Mac Pro, Ταυτόχρονο render με εφε ανάλυσης 4Κ σε πραγματικό χρόνο χωρίς κολλήματα!

Οι νέοι Mac Pro έφτασαν στα χέρια των πρώτων reviewers και οι πρώτες εντυπώσεις που έχουν να κάνουν με την απόδοση τους είναι ιδιαίτερα θετικές και τα πρώτα αποτελέσματα, εντυπωσιακά. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα FCP.co και τις εντυπώσεις των reviewers από την πρώτη μέρα χρήσης του Mac Pro, αναφέρονται στις μεγάλες ταχύτητες ανάγνωσης (Read speed) και εγγραφής (Write speed) του SSD.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρονται σε 880MB/s για την ταχύτητα ανάγνωσης και τα 985.5MB/s για την ταχύτητα εγγραφής. Επιπλέον, ανέφεραν ότι στην επεξεργασία video ανάλυσης 4Κ, χρησιμοποίησαν φίλτρα, οπτικά εφε και εφε μετάβασης από τη μια σκηνή στην άλλη (transitions) σε πραγματικό χρόνο χωρίς να παρατηρήσουν την παραμικρή καθυστέρηση στην απόδοση του Mac Pro, αποδεικνύοντας πως ο νέος desktop υπολογιστής της Apple είναι ιδιαίτερα ισχυρός, σύμφωνα πάντα με τις πρώτες εντυπώσεις του FCP.co.

Εντυπωσιακό ήταν επίσης το γεγονός πως δεν παρατηρήθηκε κάποια υστέρηση ή lag στην απόδοση του Mac Pro όταν κατά την επεξεργασία video μπορούσε ταυτόχρονα να “εφαρμόζει” 18 διαφορετικά εφέ σε πραγματικό χρόνο σε 4Κ video μέσα στο πρόγραμμα επεξεργασίας video Final Cut Pro 10.1.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Macworld, παρατηρήθηκαν ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες όσο αφορά sτον SSD, με την ταχύτητα ανάγνωσης να άγγιξε τα 920.5MB/s και την ταχύτητα εγγραφής να ανέρχεται στα 952.8MB/s. Όσον αφορά τα benchmarks, αναφέρθηκε πως στο Geekbench 3, ο οκταπύρηνος Mac Pro πέτυχε 3599 πόντους στο σκορ με το μονοπύρηνο τεστ και 25997 πόντους στο πολυπύρηνο.

Τα σκορ αυτά δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ ισχυρό υπολογιστή σε σύγκριση με τον 12πύρηνο Mac Pro του 2012 (με δυο 2.4GHz Xeon επεξεργαστές) που τα σκορ ήταν 2142/22886 πόντοι αντίστοιχα, και τον 27” 4πύρηνο iMac του 2013 με Core i7 στα 3.5GHz να φτάνει τους 3859/14705 πόντους στο μονοπύρηνο και πολυπύρηνο τεστ του Geekbench 3 αντίστοιχα.

Βλέπουμε τα πρώτα νούμερα απο τα benchmarks καθώς και τα πρώτα προγράμματα που εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του νέου Mac Pro να δείχνουν πως η Apple κατασκεύασε έναν άξιο διάδοχο του προγενέστερου Mac Pro, αλλά είναι πραγματικά άξιο συζήτησης κατά πόσο το πολύ υψηλό κόστος του είναι αντάξιο όσων υπόσχεται.

Mac Pro, Mac Pro, Ταυτόχρονο render με εφε ανάλυσης 4Κ σε πραγματικό χρόνο χωρίς κολλήματα!

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
alxgiann

Διόρθωση: δεν παίζει 18 4Κ βίντεο, 18 realtime effects εφαρμόζονται πάνω στο ίδιο 4Κ βίντεο και μάλιστα ο χειριστής μπορεί να μεταφερθεί μπροστά και πίσω στο βίντεο ..χωρίς να συμβαίνει τίποτα, δεν χάνει ΟΥΤΕ 1 frame. Άφωνος.

@alxgiann, έγινε η σχετική τροποποίηση στο κείμενο. Ευχαριστούμε.

Μπαμπης

Αχρηστο για τον μεσο χρηστη οπλο για εναν επαγγελματια.

