LG IPS5, Οθόνες υπολογιστή με LCD panel IPS

Η LG Electronics, παρουσιάζει τη νέα σειρά οθονών ηλεκτρονικών υπολογιστών IPS5, η οποία βασίζεται στην τεχνολογία IPS (in-plane switching). Η σειρά οθονών IPS5 έχει αναβαθμιστεί με εξειδικευμένες ρυθμίσεις χρωμάτων, προκειμένου να διασφαλίσει τη σαφήνεια και τη ρεαλιστική απόδοση των χρωμάτων.

, LG IPS5, Οθόνες υπολογιστή με LCD panel IPS

Ακρίβεια Χρωμάτων Ρυθμισμένη από Ειδικούς
Αντικαθιστώντας τα πάνελ τεχνολογίας TN (twisted nematic) με IPS, η σειρά IPS5 προσφέρει εξαιρετικά ρεαλιστικές εικόνες με ενισχυμένη ακρίβεια απόδοσης χρωμάτων. Η ακρίβεια αυτή διασφαλίζεται μέσω μιας αναφοράς για τη ρύθμιση των χρωμάτων από ειδικούς της LG, που συνοδεύει τις οθόνες. Η σειρά IPS5, είναι μια από τις λίγες οθόνες Η/Υ υψηλής ποιότητας για επαγγελματικά γραφικά, που παρέχει τέτοιου είδους εγγύηση. Ως αποτέλεσμα, οι καταναλωτές και επαγγελματίες που θα επιλέξουν τις οθόνες Η/Υ IPS5 της LG, μπορούν να νιώθουν σίγουροι ότι τα χρώματα στην οθόνη είναι πανομοιότυπα με τα πραγματικά.

Πιστότητα στον τόνο χρωμάτων μέσω της Σωστής Θερμοκρασίας Χρωμάτων
Οι οθόνες IPS5 διατηρούν τη θερμοκρασία των χρωμάτων σε βέλτιστα επίπεδα, περίπου στα 6,500K (Kelvin), επιτρέποντας κατά αυτόν τον τρόπο την απεικόνιση των χρωμάτων πολύ κοντά στα αυθεντικά. Αυτή η πιστότητα βοηθά στη διατήρηση των χρωματικών εντυπώσεων, σε πανομοιότυπο επίπεδο με την αυθεντική εικόνα, έτσι ώστε οι χρήστες να βλέπουν τις εικόνες όπως πραγματικά πρέπει να δείχνουν.

Απουσία Χρωματικών Αλλοιώσεων
Χάρη σε μια αλχημική σύγκλιση των τεχνολογιών IPS και LED, οι νέες οθόνες της σειράς IPS5 προσφέρουν ιδιαίτερα υψηλή ποιότητα εικόνας χωρίς αλλοιώσεις στα χρώματα. Επιπλέον, διευρύνουν σημαντικά τη γωνία θέασης, εξασφαλίζοντας ότι η εικόνα που βλέπουν οι χρήστες είναι πιο καθαρή και πιο ρεαλιστική, από οποιαδήποτε θέση παρακολούθησης μπροστά στην οθόνη.

Παράλληλα, με τη λειτουργία Dual Package, η οθόνη IPS5 επιτρέπει την εύκολη διαμόρφωση και ρύθμιση μιας δεύτερης οθόνης, όπως για παράδειγμα το διαχωρισμό της βασικής οθόνης για διπλή προβολή (dual mode), και τη σύνδεση μίας δεύτερης οθόνης με ένα μόνο κλικ και εμφανίζοντας στη συνέχεια το task bar και στις δύο οθόνες. Επιπλέον, η τεχνολογία Super Energy Saving καθιστά τις οθόνες Η/Υ IPS5 τόσο φιλικές προς το περιβάλλον όσο και τεχνολογικά εξελιγμένες. Η σειρά IPS5P διαθέτει εργονομική σχεδίαση, με βάση ρυθμιζόμενου ύψους, η οποία μπορεί να προσαρμοστεί σχεδόν σε κάθε γωνία.

Η νέα σειρά υπάρχει σε δύο διαστάσεις 23 ίντσες LG IPS235V και 21.5 ίντσες LG IPS225V.

, LG IPS5, Οθόνες υπολογιστή με LCD panel IPS

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Geo

To “παρουσιάζει” είναι σχετικό. Η αντιπροσωπεία τις παρουσιάζει τώρα. Οι οθόνες πωλούνται κανονικά στην Ελλάδα εδώ και μήνες.

Κώστας Βλαχάκης

Δεν νομίζω! https://www.lgnewsroom.com/newsroom/contents/61563
29 Σεπτεμβρίου 2011 το Δελτίο Τύπου από την LG Europe.
Θα τις μπέρδεψες με άλλο μοντέλο.

Κώστας Βλαχάκης

Kostis, Δεν είναι το ίδιο μοντέλο. Πρόσεξε τη βάση της οθόνης.

Σε κάθε περίπτωση παιδιά, είναι δεν είναι το ίδιο, πωλείται από εχθές ή εδώ και μήνες… αλλάζει κάτι; Πάμε παρακάτω…. 😀

teodore88

δεν ειναι το ιδιο.. οι νεες εχουν IPS5 panel ενω αυτες του πλαισιου απλο IPS.. οσο απλο μπορει να ειναι το ips panel! 😛
και στα 235 ειναι κελεπουρι αυτες του πλαισιου..!

Κώστας Βλαχάκης

Πρόσφατα αγόρασα την 23άρα DELL U2311H με IPS panel 170 ευρώ. Μόνο το HDMI της λείπει.

Γιώργος

Για να βοηθήσω να ξεκαθαριστεί η κατάσταση τα monitors IPS που είχαν κυκλοφορήσει φέτος τον Απρίλιο είναι των σειρών IPS1 και IPS6 https://www.lg.com/gr/it-product/monitor/LG-ips-IPS231P.jsphttps://www.lg.com/gr/it-product/monitor/LG-ips-IPS236V.jsp ενώ το συγκεκριμένο καινούργιο μοντέλο είναι της σειράς IPS5.Η ουσία ειναί ότι διατίθενται σε δελεαστικές τιμές για οθόνες Η/Υ IPS.

dimitris7

επειδη κ εγω θελω ν αγορασω μια.το hdmi στις συγκεκριμενες κανει μεγαλη διαφορα?

Κώστας Βλαχάκης

dimitris, αν έχει ηχεία η οθόνη, το HDMI μεταφέρει και ήχο.
Διαφορετικά εγώ έχω την έχω συνδέσει με καλώδιο HDMI (PC) σε DVI (οθόνη).

dimitris7

ναι Κωστα αυτο που λες με τον ηχο το ξερω.οσο αναφορα τα χρωματα και την ποιοτητα τους στις IPS το hdmi παιζει ρολο,κανει καμια διαφορα?

Κώστας Βλαχάκης

Όχι, ψηφιακή είναι και η DVI.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones LG OPPO

LG: Οριστικό τέλος στην επιχείρηση smartphone – Πούλησε πατέντες στην Oppo

Έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό, η LG αποφάσισε διακόψει την επιχείρηση smartphone της εδώ και μερικά χρόνια.

Gear LG

H StanbyMe GO οθόνη-βαλίτσα της LG είναι εντυπωσιακή αλλά κοστίζει 1.200 δολάρια και ζυγίζει 13 κιλά

Το StanbyME Go της LG είναι μια τηλεόραση με οθόνη αφής 27 ιντσών που είναι ενσωματωμένη σε έναν μεγάλο, στρατιωτικής ποιότητας, χαρτοφύλακα.

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.