Leap 3D Motion, Ασύρματος χειρισμός με αισθητήρα κίνησης

Καλό είναι το Nintendo Wii, ακόμα καλύτερο το Kinect, αλλά είναι ήδη έτοιμη η τεχνολογία Leap 3D, η οποία αυξάνει κατακόρυφα την ακρίβεια του χειρισμού από απόσταση και εισάγει τις χειρονομίες που δίνουν εντολές χωρίς την ανάγκη επαφής.

Το σύστημα αναμένεται να είναι πολύ φτηνό και να μην ξεπερνά σε κόστος τα 100 ευρώ, καθιστώντας την όλη τεχνολογία απομακρυσμένου χειρισμού αρκούντως προσιτή. Η τεχνολογία της Leap μπορεί να αναγνωρίσει μέχρι και την κίνηση ενός δαχτύλου, σε αντίθεση με την ακρίβεια που προσφέρει το Kinect. H εταιρεία δηλώνει ότι το σύστημά της προσφέρει ακρίβεια 200 φορές μεγαλύτερη από όλα τα αντίστοιχα συστήματα κυκλοφορούν στην αγορά. Ο τρισδιάστατος χώρος που δημιουργείται από το σύστημα είναι πιο ακριβής από μία οθόνη αφής ή ένα ποντίκι.

Οι developers θα εμπλουτίσουν περαιτέρω τη λειτουργικότητα του συστήματος, προσφέροντας νέες δυνατότητες και χρήσεις για την εν λόγω τεχνολογία, ενώ είναι πλέον δεδομένο ότι από εδώ και στο εξής ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τον υπολογιστή μας ή τις ηλεκτρονικές μας συσκευές θα είναι εντελώς διαφορετικός στο μέλλον.

Δείτε στο παρακάτω video το σύστημα σε λειτουργία και θα καταλάβετε τι εννοούμε…

, Leap 3D Motion, Ασύρματος χειρισμός με αισθητήρα κίνησης

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κωνσταντίνος

Όταν λες αρκούντος, πολικός αρκούντος
https://youtu.be/jHUeOtvfgCY?t=6m10s

DELAS

Ο ρε φίλε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! μόνο 100 ΕΥΡΟΥΛΑΚΙΑ ΑΥΤΌ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΊΟ!!!!!!!!!!!!!!!

Τασος

Καταπληκτικο!!!!!!!!

Θανάσης

υπέροχο και φαίνεται να δουλεύει!!!!

LefterisDroid

apla…..katapliktiko….oxi gia windows….gia MAC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Samsung

Samsung Odyssey OLED G9 (G95SC): Νέο gaming monitor με προηγμένη τεχνολογία AI upscaling

Η Samsung Odyssey OLED G9 διαθέτει λεπτεπίλεπτο σχεδιασμό που περιλαμβάνει ένα κομψό, μεταλλικό πλαίσιο. Στο πίσω μέρος της οθόνης κρύβεται το δημοφιλές CoreSync και Core Lighting+.

Computers featured

Προτάσεις για να χτίσετε ένα οικονομικό gaming PC

Για να χτίσεις ένα οικονομικό gaming PC, θα πρέπει να επιλέξεις τα σωστά εξαρτήματα (hardware) σε συνδυασμό με τον προϋπολογισμό σου (budget).

Computers Qualcomm Qualcomm Snapdragon

H Qualcomm έτοιμη να ανακοινώσει τον νέο Snapdragon

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία του νέου chipset Snapdragon με μια ανάρτησή της στη δημοφιλή κινεζική social media πλατφόρμα Weibo.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.