Makis

Σκουπιδοτενεκές…. Είπαμε….

dim

Σιγα τα ωα

cmvrgr

Το τρομερό δεν είναι μόνο οι επιδόσεις αλλά το μικρό μέγεθος του κυλινδρικού κουτιού που περιέχει το τέρας……. Τα αλλά workstations είναι απλά τεράστια και άσχημα…. 🙂

Μπράβο apple εάν και δεν σε συμπαθούσα σου δίνω τα συγχαρητήρια μου.

ioannis

Αν και δεν ειμαι fan της apple μπραβο τους να γινουν παραδειγμα και να υπαρχουν αξιοι μιμητες

Solon

Ρε παιδιά τι άχρηστο και σιγά τα ωά; Το μηχανάκι είναι στημένο για επαγγελματίες που δουλεύουν γραφικά υψηλής ανάλυσης σε graphic studios και τηλεοπτικούς σταθμούς.
Έχετε ποτέ προσπαθήσει να κάνετε μοντάζ σε αρχεία full HD; Εκεί θα καταλάβετε τι θα πει υπολογιστική δύναμη. Ειδικά όταν έχεις να προλάβεις προθεσμίες π.χ. μοντάρισμα footage full HD υλικού μέσα σε μια ώρα για προβολή στο επόμενο δελτίο ειδήσεων εκεί μηχανήματα σαν αυτό σου λύνουν τα χέρια.
Από όσο διαβάζω το μηχάνημα πάει σφαίρα και μάλιστα σε αναλύσεις 4K!
Επίσης εντυπωσιακές οι ταχύτητες που πετυχαίνει με τους SSD!
Ωστόσο οι ταχύτητες αυτές άπό ότι καταλαβαίνω επιτυγχάνονται on motherboard και δεν είναι ταχύτητες μεταφοράς από εξωτερικό μέσο. Θα ήθελα πολύ να δω και τις ταχύτητες μεταφοράς από εξωτερικό μέσο π.χ. από έναν απλό HDD με USB 3 για να κάνω μια σύγκριση.

Makis

@ Ο/Η Solon λέει:
Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013 στις 15:48

Εγώ πάντως ειρωνευόμουνα, δεν το εννοούσα φυσικά…

cmvrgr

Από ότι βλέπω αρκετοί έχουν δουλέψει σε πολλά workstation των 10000 € και ξέρουν από πρώτο χέρι εάν οι επιδόσεις τους είναι καλές.

Για αυτό καταντήσαμε εδώ που είμαστε σαν χώρα όλοι είναι ξερόλες και κάποιοι βρίζουν για να βρίζουν μια εταιρία χωρίς να έχουν αγγίξει ποτέ μηχάνημα τους ή κάτι ανάλογο σε επιδόσεις.

Στην εταιρία που συνεργάζομαι χρησιμοποιούμε workstation τέτοιας κατηγορίας (με windows της HP) και ακριβότερα από αυτό και δεν μπορούν να κάνουν αυτό που έδειξε το video.

Το καταπληκτικό πλην των επιδόσεων είναι το μικρό μέγεθος που είναι αυτό το τερατάκι της Apple 5 που είναι αρκετές φορές μικρότερο από ότι κατασκευάζουν οι άλλοι.

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Mac Mac Pro

Μac Studio & Mac Pro: Η Apple ετοιμάζει τα μοντέλα επόμενης γενιάς

Η Apple εργάζεται σε ένα νέο Mac Studio, το οποίο είναι πιθανό να κυκλοφορήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Gear Apple featured Mac Pro

Ο νέος Mac Pro έχει πρόβλημα με τον σκληρό δίσκο

Σε ένα έγγραφο υποστήριξης, η Apple είπε ότι ορισμένοι σκληροί δίσκοι SATA ενδέχεται να αποσυνδεθούν απροσδόκητα από τον Mac Pro 2023.

Gear Apple Mac Mac Pro

Τα νέα Mac Studio και Mac Pro υποστηρίζουν έως και οκτώ οθόνες 4K

H Apple παραθέτει διάφορους συνδυασμούς εξωτερικών οθονών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τα νέα Mac Studio και Mac Pro.

Gear Apple Apple MacBook Mac Pro

Mac Pro: Δεν αναμένεται τόσο ισχυρό όσο θα περιμέναμε

To 2020 η Apple παρουσίασε τα πρώτα της MacBook με το εσωτερικό της τσιπ M1 και ο Tim Cook είπε ότι όλα τα Mac θα λειτουργούν με πυρίτιο της Apple μέσα σε δύο χρόνια, κάτι που όμως δεν συνέβη.