MacBook Pro Thunderbolt ή πως να μεταφέρεις 4.5GB σε 30 δεύτερα!

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα τεχνικά χαρακτηριστικά των φορητών MacBook Pro 2011 είναι η θύρα σύνδεσης Thunerbolt. Μέσω αυτής, οι ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων αγγίζουν τα 10 gigabit/ sec, πολύ πάνω από την ταχύτητα της τεχνολογίας Firewire 800 ή της USB 3.0. Σε αυτό το βίντεο δείτε στην πράξη τη μεταφορά ενός αρχείου 4.5GB σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα!

, MacBook Pro Thunderbolt ή πως να μεταφέρεις 4.5GB σε 30 δεύτερα!

Kudos to SonicYouth

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κωστας

Αυτα ειναι !

tp

Η ταφοπλακα στο e-sata και το firewire.
To usb3 θα χασει μονο ενα μικρο κομματι. Αυτο των πολυ γρηγορων εξωτερικων σκληρων, που στην τελικη δεν ηταν και πολυ μεγαλο. Οι οικονομικοι σκληροι του usb2 απλα θα πανε σε usb3 μεσα στο επομενο ετος… δυσκολα ομως θα εγκαταληφθει.

Σαν I/O port ειναι super παντως, αλλα για ακριβα γουστα…. Γιατι αν δεν εχετε το πολυ ακριβο promise raid array θα βρειτε bottleneck στον δισκο.

Προς επιδοξους αγοραστες τα νεα macbook υπαρχουν στην αγορα απο την παρασκευη!

Solon

Το ερώτημα είναι τι υποστήριξη θα έχει από τις εταιρείες που φτιάχνουν περιφεριακά. Όλο το παιχνίδι εκεί παίζεται. Και δεν είδα καμιά εταιρεία να διαφημίζει προϊόντα με θύρεςThanderbolt ακόμα.

Ιωάννης Π.

Η αγορά σηκώνει μόνο μια θύρα,στην μαχη USB vs Firewire ξέρουμε τον νικητή. Μία απο τα ίδια και εδώ, δεν είναι η ταχύτητα το μονάδικό κριτήριο.

01-Global.NET

Holy Shit!!! Σε εφαρμογές server backup/restore θα έχει σίγουρα τρομερή εφαρμογή!

thegadgetguy

δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου συσκευές με υποστήριξη thunderbolt στην αγορά. Ξέρω ότι είναι ακόμα η αρχή, αλλά τι να την κάνεις την γρήγορη μεταφορά δεδομένων άμα δεν υπάρχουν θύρες που να την υποστηρίζουν σε πολλές συσκευές.

thegadgetguy

α και cVlachakis μην πάρεις ποτέ σκληρό δίσκο LaCie. Κολλάει πάρα, μα πάρα πολύ. Προτείνω Western Digital και Seagate. Ψάξε Seagate καλύτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured iMac

Τα τσιπ M4 της Apple έρχονται φέτος και εστιάζουν στην τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple εργάζεται σκληρά για την επόμενη γενιά των εσωτερικών της τσιπ, με το M4 να αναμένεται να κυκλοφορήσει σε τρεις κύριες εκδόσεις.

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Gear Apple MacBook MacBook MacBook Pro

MacBook Pro: Είναι αρκετά τα 8GB μνήμης RAM;

To αν τα 8GB μνήμης RAM είναι αρκετά για ένα MacBook Pro της Apple είναι ένα θέμα που απασχολεί εδώ και πολύ καιρό.

Gear Apple featured MacBook Pro

M3 MacBook Pro: Το μυστικό του σκούρου μαύρου φινιρίσματος αποκαλύπτεται από το iFixit

Ο ιστότοπος επισκευής iFixit μοιράστηκε ένα teardown βίντεο του νέου MacBook Pro 14 ιντσών με τα τσιπ M3 και M3 Pro.