που ξεκινούν από τα 2 και φτάνουν στα 256 chips για κάθε server, οι νέοι επεξεργαστές Intel Xeon έχουν επιδόσεις οι οποίες είναι, κατά μέσο όρο, τρεις φορές καλύτερες από εκείνες της σημερινής σειράς Xeon 7400, με βάση όλες τις κορυφαίες τυπικές συγκριτικές δοκιμασίες enterprise εφαρμογών. Παράλληλα, οι νέοι επεξεργαστές έρχονται εξοπλισμένοι με περισσότερα από 20 νέα features τα οποία αυξάνουν την αξιοπιστία των συστημάτων.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
POROMENOS

Ποτε βγενουν στην αγορα ;Kαι τιμες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.