Η ακτινογραφία μιας Motherboard

, Η ακτινογραφία μιας MotherboardΜπορεί η καρδιά του ηλεκτρονικού υπολογιστή να είναι ο επεξεργαστής, όμως το motherboard είναι η ψυχή του. Μην αρκεστείς σε τίποτα λιγότερο από το καλύτερο για τις ανάγκες σου. Χρειάζεσαι ένα καλό motherboard με ποιοτικό chipset και άφθονες θέσεις για κάρτες, δίσκους και περιφερειακά. Τα περισσότερα motherboard έρχονται με ενσωματωμένη κάρτα μνήμης, ενώ άλλα διαθέτουν κάρτα γραφικών και κάρτα δικτύου…

Επεξεργαστής:
Η επιλογή εδώ περιορίζεται ανάμεσα σε επεξεργαστές των εταιρειών Intel και AMD.

Μνήμη:
Γενικά συνίσταται να αγοράζετε μνήμη υψηλότερης ταχύτητας που αυτή που υποστηρίζεται από τη μητρική σας. Η πιο διαδεδομένη επιλογή αυτή τη στιγμή είναι τύπου DDR II με ταχύτητα δίαυλου τα 667MHz.

Γραφικά:
Για να απολαύσετε τα τελευταία παιχνίδια σε υψηλές ταχύτητες θα πρέπει να επιλέξετε κάρτα γραφικών τελευταίας τεχνολογίας τύπου PCI-Xpress. Σημαντικό ρόλο παίζουν ο «χρονισμός» της κάρτας γραφικών καθώς επίσης και ο τύπος μνήμης που χρησιμοποιεί. Η ταυτόχρονη χρήση δύο καρτών αναφέρεται ως SLI και Crossfire αναλόγως του «στρατοπέδου» που θα επιλέξετε, nVidia ή ΑΤΙ αντίστοιχα. Αν σας ενδιαφέρει η συρρίκνωση του κόστους, μπορείτε να επιλέξετε μητρική με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών.

LAN:
Δημιουργήστε το δικό σας οικιακό δίκτυο. Η πιο διαδομένη υποδοχή σύνδεσης για δύο ή και περισσότερους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ονομάζεται LAN. Θα τη βρείτε ενσωματωμένη σε όλες τις μητρικές.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Samsung

Samsung Odyssey OLED G9 (G95SC): Νέο gaming monitor με προηγμένη τεχνολογία AI upscaling

Η Samsung Odyssey OLED G9 διαθέτει λεπτεπίλεπτο σχεδιασμό που περιλαμβάνει ένα κομψό, μεταλλικό πλαίσιο. Στο πίσω μέρος της οθόνης κρύβεται το δημοφιλές CoreSync και Core Lighting+.

Computers featured

Προτάσεις για να χτίσετε ένα οικονομικό gaming PC

Για να χτίσεις ένα οικονομικό gaming PC, θα πρέπει να επιλέξεις τα σωστά εξαρτήματα (hardware) σε συνδυασμό με τον προϋπολογισμό σου (budget).

Computers Qualcomm Qualcomm Snapdragon

H Qualcomm έτοιμη να ανακοινώσει τον νέο Snapdragon

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία του νέου chipset Snapdragon με μια ανάρτησή της στη δημοφιλή κινεζική social media πλατφόρμα Weibo.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.