Kingston: Τα πρώτα DDR4 Module 32GB στην Ιαπωνία

Η Kingston, μια εταιρεία κορυφή στους κατασκευαστές μέσων αποθήκευσης έκανε πρώτη το μεγάλο βήμα στην αγορά των υπολογιστών με DDR4 αρχιτεκτονική. Μέχρι πρότινος κυκλοφορούσαν τα DDR3 module των 4GB που σήμερα είναι η mainstream χωρητικότητα, module των 8GB και για τους πολύ απαιτητικούς, Value εκδόσεις μονών Module των 16GB.

Αυτό ήταν και το ταβάνι από το 2008 όποτε έγινε mainstream αυτή η αρχιτεκτονική. Πρόσφατα όμως, κυκλοφόρησε το πρώτο DDR4 Module στον κόσμο για server με χωρητικότητα 32GB. Αυτή τη στιγμή τα 32GB για μνήμες DDR4 είναι η μεγαλύτερη χωρητικότητα που έχουμε δει σε ένα απλό module, ενώ ήδη έχουν ακουστεί φήμες για Module της Hynix των 128GB. Το μεγαλύτερο ποσοστό των σημερινών μητρικών μπορούν να διαβάσουν μέχρι 32GB RAM, ενώ υπάρχουν κι εκείνες που φτάνουν τα 64GB. Οπότε τα 32GB σε ένα μόνο Module, είναι υπεραρκετά.

Η ονομασία του προϊόντος είναι DDR4-2133 32GV LRDIMM (μοντέλο KVR21L15Q4/32) και τα χαρακτηριστικά του είναι τα αναμενόμενα. Ο χρονισμός της είναι στα 2133MHz, το Cache Latency 15-15-15 και έχει χαμηλή τάση λειτουργίας στα 1,2 Volt (1,14 ~ 1,26 V), αλλά σαν μνήμη που προορίζεται για σέρβερ έρχεται και με την τεχνολογία ECC (error correction code).

Κι όπως οι απλές μνήμες DDR4 σήμερα, έτσι κι αυτή δεν είναι καθόλου συμφέρουσα ως προς το κόστος. Αφού αν σκεφτούμε πως ένα Module των 8GB στις ίδιες συχνότητες της ίδιας εταιρείας έχει περίπου 125 ευρώ, είναι λογικό αυτό των 32GB να έρχεται με τιμή περίπου 665 ευρώ.

Kingston: Τα πρώτα DDR4 Module 32GB στην Ιαπωνία, Kingston: Τα πρώτα DDR4 Module 32GB στην Ιαπωνία

Δημήτρης Μηλόπουλος

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Gadgets Kingston

Kingston HyperX 1TB, USB Stick 3.0 με τεράστια χωρητικότητα

Η Kingston ανακοίνωσε ένα νέο μοντέλο USB stick από τη σειρά HyperX με χωρητικότητα 1TB και συμβατό με το γρήγορο πρωτόκολλο USB 3.0. To HyperX 1TB υπόσχεται ταχύτητες ανάγνωσης 240MB/s και εγγραφής 160MB/s και αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος. Άμεσα διαθέσιμο θα είναι η έκδοση με χωρητικότητα 512GB η οποία θα κοστίζει 1.750$.

Gear Kingston

Kingston Wi-Drive, Ασύρματη μνήμη flash ιδανική για iPad και iPhone

Η Kingston ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Kingston Wi-Drive κατασκευασμένο για να ικανοποιήσει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες για αποθήκευση στα Apple iPad, iPhone και iPod Touch. Συνδυάζοντας τον αποθηκευτικό χώρο, τη δυνατότητα να μοιράζεσαι τα αρχεία αλλά και τη φορητότητα και ανθεκτικότητα του δίσκου, το Wi-Drive είναι η ιδανική συσκευή για τους χρήστες συσκευών Apple.

Computers Kingston

Kingston HyperX DDR3 2333MHz

Η Kingston Technology Europe ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία της πιο γρήγορης μνήμης τριών καναλιών πιστοποιημένης από την Intel. Με λειτουργία στα 2333MHz, το kit μνήμης Kingston HyperX triple-channel DDR3 απέσπασε την πιστοποίηση Intel XMP στην πλατφόρμα Core i7. Η μνήμη των 2333MHz τρέχει σε χρόνους 9-11-9-27 στα 1.65 volt και απέσπασε τη διάκριση σε σύστημα […]

Μικρά νέα Kingston

Κερδίστε, Kingston HyperX DDR3 4GB Memory Kit

Διαγωνισμός Techblog, με δώρο ένα Kit 4GB μνήμης RAM DDR3 από την “γρήγορη” σειρά HyperX της Kingston. Ιδανική και συμβατή με τα νέα συστήματα Intel Core i5 7xx και Core i7 8xxx. Η διαδικασία είναι απλή. Αφήστε σε αυτό εδώ το post ένα σχόλιο-συμμετοχή έως και την Κυριακή 6 Ιουνίου στις 23:59 και ο νικητής […]